info@panadisplay.com
Τεχνολογία μεμβρανών για την αντιστάθμιση διαφοράς φάσης κυματομορφών για κυκλικούς πολωμένους AMOLED

Τεχνολογία μεμβρανών για την αντιστάθμιση διαφοράς φάσης κυματομορφών για κυκλικούς πολωμένους AMOLED

Mar 05, 2018

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η AMOLED είναι η αποτελεσματική αντίσταση στο φως του περιβάλλοντος και η μείωση της παρεμβολής στην οθόνη. Η μεταφορά του κυκλικά πολωμένου φωτός είναι μία από τις λύσεις.


Προς το παρόν, ο κυκλικός πολωτής είναι ένας αντι-ανακλαστήρας που αποτελείται από το φιλμ φάσης μήκους κύματος 1/4 και τον παραδοσιακό πολωτή. Προκειμένου να ενισχυθεί αποτελεσματικά η αντίθεση, το πιθανό φιλμ μήκους κύματος 1/4 είναι το βασικό υλικό. Ο λόγος βρίσκεται στην περιοχή μήκους κύματος του περιβάλλοντος φωτός και η ταινία φάσης μήκους κύματος 1/4 που μπορεί να καλύψει την περιοχή ορατού κύματος είναι η πρώτη επιλογή.


Παρόλο που τα κορυφαία προϊόντα AMOLED της Samsung έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα αντιστάθμισης με φιλμ με διαφορά φάσης 1/2 λάμδα + 1/4 λάμδα, το σχετικό πάχος και το κόστος είναι αρκετά σημαντικά. Τελικά, η βιομηχανία θα κάνει αντισταθμίσεις μεταξύ υψηλής αντίθεσης, λεπτότητας και τιμής.


Μια τεχνολογία μεμβράνης αντιστάθμισης φάσης επένδυσης υγρών κρυστάλλων για πολλά χρόνια, με ιαπωνικές εταιρείες που ασχολούνται περισσότερο με την έρευνα, μέσω μοριακού χειρισμού, έχει τα χαρακτηριστικά της οπτικής αντιστάθμισης και ρυθμιζόμενο ρυθμιζόμενο οπτικό άξονα, και το πάχος του λεπτού, χαμηλού κόστους, στο εγγύς μέλλον.


Η αρχή της αντιστάθμισης της διαφοράς φάσης του αντιολισθητικού στρώματος AMOLED

Η οθόνη LCD είναι ένας διακόπτης διείσδυσης οπίσθιου φωτισμού, ο οποίος απαιτεί οπίσθιο φωτισμό και ένα άνω και κάτω πόλο για την παραγωγή αποτελεσματικών πληροφοριών. Το OLED είναι μια δίοδος εκπομπής φωτός που μπορεί να παράγει έγχρωμο φως. Δεν χρειάζεται οπίσθιο φωτισμό ή φίλτρο χρώματος. Για έγχρωμη οθόνη, η δομή OLED είναι σχετικά απλή και έχει θεωρηθεί ως τέλεια επίδειξη.


Ωστόσο, η τέλεια οθόνη OLED, λόγω της δομής του μεταλλικού ηλεκτροδίου, στο εσωτερικό ή εξωτερικό φως του φωτός, προκαλώντας παρεμβολές στην ανάγνωση, η σκοτεινή κατάσταση δεν είναι σκοτεινή! Η γενική λύση είναι να προστεθεί ένας κυκλικός πολωτής με εξωτερική ανάκλαση φωτός.

Το σχήμα 1 απεικονίζει την αρχή αντι-ανακλάσεως κυκλικού πολωτή, πολωτή μετά την πλειονότητα του εναπομένοντος ημίσεως της γραμμικής πολωμένης πηγής φωτός, πλάκα κυμάτων μήκους κύματος λάμδα 1/4 υπό γωνία 45 ή μπορεί να μετατραπεί σε γραμμική πόλωση κυκλικά πολωμένου φωτός δεκαεξαδική).

