info@panadisplay.com
Η Αρχή, η λειτουργία και Τεχνολογία Παραγωγής της πόλωσης

Η Αρχή, η λειτουργία και Τεχνολογία Παραγωγής της πόλωσης

Feb 20, 2017

Η αρχή και η λειτουργία του πολωτή

Polaroid εφευρέθηκε το 1938 από EdwinH.Land, μια αμερικανική εταιρεία Polaroid, και είναι ένα οπτικό στοιχείο που γενικά δεν έχει πολωμένο φυσικό φως στο πολωμένο φως. Όλα τα πάνελ υγρού κρυστάλλου έχουν δύο πολωτικές πλάκες, μία εκ των οποίων είναι πολωτή, και το άλλο είναι πολωτής. Πολωτή παίζει το ρόλο του οπτικού διακόπτη, οθόνη υγρών κρυστάλλων πρέπει να βασίζονται σε πολωμένο φως μπορεί να απεικονιστεί. Η μονάδα οπίσθιου φωτισμού είναι υπεύθυνοι για την παροχή πιο βασική πηγή για την απεικόνιση της οθόνης LCD, αλλά να στείλει την κατεύθυνση του φωτός δεν είναι σταθερή, ακτινική, αν αυτό το φως αντιστρέφοντας τα μόρια του υγρού κρυστάλλου, βλέπουμε στην οθόνη είναι ένα κομμάτι του λευκού, ή η έντονα χρωματισμένο χρώμα block.The κατώτερο πολωτή είναι υπεύθυνη για την κατεύθυνση του φωτός σε ένα ενιαίο προδιαγραφή και στη συνέχεια αποστέλλονται στο στρώμα υγρών κρυστάλλων. Τα υγρά μόρια κρυστάλλου αντιστραφεί υπό τον έλεγχο των TFT να ελέγχουν την κατεύθυνση του φωτός θα πρέπει να φωτίζεται ομοιόμορφα και έτσι να αλλάξει πίσω από την ένταση του φωτός μονάδα pixel. Η ίδια η οθόνη LCD δεν έχει χρώμα, έτσι ώστε το χρώμα να παράγει μια ποικιλία από colors.The κατεύθυνσης φωτός μετά την αρχική συνεπής στρέψης του στρώματος υγρών κρυστάλλων και στη συνέχεια να μην γίνεται η κατεύθυνση, οπότε αν δεν σας αρέσει ένα διάχυτο φως είναι και πάλι τακτική, δείτε μπροστά από την οθόνη είναι ακόμα λευκό, είναι ένας κρύσταλλος στρέψης φως υγρό δεν ανακλάται, έτσι αυτό πρέπει να είναι στο διάχυτο φως είναι τακτοποιημένο, η χρήση ενός κομματιού και η κάτω πολωτή πολωτικό κατεύθυνση ορθογώνια πολωτής από υγρό φως κρύσταλλο re εκτροπής στρέψης , διαφορετικές γωνίες του φωτός μέσα από την φωτεινότητα στο πολωτική πλάκα είναι διαφορετική, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε στην οθόνη μπορεί να εναλλάσσονται με εικόνες, επειδή το φως εκτρέπεται από το φίλτρο χρώματος ανοιχτό χρώμα, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε χρειαζόμαστε την εικόνα μπροστά μέρος της οθόνης.

