info@panadisplay.com
Η εισαγωγή της οθόνης αφής χωρητική

Η εισαγωγή της οθόνης αφής χωρητική

Apr 17, 2017

Η δομή του χωρητική οθόνη αφής είναι κυρίως επικαλύπτεται με ένα διαφανές στρώμα μεμβράνης στην οθόνη γυαλί, και ένα προστατευτικό γυαλί προστίθεται στο στρώμα αγωγού, και ο διπλός σχεδιασμός γυαλί μπορεί επιμελώς προστατευθεί η στιβάδα του αγωγού και το πηνίο.

Χωρητική οθόνη αφής είναι επικαλυμμένο με ένα στενό ηλεκτρόδιο στις τέσσερις πλευρές της οθόνης αφής, σχηματίζοντας ένα χαμηλής τάσης AC ηλεκτρικό πεδίο στο αγώγιμο σώμα. Όταν αγγίζοντας την οθόνη, λόγω του ηλεκτρικού πεδίου ανθρώπινο, το δάχτυλο και το στρώμα αγωγού θα σχηματίσει μία χωρητικότητα σύζευξης, το τετράπλευρο ηλεκτρόδιο εκπέμπονται ρεύματα θα ρέει στο σημείο επαφής, και η ένταση του ρεύματος του δακτύλου προς το ηλεκτρόδιο είναι ανάλογη με την απόσταση, που βρίσκεται στον ελεγκτή οθόνη αφής θα υπολογίσει την τρέχουσα αναλογία και τη δύναμη, υπολογίζει με ακρίβεια την θέση του σημείου επαφής. Χωρητική διπλά τζάμια οθόνη αφής μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει τον αγωγό και αισθητήρες, πιο αποτελεσματικά για την πρόληψη εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες για την οθόνη αφής, ακόμα και αν η οθόνη βάφονται με χώμα, σκόνη ή λίπη, capacitive οθόνη αφής μπορεί ακόμα με ακρίβεια τον υπολογισμό της θέσης αφής.

Επειδή η χωρητικότητα μεταβάλλεται με τη θερμοκρασία, υγρασία ή γείωση, η σταθερότητα του πυκνωτή είναι κακή, και το φαινόμενο παρασυρόμενων παράγεται συχνά. Αυτό το είδος της αφής είναι κατάλληλο για το στάδιο εντοπισμού σφαλμάτων του συστήματος ανάπτυξης.

Διαπερατότητα και τη σαφήνεια χωρητική οθόνη αφής είναι ανώτερη από τις οθόνες ωμικό τεσσάρων καλωδίων, φυσικά, και επιφανειακά ακουστικά κύματα και οθόνες αντιστάτη πέντε συρμάτων δεν είναι συγκρίσιμα. Capacitive οθόνη αντανακλαστική σοβαρό, και, τεχνολογία χωρητικότητα των τεσσάρων στρωμάτων σύνθετη οθόνη αφής σε κάθε μήκος κύματος της μετάδοσης του φωτός άνιση, υπάρχει ένα πρόβλημα της στρέβλωσης χρώμα, λόγω του φωτός στην αντανάκλαση των στρωμάτων, αλλά και προκάλεσε τον χαρακτήρα εικόνα Blur .

Οθόνη Χωρητικότητα κατ 'αρχήν του ανθρώπινου σώματος ως στοιχείο πυκνωτής της χρήσης των ηλεκτροδίων, όταν ένας αγωγός κοντά στο σάντουιτς και η σύζευξη πρόσωπο Ito μεταξύ της χωρητικότητος του επαρκή χωρητικότητα, η ροή του ρεύματος είναι αρκετή για να προκαλέσει τη λανθασμένη δράση της οθόνης χωρητικότητα .

