info@panadisplay.com
Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι των κατασκευαστών πάνελ που επενδύουν στην ευέλικτη AMOLED

Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι των κατασκευαστών πάνελ που επενδύουν στην ευέλικτη AMOLED

Mar 02, 2017

Από την ανάπτυξη του κινητού τερματικού πίνακα, με την προώθηση της άκαμπτης AMOLED στην ευέλικτη τεχνολογία AMOLED, η βιομηχανία έχει διαμορφώσει μια ευέλικτη AMOLED συναίνεση είναι η κατεύθυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Sigmaintell Consulting, το 2016 οι παγκόσμιες μεταφορές AMOLED Αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία είναι η πιο σημαντική κινητήρια δύναμη των έξυπνων τηλεφώνων, το 2016 AMOLED αποστολές smartphone 350 εκατομμυρίων. Η Samsung κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της μετοχής, η Oppo και η Vivo αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 20%, ενώ άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της HUAWEI, του κεχρί, της Jin, η Meizu ξεκίνησε επίσης μια οθόνη AMOLED, ακόμη και εξοπλισμένη με εύκαμπτο κινητό τηλέφωνο AMOLED.

Ο αναλυτής της Sigmaintell Consulting, Chen Lijuan, δήλωσε ότι από την πλευρά της προσφοράς η προμήθεια του πάνελ κινητής τηλεφωνίας AMOLED 2016 προέρχεται κυρίως από την SDC, αντιπροσωπεύοντας το 99%, οι εύκαμπτες αποστολές των πάνελ AMOLED έφτασαν σε πάνω από 50 εκατομμύρια ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του υπόλοιπου 1% LGD και Hui, Tianma, CIGNA, BOE για να επιτύχουν 0 ανακάλυψη αποστολή το 2016. Σύμφωνα με τη συνολική τιμή παρακολούθησης AMOLED πάνελ, οι υψηλές τιμές το 2016, επειδή η οθόνη είναι πολύ περιορισμένοι πόροι, η συντριπτική πλειοψηφία του ελέγχου στα χέρια της SDC, Είναι μια τυπική αγορά πωλητή.

Το 2016, το παγκοσμίως έξυπνο κινητό τηλέφωνο, εξοπλισμένο με περίπου 23% AMOLED του πάνελ, με το νέο εργοστάσιο παραγωγής πάνελ επενδύσεων γραμμής παραγωγής, αναμένεται να είναι το 2019, η διείσδυση του πίνακα AMOLED θα υπερβεί την οθόνη LCD, το 2021, το AMOLED ευφυές ποσοστό διείσδυσης κινητών τηλεφώνων Φθάσει το 64%.

Η ανάπτυξη του τελικού προϊόντος AMOLED δεν μπορεί να διαχωριστεί από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Η ευέλικτη AMOLED αντιστοιχούσε στο 14% της συνολικής χωρητικότητας AMOLED, η Samsung το 2016 διαθέτει περισσότερα από 50 εκατομμύρια τεμάχια εύκαμπτων αποστολών για πίνακες OLED. Μέχρι το 2017, το κινητό τηλέφωνο της Apple θα συμμετάσχει και στον καταυλισμό AMOLED, η Samsung έχει περισσότερη συμβολή στην ευέλικτη AMOLED, ευέλικτη παραγωγική ικανότητα του πίνακα AMOLED για κινητά τηλέφωνα μέχρι το 30% το 2017. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές πάνελ συνεχίζουν να σχεδιάζουν στον τομέα AMOLED, ειδικά στην Κίνα, BOE, Huaxing Power, Tianma, κλπ. Κατασκευαστές πάνελ weixinnuo επενδύουν σε νέα γραμμή παραγωγής AMOLED.

