info@panadisplay.com
Θα αντικαταστήσει AMOLED AMLCD;

Θα αντικαταστήσει AMOLED AMLCD;

Mar 04, 2017

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα AMOLED (Active Matrix Organic Emitting Diode) θα αντικαταστήσει την AMLCD (Active Matrix Display Liquid Crystal Display) και γίνεται πολύ δημοφιλής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συμπεράσματα. Επί του παρόντος, η AMLCD έχει μια ώριμη βιομηχανική αλυσίδα, το κόστος κατασκευής μιας οθόνης μειώνεται σταδιακά. Ωστόσο, η εφαρμογή στην Samsung ως αντιπρόσωπος των κορεατικών κατασκευαστών είναι η συνολική διάταξη της τεχνολογίας AMOLED στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, η οθόνη θα έχει το δικό της κινητό τηλέφωνο σχεδόν 70% στην οθόνη AMOLED και θα σταματήσει ακόμη και το κινητό τηλέφωνο AMLCD 7 γενιάς Γραμμή παραγωγής των δικών τους. Προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της αλυσίδας της βιομηχανίας AMOLED, η Samsung επίσης προωθεί ενεργά τη χρήση της οθόνης AMOLED της Samsung που κατασκευάζεται στην Κίνα. Σήμερα, OPPO, VIVO, Meizu, HUAWEI, ZTE και άλλα οικιακά κινητά τηλέφωνα έχουν χρησιμοποιηθεί για οθόνη αφής AMOLED της Samsung Ενσωμάτωσης, οι μεταφορές AMOLED συνέχισαν να ανεβαίνουν στην οθόνη. Αναφέρεται ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η Samsung θα συνεχίσει να επεκτείνει την κλίμακα της επένδυσής της στην οθόνη AMOLED και το κινητό τηλέφωνο apple iphone8 το επόμενο έτος για να εντοπίσει νέες σειρές παραγωγής. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της επαγγελματικής εταιρείας έρευνας αγοράς IHS, το μερίδιο αγοράς AMOLED πάνελ συνεχίζει να αυξάνεται, το ποσοστό των αποστολών έφθασε το 11%, το 2020 αναμένεται να αυξηθεί στο 22%. Επιπλέον, η Ιαπωνία Sharp και η LG της Νότιας Κορέας είναι επίσης στη μελέτη και προώθηση της μεγάλης έκθεσης AMOLED. Sharp στο πεδίο της εμφάνισης 2012 σημαντική συνάντηση SID ανέφερε την ανάλυση 13,5 ιντσών της 4K2K AMOLED οθόνη, η LG ανέφερε το 2014 και κατέδειξε το πλήρες HD AMOLED TV πρωτότυπο SID.

Μπορεί να φανεί ότι η οθόνη AMOLED είναι πολύ κακή, σε σύγκριση με την AMLCD, η AMOLED έχει υψηλότερη αντίθεση, μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και ελαφρύτερο, μπορεί να δει ευρύτερα και ταχύτερα χαρακτηριστικά απόκρισης, εξωτερική αναγνωσιμότητα κλπ. Να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της AMLCD και της AMOLED.

Πρώτα απ 'όλα, εισάγετε την αρχή του φωτός AMLCD. Το AMLCD είναι η χρήση φωτοηλεκτρικού εφέ LCD, μέσω του κυκλώματος τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης (Thin Film, Transistor, TFT) για τον έλεγχο της μεταδόσεως και της ανακλαστικότητας των κυψελών υγρών κρυστάλλων, μια τεχνολογία επίπεδης οθόνης για την παραγωγή διαφορετικής κλίμακας γκρι. Καθώς το ίδιο το υλικό υγρών κρυστάλλων δεν εκπέμπει φως, το AMLCD είναι ένα είδος παθητικής οθόνης που εκπέμπει φως, την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό. Το δομικό στρώμα του AMLCD φαίνεται στο σχήμα 1. Η μονάδα οπίσθιου φωτισμού παράγει έναν λευκό οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος μετατρέπεται σε ένα γραμμικό πολωμένο φως μέσω μιας πολωτικής πλάκας και στη συνέχεια μέσω της μοριακής στρώσης TFT και υγρών κρυστάλλων. Σύμφωνα με τη διαφορετική τάση TFT στρώμα υγρών κρυστάλλων θα έχει διαφορετικές γωνίες στρέψης και πόλωση γραμμικά πολωμένου φωτός στην κατεύθυνση δόνησης της στρέψης, τότε θα παράγει διαφορετικά χρώματα μέσα από το φίλτρο και τελικά μέσω του polarizer δεύτερου στρώματος (κάθετα στο Πρώτο στρώμα), για να επιτευχθεί ο έλεγχος της έντασης του φωτός, διαφορετικά χρώματα και τελικό γκρι με κόκκινο πράσινο και μπλε συνδυασμό φωτεινών εντάσεων τριών χρωμάτων.