Όταν το φως αντανακλάται από τα ηλεκτρόδια μετάλλου, θα σχηματίσει ένα ευθεία κυκλικό κυκλικό πολωμένο φως (π.χ. το δεξί περιστροφικό φως). Έτσι, αφού περάσει από την πλάκα 1/4 λάμδα, το τελικό πολωμένο φως θα είναι πολωμένο κάθετα προς τον αρχικό πολωτή μέσω του άξονα και τότε δεν μπορεί να παραχθεί φως. Το εξωτερικό φως θα εμποδιστεί στον κυκλικό πολωτή.

Επομένως, όταν η ζήτηση είναι σκοτεινή, το OLED μπορεί να παρουσιάσει πιστά τις πληροφορίες και η αντίθεση αυξάνεται. Με αυτό το κυκλικό πολωμένο φως, ακόμα και υπό το φως του ήλιου, οι πληροφορίες που εμφανίζονται εξακολουθούν να είναι σαφώς ορατές.


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η σύνθεση του κυκλικού πολωτή αποτελείται από ένα γραμμικό πολωτή και μια ταινία αντιστάθμισης διαφοράς φάσης 1/4 λάμδα, στην οποία το φιλμ αντιστάθμισης διαφοράς φάσης 1/4 λάμδα είναι το κλειδί.


Ο κύριος λόγος είναι ότι η περιοχή μήκους κύματος του φωτός περιβάλλοντος είναι πολύ μεγάλη, οπότε η προτιμώμενη μεμβράνη κυμάτων 1/4 καλύπτει τουλάχιστον τις περισσότερες περιοχές ορατού φωτός. Αλλά τώρα με την αντίστοιχη ταινία μήκους κύματος μήκους κύματος 1/4 μήκους κύματος για το μεγάλο, ευρύ πεδίο κύματος και την παραβίαση του φυσικού νόμου της ταινίας αντιστάθμισης φάσης μήκους κύματος (ευρείας ζώνης) 1/4 επειδή πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σχέδιο και ένα πολύτιμο εμπόρευμα, η τιμή είναι υψηλή.


Πριν εισέλθουμε στην τεχνική εισαγωγή, εισάγουμε πρώτα μερικά πρόσωπα στην αγορά.


Η ακόλουθη τάση ανάπτυξης της AMOLED

Σχετικά με την τεχνολογία των πάνελ AMOLED, η Samsung και η LG αναπτύσσονται ενεργά. Επί του παρόντος, η Samsung κατέχει ηγετική θέση στην Κορέα και τα προϊόντα τεχνολογικής εφαρμογής είναι κυρίως Smart-phone και Tablet PC. Ωστόσο, στην τεχνολογία AMOLED μεγάλου μεγέθους τηλεοπτικού πίνακα, τα μεγάλα μεγέθη ταιριάζουν με το τρέχον στάδιο.


Ο πολωτής και η ταινία οπτικής αντιστάθμισης έχουν εμφανή οπτική Mura στις τέσσερις πλευρές της οθόνης. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος, τόσο πιο προφανές είναι το Mura. Ως εκ τούτου, η τεχνολογία και ο σχεδιασμός του πάνελ μεγάλου μεγέθους AMOLED πρέπει να ξεπεραστούν.


Σχήμα τρία Κίνα AMOLED τεχνολογία πάνελ επένδυση περίπτωση


AMOLED προϊόντα εφαρμογής τεχνολογίας πάνελ

Η εφαρμογή της τεχνολογίας πίνακα AMOLED στα προϊόντα 3C, η σημερινή αγορά σχεδόν 100% από τα προϊόντα της Samsung της Νότιας Κορέας, το έξυπνο κινητό τηλέφωνο σειράς Samsung Galaxy θα χρησιμοποιήσει τον πίνακα AMOLED, από την πρώτη γενιά των προϊόντων Galaxy S έως Galaxy S4 χρησιμοποιώντας πίνακα AMOLED Galaxy S5 , το μέλλον θα πρέπει επίσης να επιλέξει τον πίνακα AMOLED.