Ο Chen Lijuan ανέφερε ότι μέχρι το 2020, η ευέλικτη AMOLED αντιπροσώπευε μέχρι και το 65% της συνολικής χωρητικότητας AMOLED. Στην άκαμπτη AMOLED, δεν υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη, η κύρια ανάπτυξη από την ευέλικτη AMOLED. 2017 και 2018 είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευέλικτη AMOLED δύο χρόνια. Σίγουρα, αυτό βασίζεται στην επενδυτική γραμμή έχει προσδιοριστεί για να υπολογίσει, δεν αποκλείει μια νέα γραμμή παραγωγής θα συνεχίσει να επενδύει. 2017, ευέλικτη παραγωγική ικανότητα AMOLED κυρίως από SDC, μέχρι το 2018, η γραμμή παραγωγής της Κίνας έχει επίσης αρχίσει να τίθεται σε παραγωγή, η παραγωγική ικανότητα είναι σχεδόν 2 φορές μεγαλύτερη από την ανάπτυξη.

Από την παγκόσμια κατάσταση αύξησης πάνελ smartphone AMOLED, το 2017, κυρίως από την SDC. Το 2018, με την παραγωγή της Chengdu BOE 6 γενιάς AMOLED, την κινεζική, AMOLED ικανότητα παραγωγής πάνελ υπάρχει ένα σημάδι της ανάπτυξης. Μετά το 2019, με τον αυξανόμενο αριθμό παραγωγικών μονάδων AMOLED στην Κίνα, η παραγωγική ικανότητα AMOLED της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται. Ταυτόχρονα, η SDC και η LGD δεν σταμάτησαν τον ρυθμό των επενδύσεων. Η παραγωγική τους ικανότητα αυξάνεται από το 2018 έως το 2021. Μέχρι το 2021, η AMOLED της Han εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας.

Από τεχνική άποψη, αναβαθμίσεις τεχνολογίας έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών, κυρίως γύρω από τις τρεις πτυχές της ποιότητας, της εμφάνισης και της λειτουργίας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αντικατάσταση της κινητής τεχνολογίας είναι μικρή καινοτομία. Η ευέλικτη απεικόνιση της AMOLED, στην εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων για να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες. Το 2017, η σταθερή καμπυλότητα της AMOLED κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να λάμπει. Ταυτόχρονα, αναμένεται ότι μέχρι το 2018, το πτυσσόμενο τηλέφωνο θα είναι επισήμως μαζική παραγωγή.

Σε όλη την ιστορία της ανάπτυξης της ευέλικτης AMOLED, το Samsung Galaxy Round κινητό τηλέφωνο που ξεκίνησε το 2013, η καμπυλότητα είναι 400R, στη συνέχεια κάνουμε μονόπλευρη επιφάνεια, διμερή επιφάνεια, τετράπλευρη επιφάνεια το 2016, καμπυλότητα του 10R πάνω και κάτω. Αυτό αντιπροσωπεύει τις ευέλικτες αναβαθμίσεις και ανακαλύψεις της τεχνολογίας AMOLED. Μέχρι το τέλος του 2016, η Samsung Electronics στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κινητά τηλέφωνα, άλλοι κατασκευαστές διατηρούν συνεχώς σχετικές ευρεσιτεχνίες. Μέχρι το τέλος του 2017, αναμένεται να έχει ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο διαθέσιμο, το 2018 μπορεί να είναι μαζική παραγωγή, η πτυχή εποχή έφτασε επισήμως.

Αν και η αγορά AMOLED είναι πολύ ζεστό, αλλά οι κατασκευαστές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν επενδύουν στην τρέχουσα AMOLED αγορά για το εργοστάσιο πάνελ της Κίνας είναι η ευκαιρία και ο κίνδυνος συνυπάρχουν. Οι ευκαιρίες, κυρίως στη ζήτηση της αγοράς και το επενδυτικό περιβάλλον, είναι πολύ καλές. Κίνδυνος, το πρώτο μέρος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Από τους παγκόσμιους κατασκευαστές για να πιάσουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας AMOLED, το κορεατικό SDC και το LGD καταλαμβάνουν το απόλυτο πλεονέκτημα. Επειδή οι κινέζοι κατασκευαστές ξεκίνησαν αργά, σε ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα όσον αφορά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι προμηθευτές της Κίνας, BOE διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τα περισσότερα αποθεματικά. Ως εκ τούτου, το εμπόδιο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι οι πρώτες κινεζικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια σκληρή μάχη.