Η Δ ΟΜΗ και το είδος του πολωτή

Polaroid είναι ένα σύνθετο φιλμ αποτελούμενου από πολωτικό φιλμ, προστατευτικό φιλμ, ευαίσθητο στην πίεση συγκολλητικό στρώμα και το εξωτερικό προστατευτικό φιλμ. Η βασική δομή του υποδείγματος χρησιμότητας είναι ότι ένα φιλμ πολυβινυλικής αλκοόλης (PVA), η οποία μπορεί να παράγει πολωμένο φως στριμώχνεται μεταξύ τριών μεμβρανών οξικής κυτταρίνης (TAC). Εκεί είναι κυρίως τα εξής διάφορους τύπους πολωτή στην αγορά: το είδος μετάδοσης πολωτή, αντανακλαστική πολωτή (ένα φιλμ ευκρινέστερη), ημι διαφανή και ημι αντανακλαστική πολωτή, τύπος αποζημίωση πολωτή, η επιφάνεια μετά τη γενική αντι αντηλιά (AG) ή αντι αντανάκλαση (AR) θεραπεία. Κατά τη χρήση της ευαίσθητης στην πίεση κόλλας για την πρόληψη υπεριώδες φως μέσω της σύνθεσης των συστατικών, μπορεί να γίνει σε αντι υπεριώδη polaroid. Η χρήση του ευαίσθητου στην πίεση αυτοκόλλητου, φιλμ PVA ή TAC χρωματισμού ταινία, δηλαδή, το χρώμα πολωτή.

Polaroid Τεχνολογία

Διαδικασία για χώρες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ του πολωτή, μόνο όσον αφορά τη χρήση των πρώτων υλών και τεχνικές λεπτομέρειες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η βασική τεχνολογία είναι η επέκταση του συστήματος ιωδίου.

Η πλάκα πολωτή εφοδιάζεται με μία μέθοδο επέκτασης και μια μέθοδο επικάλυψης. Τεχνολογία πολωτικό παραγωγής ταινία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: ξηρή διαδικασία και υγρής μεθόδου, με την επέκταση της μεμβράνης PVA. Ξηρά φιλμ είναι αφορά την επέκταση PVA στο περιβάλλον ατμού έχει ορισμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, σε πρώιμο στάδιο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής της παραγωγικής διαδικασίας, και όχι συχνά σπασμένα φιλμ χρησιμοποιώντας PVA πλάτος φιλμ μεγαλύτερο. Όμως, οι περιορισμοί αυτής της διαδικασίας έγκειται στην ομοιομορφία του φιλμ PVA στη διαδικασία επέκτασης είναι περιορισμένη, έτσι ώστε η αρχική ταινία Polaroid που σχηματίζεται από το σύνθετο ένταση, την ομοιομορφία του χρώματος και την αντοχή είναι σταθερό, και η πραγματική εφαρμογή. Υγρή διεργασία αναφέρεται στον φίλμ PVA είναι ένα ορισμένο ποσοστό του υγρού στη βαφή, διαδικασία τεντώματος. Οι περιορισμοί αυτής της διαδικασίας έγκειται στην επέκταση νωρίς PVA μεμβράνη στο υγρό στον έλεγχο σταθερότητας είναι δύσκολο, ως εκ τούτου, ο χρόνος επεξεργασίας της μεμβράνης PVA και μεμβράνη μεμβράνη PVA εύκολα σπασμένα, το πλάτος είναι περιορισμένη. Ωστόσο, με τη βελτίωση, ο περιορισμός της υγρής μεθόδου έχει βελτιωθεί σημαντικά. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι ιαπωνικές επιχειρήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση polaroid TAC 1.330 χιλιοστά πλάτος ταινίας με υγρή μέθοδο. Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης κλίμακας εκλαΐκευση των μεγάλου μεγέθους προϊόντα TFT-LCD, προκειμένου να βελτιωθεί ο ρυθμός χρησιμοποίησης των προϊόντων πολωτή, ο βασικός πλάτος των 1.330 χιλιοστών έχει γίνει η βασική μέθοδος για την παραγωγή των πολωτή για την οθόνη.