Σε ολόκληρο αυτό το πάνελ, αξιολογούμε την ταινία αντιστάθμισης πεδίων ευρείας ζώνης που επιλέγουμε για να ταιριάξουμε με τον πολωτή γιατί υπάρχει έλξη μεταξύ του προβλήματος κόστους και του αποτελέσματος αντιστάθμισης, οπότε δεν υπάρχει νικητής που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες της αγοράς.


Στη σειρά προϊόντων Galaxy εισάγονται ταινίες WR Film (Teijin), 1/2 + 1/4 λάμδα λάμδα Film Film (Zeon), RM Film, Amond Film (DILI) (Κανακά).


Μεταξύ αυτών, η απόδοση αποζημίωσης χρωμάτων είναι μόνο 1/2 λάμδα Film + 1/4 λάμδα φιλμ προς τη Samsung ανάγκες του στόχου, τα υπόλοιπα είναι σκοτεινή κατάσταση (πραγματικό μαύρο) πρόβλημα, αλλά 1/2 λάμδα ταινία + 1/4 λάμδα ταινία 1,3 ~ 1,6 είναι η τιμή των άλλων χρόνων ταινία αντιστάθμισης μεγάλου κύματος, δεν θα είναι μικρή επιβάρυνση για τα προϊόντα AMOLED, όχι με τη βοήθεια του πίνακα AMOLED κόστος κάτω.


Το σχήμα τέσσερα είναι μια δομή μεμβράνης αντιστάθμισης πεδίου ευρείας κύματος με μια σειρά polarizers της Samsung Galaxy.


Συμπεριλαμβανομένης της επόμενης κατεύθυνσης ανάπτυξης του πολωτή AMOLED για φιλμ αντιστάθμισης πεδίων μεγάλου κύματος: για την κάλυψη της πραγματικής μαύρης, λεπτής και διαφανούς αγώγιμης λειτουργίας. μπορεί να αναπτυχθεί με τη λειτουργία της ζήτησης της αγοράς των ταινιών αντιστάθμισης εύρους κύματος σε ευρεία κλίμακα και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος, θα κερδίσει, για να γίνει ο μεγάλος νικητής.


Ως εκ τούτου, έχουμε αναπτύξει ένα πεδίο ευρείας περιοχής κυμάτων 1/4 1/4 με το ίδιο αποτέλεσμα αντιστάθμισης της μεμβράνης 1/2 λάμδα Film + 1/4 λάμδα φιλμ και η τιμή είναι ανώτερη από 1/2 Film Film + 1 / 4 lambda Film, η οποία έχει την εξειδικευμένη και επείγουσα ανάγκη της αγοράς. Προς το παρόν, τα προϊόντα ταινιών αντιστάθμισης πεδίου μεγάλου κύματος στην αγορά παράγονται με εκτεταμένο τρόπο.

Το υπόστρωμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από PC και COP, με το κόστος που επιτρέπει, η επίστρωση υγρών κρυστάλλων είναι μια άλλη επιλογή, η αγορά δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ένα τύπος υγρών κρυστάλλων τύπου ευρείας αντιστάθμισης κύματος, ωστόσο, πολλοί γνωστοί ιαπωνικοί κατασκευαστές αναπτύσσονται ενεργά , όπως Fuji, DNP, Nitto denko, 1/2 λάμδα λάμδα + 1/4 διπλή επικάλυψη υγρών κρυστάλλων με τον τρόπο που χρησιμοποιούν μια επίστρωση υγρών κρυστάλλων στην ανάπτυξη, τα τρέχοντα μετρητά ευρείας ζώνης κυμάτων αντιστάθμισης αγαθών και την ανάπτυξη .


Πίνακας δύο ανάπτυξη ταινιών ευρείας ζώνης αντιστάθμισης