Από την οπτική γωνία του εξοπλισμού, είτε είναι ο πίνακας LCD είτε ο πίνακας OLED είναι ο βασικός εξοπλισμός της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Ευρώπης και του μονοπωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Με την υποστήριξη της Samsung και της LGD, οι κατασκευαστές εξοπλισμού της Νότιας Κορέας τα τελευταία χρόνια στον εξοπλισμό εξάτμισης και συσκευασίας OLED έχουν όλο και περισσότερο το δικαίωμα να μιλήσουν. Από υλική άποψη, σύμφωνα με τους παγκόσμιους κορυφαίους 7 προμηθευτές υλικών OLED των επιχειρήσεων, η προμήθεια πρώτων υλών βασικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Γερμανία κινεζικό μονοπώλιο, OLED υλικών επιχειρήσεων στο αρχικό στάδιο.

Στον τομέα της AMOLED, εργοστάσιο πάνελ Κίνας ξεκίνησε αργά, και το 2016 για να επιτευχθεί η υλοποίηση της φωτοηλεκτρικής 5.5FHD AMOLED κινητό τηλέφωνο πάνελ παραγωγής, PPI έφτασε τα 400, φέτος, οι άλλοι κατασκευαστές κινεζικών πάνελ θα συνεχίσει να μαζική παραγωγή προϊόντων 5.5FHD . Αλλά, όπως βλέπουμε, από τις πτυχές του ρυθμού και της αξιοπιστίας, υπάρχει ακόμα ένα κενό με το εργοστάσιο της Νότιας Κορέας. Ειδικά για την εύκαμπτη AMOLED, σε σύγκριση με το άκαμπτο AMOLED, κυρίως από το υπόστρωμα από το άκαμπτο γυαλί σε ένα εύκαμπτο υλικό PI, η συσκευασία είναι μια λεπτή μεμβράνη συσκευασίας. Επί του παρόντος, η καμπυλότητα είναι σταθερή, ακολουθούμενη από ένα πτυσσόμενο πάνελ, έχουμε μεγαλύτερη απόσταση για να προφθάσουμε. Επειδή ο πτυσσόμενος πίνακας απαιτεί όλα τα υλικά να επιτύχουν ευέλικτα χαρακτηριστικά, ειδικά το παράθυρο κάλυψης, επειδή έχει τη λειτουργία προστασίας και έχει χαρακτηριστικά αναδίπλωσης, πτυχώσεως και υλικών απαιτήσεων της αξιοπιστίας ζωής του, θα είναι υψηλό. Αν και η εγχώρια άκαμπτη AMOLED έχει αρχίσει μαζική παραγωγή, ευέλικτα προϊόντα, οι κινέζοι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις.

Ο Chen Lijuan είπε, "καλύτερα εργαλεία κάνουν για καλή δουλειά". Στο πλαίσιο της τρέχουσας αγοράς, καλούμε τη βιομηχανία, η πρώτη είναι να κατανοήσουμε την κατάσταση της βιομηχανίας, να προσαρμόσει το ρυθμό των επενδύσεων ανάλογα με την ανάπτυξη της αγοράς? Δεύτερον, αν και η ταχεία ανάπτυξη της AMOLED, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να συνεχίσουν να διατηρούν την ανταγωνιστικότητα της LCD, η θέση στην αγορά προσδιορίζει ενεργά AMOLED? Τρίτον, όχι μόνο πρόκειται να επενδύσει στη γραμμή των πάνελ AMOLED, αλλά και να αυξήσει και να βελτιώσει την αλυσίδα και την καλλιέργεια της βιομηχανίας OLED, εστιάζοντας στην κοινή ανάπτυξη υλικών, εξοπλισμού και τεχνολογίας, στην ανάπτυξη της εγχώριας αλυσίδας βιομηχανίας AMOLED.