Το φιλμ PVA χωρίζεται σε δύο διαδικασίες: Χρώση με ιώδιο και χρώση χρωστική. Χρώση με ιώδιο αναφέρεται σε χρώση, η διαδικασία εφελκυσμού πολωτή, χρησιμοποιώντας ιωδιούχο κάλιο ως δύο μέσο για να κάνει την μεμβράνη PVA χαρακτηριστικό πολικότητα πόλωση. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι εύκολο να πάρει περισσότερο από 99,9% της υψηλής πόλωσης και περισσότερο από 42% υψηλής διαπερατότητας των χαρακτηριστικών πόλωσης. Ως εκ τούτου, στις αρχές της δεκαετίας προϊόντα πολωμένο υλικό ή την ανάγκη για υψηλή πόλωση, χαρακτηριστικά υψηλής διαπερατότητας των πολωτικού προϊόντα υλικού είναι επί το πλείστον χρησιμοποιείται ιώδιο διαδικασία βαφής. Αλλά οι ελλείψεις αυτής της διαδικασίας οφείλεται στη μοριακή δομή του ιωδίου είναι εύκολο να ζημιές στην κατάσταση της υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας, πολωτή φτωχή αντοχή έτσι χρησιμοποιώντας διαδικασία βαφής ιώδιο, η γενική μπορεί να καλύψει μόνο την ξηρή θερμοκρασία των 80 ° Ο: * 500HR: υγρές συνθήκες θερμότητας εργασίας 60 C * 90% RH * 500HR χρησιμοποιώντας το ακόλουθο. Ωστόσο, με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής των προϊόντων LCD, οι απαιτήσεις των θερμές και υγρές συνθήκες εργασίας των προϊόντων πόλωσης γίνονται όλο και πιο σοβαρή, και η ζήτηση του πολωτή έχει εμφανιστεί κάτω από τις συνθήκες 100 ° Ο και 90% RH.

Για την απαίτηση αυτή, ιώδιο διαδικασία βαφής μπορεί να κάνει τίποτα. Για να πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις, για πρώτη φορά από την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία έχει αναπτύξει την παραγωγή της Polaroid χρωμάτων, υψηλή ανθεκτικότητα των προϊόντων της Polaroid από την Nippon Kayaku θυγατρική της Ιαπωνίας Paula παράγεται σύστημα βαφής. Η χρήση των δύο κατευθυντικών βαφών για πολωτικό φίλμ που παράγεται με την διαδικασία των προϊόντων πολωτικής μεμβράνης, το υψηλότερο μπορεί να ικανοποιήσει την ξηρή θερμοκρασία: 105 ° C * 500HR, ζεστό και υγρό: 500HR * 95% RH * κάτω από τις συνθήκες εργασίας των απαιτήσεων χρήσης. Ωστόσο, η ταινία πόλωσης που παράγεται με αυτή τη διαδικασία είναι της χαμηλού βαθμού πόλωσης και διαπερατότητα, και πόλωση του δεν είναι γενικά περισσότερο από 90%, η διαπερατότητα δεν είναι περισσότερο από 40%, και η τιμή είναι ακριβό.

Συνοπτικά:

Ιώδιο πολωτή: εύκολο να ληφθεί υψηλή διαπερατότητα, υψηλός βαθμός πόλωσης των οπτικών ιδιοτήτων, αλλά η ικανότητα να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία και υγρασία είναι κακή. Η τιμή είναι σχετικά φθηνή, οπότε το μερίδιο αγοράς της έως και 80% ~ 90%, ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως: τα ρολόγια, υπολογιστές, PC, ΟΑ μ ι μηχανές που προορίζονται, κλπ, υποχρεούνται να u se ένα μεγάλο αριθμό ιώδιο πολωτή LCD.

Dye πολωτή: δεν είναι εύκολο να ληφθεί υψηλή διαπερατότητα, υψηλός βαθμός πόλωσης των οπτικών ιδιοτήτων, αλλά την ικανότητα να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Ως εκ τούτου, στο αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο, υπαίθρια όργανα μέτρησης πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το είδος της αντοχής πόλωσης.