Γνωρίζουμε ότι η αξία χωρητικότητα, αν και αντιστρόφως ανάλογη προς την απόσταση, είναι ανάλογη με τη σχετική περιοχή, και επίσης με την διηλεκτρική συντελεστή μόνωσης. Ως εκ τούτου, όταν μια μεγάλη περιοχή της παλάμης ή χειρός αγωγό κοντά capacitive οθόνη, αντί να αγγίξετε, μπορεί να προκαλέσει την χωρητική λανθασμένους χειρισμούς της οθόνης, σε υγρό καιρό, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, χειρός οθόνες, παλάμη κοντά στην οθόνη 7 εκατοστά ή του σώματος κοντά στην οθόνη 15 εκατοστών μπορεί να προκαλέσει μια capacitive οθόνη σφάλματος. Ένα άλλο μειονέκτημα του χωρητικού οθόνες δεν αντιδρά όταν φοράει γάντια ή αγγίζοντας ένα μη αγώγιμο αντικείμενο επειδή προσθέτει περισσότερο μονωτικό media.

Το κύριο μειονέκτημα του χωρητικού οθόνες είναι παρασυρόμενα: όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και την αλλαγή της υγρασίας, οι περιβαλλοντικές ηλεκτρικό αλλαγές πεδίο, θα προκαλέσει την ολίσθηση οθόνη χωρητικότητα, προκαλώντας ανακριβή. Για παράδειγμα: Η θερμοκρασία εμφάνισης αυξάνεται μετά η εκκίνηση θα προκαλέσει ολίσθηση: ο χρήστης αγγίζει την οθόνη, ενώ από την άλλη πλευρά ή πλευρά του σώματος κοντά στην οθόνη θα παρασύρει? χωρητική οθόνη αφής κοντά στο μεγαλύτερο αντικείμενο μετακινηθεί πίσω για να παρασύρει, να σας αγγίξει όταν κάποιος που περιβάλλεται από παρατήρηση θα προκαλέσει μετατόπιση? η αιτία της μετατόπισης της οθόνης χωρητικότητα ανήκει στην τεχνική ανεπάρκεια, τις δυνητικές περιβαλλοντικές επιφάνεια (συμπεριλαμβανομένου του σώματος του χρήστη), αν και η capacitive οθόνη αφής είναι πολύ μακριά, αλλά περισσότερο από την περιοχή δακτύλου, που επηρεάζουν άμεσα τον προσδιορισμό θέσης αφής.

Επιπλέον, θεωρητικά πολλά πρέπει γραμμικές σχέσεις είναι πραγματικά μη γραμμικές, όπως: διαφορετικό βάρος ή διαβροχής δάχτυλο βαθμούς διαφορετικούς ανθρώπους πιπιλίζουν η συνολική ροή ηλεκτρικής ενέργειας είναι διαφορετική, και το σύνολο των μεταβολών της ροής ηλεκτρικής ενέργειας και η διανομή τεσσάρων σημείων για την αλλαγή είναι μη γραμμική σχέσεις η capacitive οθόνη αφής υιοθετεί τις τέσσερις γωνίες των προσαρμοσμένων πολικές συντεταγμένες, χωρίς την προέλευση των συντεταγμένων, η μετατόπιση από τον ελεγκτή δεν μπορεί να εντοπίσει και να ανακτήσει, και, μετά από 4 Α / δ πλήρης, με την αξία των τεσσάρων σημείων εισρεύσουν στην αφή σημείο προς τη σωστή γωνία σύστημα συντεταγμένων Χ, την υπολογιστική διαδικασία της y-τιμές συντεταγμένων είναι πολύπλοκη. Επειδή δεν υπάρχει προέλευση, η χωρητική drift οθόνη είναι αθροιστική, στο χώρο εργασίας και συχνά χρειάζονται βαθμονόμηση. Χωρητική οθόνη αφής Το εξωτερικό προστατευτικό γυαλί πυριτίου είναι πολύ καλό για να το μηδέν. Αλλά φοβάται τα νύχια ή σκληρά χτυπήματα, χτυπώντας έξω μια μικρή τρύπα θα βλάψει το σάντουιτς Ito, αν είναι τραυματίες και σάντουιτς Ito ή η εγκατάσταση της διαδικασίας μεταφοράς της συκοφαντίας και της εσωτερικής επιφανειακό στρώμα ITO, capacitive οθόνη δεν θα λειτουργήσει σωστά.