Σε αντίθεση με την AMLCD, η AMOLED είναι μια αυτο-φωτεινή οθόνη που δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό και τα συστατικά που εκπέμπουν φως είναι η δίοδος (Organic Light Emitting, OLED). Μέσω του ελέγχου φωτεινότητας, τα RGB OLED sub pixels μπορούν να εκπέμπουν φως διαφορετικών χρωμάτων, η φωτεινότητα εξαρτάται από το μέγεθος του ρεύματος που ρέει μέσω του OLED, ο έλεγχος του μεγέθους του εικονοστοιχείου σε κλίμακα του γκρι μπορεί να γίνει μέσω OLED. Το σχήμα 2 δείχνει τη δομή της οθόνης AMOLED. Δεδομένου ότι ο πίνακας AMOLED μειώνει τη μονάδα οπίσθιου φωτισμού και τον πρώτο πολωτή, το AMOLED είναι ελαφρύτερο. Το πάχος της οθόνης AMOLED είναι περίπου 30% της AMLCD, η χρήση του AMOLED τηλεφώνου λόγω της ακραίας υπερβολικής λεπτότητάς του έχει φορτωθεί στο αρχείο Guinness.

Σε σύγκριση με την οθόνη LCD, η AMOLED έχει μεγαλύτερη αντίθεση. Εκτός από το βάρος δεν είναι κυρίαρχο, λόγω της χρήσης του στρώματος οπίσθιου φωτισμού, και το στρώμα οπίσθιου φωτισμού δεν μπορεί να είναι εντελώς κλειστό, έτσι θα υπάρχει φως διαρροής οθόνης LCD υπάρχει, έτσι η αντίθεση θα επηρεαστεί. Για την οθόνη AMOLED, θεωρητικά, αν δεν υπάρχει ρεύμα που ρέει μέσω του OLED, η φωτεινότητα του OLED μπορεί να είναι μηδέν, οπότε η αντίθεση είναι υψηλή. Η δοκιμή δείχνει ότι η αντίθεση του AMOLED είναι τόσο υψηλή όσο 13000000: 1, αρκετή για να δείξει την εικόνα του φωτός και της σκιάς, για να δώσει μια ζωντανή αίσθηση πραγματικότητας, ειδικά στη νυχτερινή λήψη, η διαφορά είναι πιο προφανής. Επιπλέον, λόγω της ανάγκης να περάσουν από δύο πολωτές AMLCD, η ενέργεια θα μειωθεί, η μέγιστη φωτεινότητα είναι μικρότερη από την AMOLED. Το σχήμα 3 δείχνει τη σύγκριση των εικόνων AMLCD και AMOLED, μπορούμε να δούμε ότι το φως AMOLED είναι πιο φωτεινό και σκοτεινό μέρος ενός πιο λεπτομερούς. Επιπλέον, μέτρια φωτεινότητα, AMOLED δεν μπορεί να εκθαμβωτική, ελάχιστη φωτεινότητα οθόνη, όχι στην κρεβατοκάμαρα, η σκιά λαμπτήρα κινηματογράφου ψάχνει για την αντανάκλαση του κινητού τηλεφώνου και την κούραση, μπορεί να προστατεύσει τα μάτια σας.

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από AMOLED. Στον πίνακα AMOLED, μόνο το απαραίτητο εικονοστοιχείο και το φως που παράγεται από το OLED δεν χρειάζεται να περάσουν από το φίλτρο, μειώνοντας την απώλεια φωτός, επομένως, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, υψηλότερη απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 30% φορές. Μπορεί να μειώσει τη χρέωση του κινητού τηλεφώνου, η φόρτιση μπορεί να είναι μία φορά την ημέρα, εξαλείφοντας την ανάγκη να φέρει το θησαυρό φόρτισης το πρόβλημα.

AMOLED ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Η κλίμακα χρωμάτων AMOLED είναι περίπου 1,4 φορές μεγαλύτερη από το πλάτος του AMLCD, μόνο το AMOLED μπορεί πραγματικά να δείξει το χρώμα της φύσης. Παρόλο που η οθόνη LCD χρησιμοποιείται επίσης σε τυπικά επίπεδα RGB, ωστόσο, η AMOLED μπορεί να ελέγχει ένα υπο-pixel σε ένα ευρύτερο εύρος, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί με την ανάμιξη του κύριου χρώματος της ευρύτερης χρωματικής κλίμακας. Οι πωλητές LCD προσπαθούν επίσης να κάνουν την οθόνη LCD πιο όμορφη για να ανταγωνιστεί την AMOLED στην αγορά. Ωστόσο, συχνά αντιπαραγωγικές, υπονομεύουν την ισορροπία των χρωμάτων. Το σχήμα 4 δείχνει τη φύση της AMOLED και την έγχρωμη αντίθεση με το χρωματικό διάγραμμα AMLCD.

Το AMOLED στην αντανάκλαση του υπαίθριου ισχυρού ηλιακού φωτός εξακολουθεί να έχει μια καθαρή ποιότητα εικόνας, η υψηλή φωτεινότητα και η ευρεία γκάμα χρωμάτων μπορούν να βελτιώσουν την εξωτερική αναγνωσιμότητα. Το Σχήμα 5 δείχνει την αντίθεση μεταξύ της AMLCD και της AMOLED στην απόδοση του εξωτερικού ηλιακού φωτός και στην αναγνωσιμότητα. Όπως μπορεί να φανεί, η AMOLED μπορεί ακόμα να είναι λαμπρή στην απόδοση του φυσικού φωτός.