Διάγραμμα ροής της διεργασίας της πολωτή

Η τεχνολογία πολωτικό παραγωγής ταινία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: ξηρή διαδικασία και υγρή μέθοδο, η οποία βασίζεται στη διαδικασία τεντώματος της μεμβράνης PVA. Ξηρή διαδικασία σχεδίασης είναι το πρώτο σε μια ορισμένη συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε ένα αδρανές περιβάλλον αέριο, PVA μεμβράνη εφελκυσμού σε μια ορισμένη αναλογία, και στη συνέχεια τη διαδικασία προετοιμασίας της βαφής και τη σταθεροποίηση, σύνθετα και ξήρανση? υγρή διεργασία σχέδιο είναι η πρώτη βαφή αναφέρεται στην ταινία PVA, και στη συνέχεια τεντώνεται σε διάλυμα, συμπαγές χρώμα, σύνθετο και ξηρά μέθοδο παραγωγής. Προς το παρόν, οι κύριες επιχειρήσεις παραγωγής στον κόσμο, κυρίως σε υγρή τεχνολογία εφελκυσμό.

Οι τρεις είναι η κυρίαρχη τεχνολογία της τεχνολογίας Lipu παραγωγή ιωδίου και υγρό τεχνολογία σχεδίασης της τρέχουσας παραγωγής πολωτικής μεμβράνης. Η διαδικασία παραγωγής του πολωτή χωρίζεται σε τρία μέρη: εμπρός, μεσαία και πίσω. Το κύριο διάγραμμα διεργασίας ως εξής:

1.η πρώην διαδικασία (καθαρισμού μεμβράνης TAC και PVA επέκταση φιλμ και σύνθετα)

Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει την προεπεξεργασία των μεμβράνης TAC και την επέκταση και τον ανασυνδυασμό των φίλμ PVA. Τμήμα διαδικασίας προεπεξεργασίας της ταινίας TAC φιλμ TAC μετά αλκαλική επεξεργασία, πλύσιμο με νερό καθαρισμού δεξαμενής υπόλειμμα αλυσίβα, διεργασία ξήρανσης και περιέλιξης, ο κύριος σκοπός είναι να μειωθεί η γωνία επαφής του φιλμ TAC, PVA μεμβράνη και κατάλληλα για. Ειδικότερα ως εξής:

图片 1.jpg


PVA μεμβράνη και σύνθετη διαδικασία είναι η πρώτη μέσω της μεμβράνης PVA βυθισμένο σε καθαρό νερό πρήξιμο μετά τη βαφή δεξαμενή, προσρόφηση σε δύο απορρόφησης ιώδιο, και στη συνέχεια εκτείνεται διαμέσου του προσανατολισμού υποδοχή μοριακό ιώδιο, μετά την ξήρανση της μεμβράνης TAC μετά μεμβράνη PVA με δύο προκατεργασία στρώμα σύνθετο μαζί, να πάρετε μια ταινία πόλωσης. Ειδικότερα ως εξής:

图片 2.jpg


2.Η μέση Διαδικασία (επικάλυψη και σύνθετα γραμμή παραγωγής)

Η διαδικασία είναι η διαδικασία της επικάλυψης ευαίσθητη στην πίεση κόλλα και σύνθετη μεμβράνη. Το Τμήμα θα επεξεργαστεί ευαίσθητη στην πίεση συγκολλητική επικάλυψη επί της μεμβράνης, μετά την ευαίσθητη φούρνο πίεση εξάτμισης συγκολλητικό μέσα και έξω, μαζί με τη διαδικασία έλασης ελασματοποίησης πριν πολωτικό παραγωγής ταινιών, στη συνέχεια τοποθετούνται σε σταθερή θερμοκρασία ωριμάνσεως δωματίου σκλήρυνσης, μερικές φορές λόγω των διαφορετικών τύπων προϊόντων , χρειάζονται άλλες σχετικές οπτικές σύνθετου λεπτού φιλμ. Ειδικότερα ως εξής:

图片 3.jpg


3.Η μετά διαδικασία (κοπή γραμμή παραγωγής)

Το σκληρυμένο πολωτής θα κοπεί, κομμένα, καθαρίζονται, ελέγχονται και συσκευάζεται σύμφωνα με το απαιτούμενο μέγεθος. Ειδικότερα ως εξής:

图片 4.jpg