Επιπλέον, επειδή η συσκευή εκπομπής φωτός AMOLED είναι μια OLED στερεάς κατάστασης, η οθόνη αποτελείται από στερεά κατάσταση, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να γίνει ευέλικτη απεικόνιση, αλλά μπορεί επίσης να γίνει φορετή και οθόνη οχήματος. Η Samsung και η Apple ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ανοίξουν πρόσφατα ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, έτσι η ευελιξία της AMOLED έχει τεράστια προοπτική για την αγορά. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει ώριμη τεχνική ομάδα και τεχνική διαδρομή, η εκβιομηχάνισή της πρέπει ακόμα να περιμένει και να δει.

Η οθόνη AMOLED δεν είναι τέλεια, ο κύκλος ζωής των εικονοστοιχείων RGB είναι διαφορετικός, οπότε με την αύξηση της χρήσης του χρόνου μπορεί να υπάρξει μετατόπιση χρώματος και η οθόνη LCD δεν είναι ένα τέτοιο πρόβλημα. Παρόλο που η AMOLED στα μικρά και μεσαίου μεγέθους κινητά τηλέφωνα, τα ρολόγια και άλλα πεδία έχουν μια θέση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στον τομέα των μεγάλων υπολογιστών tablet και τηλεοπτικών εφαρμογών. Αυτό είναι b Επειδή το OLED είναι μια συσκευή τρέχουσας λειτουργίας, το ρεύμα που ρέει μέσω του OLED καθορίζει τη φωτεινότητα του. Ωστόσο, λόγω του οδηγού (TFT) και των συσκευών εκπομπής φωτός OLED σε μεγάλο χρονικό διάστημα υπό ηλεκτρική τάση θα μετατοπιστεί ή χώρος, με αποτέλεσμα διαφορετικό χρόνο ή διαφορετικές θέσεις, την ίδια τάση δεδομένων, το ρεύμα μέσω OLED, αυτό θα προκαλέσει την οθόνη Ανωμαλία, ακόμη και σφάλμα εμφάνισης. Για την οθόνη AMOLED μικρού και μεσαίου μεγέθους, η Samsung και η Sharp χρησιμοποιούνται σε σχήμα αντιστάθμισης εικονοστοιχείων, έτσι ώστε οι αλλαγές στις ηλεκτρικές ιδιότητες των TFT και OLED, το ρεύμα μέσω του OLED μπορεί να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο. Ωστόσο, λόγω της ταχύτητας οδήγησης και της μεγάλης επιφάνειας των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών TFT και OLED των πλαισίων στο διάστημα ή στο χρόνο, η επίδραση του ανομοιόμορφου βαθμού αυξάνεται, το σχήμα αντιστάθμισης εφέ αντιστάθμισης εικονοστοιχείων στην οθόνη AMOLED μεγάλου μεγέθους δεν είναι ιδανικό. Προς το παρόν, η LG πρότεινε επίσης μια μεγάλη οθόνη AMOLED για το εξωτερικό πρόγραμμα αντιστάθμισης, δίνει επίσης το πρωτότυπο της οθόνης AMOLED 55 ιντσών, αλλά από την επίδραση του κόστους παραγωγής, η παραγωγή της χρειάζεται ακόμα χρόνο. LCD έχει μια ώριμη γραμμή παραγωγής, το κόστος είναι χαμηλή, AMOLED βρίσκεται στο στάδιο της μετασχηματισμού της αγοράς, η επιτροπή θα είναι πρόθυμη να δαπανήσει πολλά χρήματα για την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των γραμμών παραγωγής, είναι ακόμα άγνωστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή τα κβαντικά σημεία εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία προβολής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την ποιότητα της πηγής οπίσθιου φωτισμού στην AMLCD, αυτό χρησιμοποιείται επίσης στην οθόνη LCD υψηλής τεχνολογίας, οι υπερασπιστές AMLCD σε αυτόν τον τομέα, Ο ελεύθερος πόλεμος φαίνεται να έχει δει την αυγή της νίκης, AMLCD και AMOLED διαγωνισμό πιο περιστροφική.

Επί του παρόντος, τα AMLCD και AMOLED έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με τη συνεχή βελτιστοποίηση της τεχνολογίας LCD και τη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας AMOLED, το χάσμα μεταξύ LCD και AMOLED θα μειωθεί στα κινητά τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της οθόνης AMOLED στην κατανάλωση ενέργειας, το πάχος και την επίδειξη προβολής επισημαίνονται σταδιακά και το κόστος μειώνεται σταδιακά, είναι πιθανότερο να γίνει το μέλλον της οθόνης κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν όσον αφορά την τεχνολογία και το μέγεθος της αγοράς, η αγορά είναι μακριά, η AMOLED θα αντικαταστήσει τελικά το AMLCD που παραμένει να συζητηθεί, αλλά πρέπει επίσης να δοκιμαστεί από την αγορά.