info@panadisplay.com
Η παγκόσμια ιστορία πολέμου LCD (1996 -2011)

Η παγκόσμια ιστορία πολέμου LCD (1996 -2011)

Feb 20, 2017

Μια διεθνική συγχώνευση

Η CMO (CMO) είναι η μητρική εταιρεία του γκρουπ πετροχημικών της Chi Mei Group, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1997 με έγχρωμο φίλτρο, αγόρασε από την εταιρεία CMK της Ιαπωνίας μια μεταχειρισμένη μικρή γραμμή παραγωγής φίλτρων, η οποία ανήκει στη γραμμή 1 γενιάς, Των 35000 μηνών. Αλλά η τελευταία επένδυση μετά την ανακάλυψη της στην Ταϊβάν σχεδόν δεν μπορεί να βρει πελάτες. Εκείνη την εποχή μόνο unipac Optoelectronics Τεχνολογίας Heyuantai δύο TFT πάνελ παραγωγής, το φίλτρο όλων των εισαγόμενων από την Ιαπωνία, η ΚΟΑ είναι δύσκολο να εισέλθουν στην αγορά αυτή. Διαχείριση της ΚΟΑ στην εκτίμηση ότι, δεδομένου ότι κανείς δεν να αγοράσει, και όχι μόνο τον εαυτό σας. Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο λόγος. Το 1998, ο όμιλος αριθμού των δύο εταιρειών οπτικοηλεκτρονικής Chi Mei, ένας από τους οποίους είναι η παραγωγή φίλτρου χρώματος CMO, ένα άλλο είναι το παράξενο κρύσταλλο φωτοηλεκτρικό πάνελ LCD TFT. Τον Μάιο του 2000 για να προετοιμαστεί για την εισαγωγή, τη συγχώνευση, την ενοποίηση με το όνομα ΚΟΑ.

Τον Ιούλιο του 2001, η AUO ανακοίνωσε λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά τη συγχώνευση. Η CMO της Ταϊβάν ανακοίνωσε την εξαγορά της IBM στην Ιαπωνία Yasu 3 γραμμής παραγωγής (εξόδου της IBM από την βιομηχανία LCD panel) και δημιούργησε μια κοινή επιχείρηση και την άλλη IDT. Το Wild Delta αυτή η παραγωγική ικανότητα 3 γραμμών γενιάς είναι 75 χιλιάδες, ισοδύναμη με τη χωρητικότητα δύο γραμμών HannStar 3 γραμμών. Το εργοστάσιο είναι μια ιαπωνική εταιρεία βετεράνων μεγάλων τεχνολογιών, η μεταφορά έχει μεταφέρει την τεχνολογία TFT στη scientology. Μέσω της ίδρυσης της κοινής επιχείρησης ΚΟΑ εταιρεία έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την αρχική πελατειακή βάση, η ΚΟΑ να γίνει Ταϊβάν επιχειρήσεις μόνο μια μεταφορά τεχνολογίας δεν πρέπει να πληρώσει το κόστος της επιχείρησης, είναι η μόνη εταιρεία που ανήκουν κατασκευαστές φίλτρων χρώμα . Την ίδια χρονιά, η κατασκευή μιας γραμμής 4 γενεών στην Ταϊβάν Chi mei. 26 Αυγούστου 2002 καταχώριση. Μέχρι το τέλος του 2003, για να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως μεγάλο μέγεθος (20 ίντσες ή περισσότερο), ο μεγαλύτερος προμηθευτής, ο δεύτερος μόνο στην Ιαπωνία, SHARP. Το 2005, η ιαπωνική θυγατρική IDT LCD panel παραγωγής CMO αποκτήθηκε από τη SONY. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, η Chi Mei άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες 7,5 γραμμές, παραγωγή μέχρι το τέλος του 2006. Το 2007, η Chi Mei χτίζει επίσης 6 και 7,5 γενιάς και η γραμμή παραγωγής 8,5, που τέθηκε σε λειτουργία το 2008 το πρόσωπο της οικονομικής κρίσης .

PVI ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1992, είναι εκτός από την Ταϊβάν TFT κατασκευαστές πάνελ έξω από το παλιό lianyou. Η Yongfeng είναι ο κύριος μέτοχος της ομάδας χαρτιού PVI Yu. Όταν το αφεντικό He Shouchuan ενόψει της επίπεδης οθόνης θα αντικαταστήσει την τάση του χαρτιού, μια μεγάλη κλίμακα στην βιομηχανία TFT. Το 1995 η κατασκευή της γραμμής 2 γενεών. Στην Ιαπωνία δεν θα μπορούσε να πάρει τη μεταφορά τεχνολογίας υπό την προϋπόθεση της PVI σε συνδυασμό με την τεχνολογία erso Ταϊβάν και τεχνικό προσωπικό που επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η τεχνολογία παραγωγής, που ειδικεύεται σε μικρά και μεσαία πάνελ, τελικά την κερδοφορία το 2003.

Τρίτη κάμψη της βιομηχανίας LCD το 1997, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες της Ταϊβάν. Κατά τη σύντομη περίοδο 1999-2000, όλες οι εταιρείες του κλάδου επωφελήθηκαν από αυτήν. Η τέταρτη ύφεση δημιουργεί περισσότερο χώρο για τους νεοεισερχόμενους. Οι επιχειρήσεις Guang Hui, Innolux και TPO έχουν εισέλθει στην περίοδο αυτή.

Η Guang Hui Electronics είναι η μητρική εταιρεία της ομάδας quanta (ο μεγαλύτερος φορητός υπολογιστής OEM στον κόσμο) και της κοινής επιχείρησης SHARP. Μαΐου 1999, η Guang Hui και η SHARP υπέγραψαν σύμβαση μεταφοράς τεχνολογίας. Invest 15 δισεκατομμύρια γιουάν NT κατασκευή της γραμμής 3,5 γενιάς, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Αυτή είναι η τρίτη γενιά της Ταϊβάν γραμμή τέταρτη. Το 2000, η Quanta κτύπησε την Toshiba, καθιστώντας τον μεγαλύτερο κατασκευαστή notebook στον κόσμο. Αλλά για την τιμή LCD του φορητού υπολογιστή το κόστος κατασκευής 1/3 αυξάνεται, αναγκάζοντας τα ποσοστά να ενταχθούν προσωπικά στον κλάδο των πάνελ TFT. Αυτό το SHARP και η επέκταση του στόχου παραγωγικής ικανότητας Guihui έγιναν σύμφωνοι χωρίς προηγούμενη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, η Ταϊβάν μόνο μια πηγή τεχνολογικών μεριδίων της εταιρείας TFT.

Η Innolux ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2003, η μητρική της εταιρεία, η Hon Hai Precision της Ταϊβάν (οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο). Η Sychip είναι η μητρική εταιρεία της Compal Computer Group, του κύριου πάνελ TFT χαμηλής θερμοκρασίας χαμηλής θερμοκρασίας. Η τεχνική ομάδα είναι η αρχική τεχνική ομάδα με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας. Το Φεβρουάριο του 2001 άρχισε η κατασκευή της γραμμής 3,5 γενιάς και η SANYO να αναπτύξει τεχνολογία μαζικής παραγωγής.

Κατά την τέταρτη βιομηχανική ύφεση, οι επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας θα κατασκευάσουν τον ανταγωνισμό των 5 γενεών με τους κατασκευαστές της Ταϊβάν. Η νέα γραμμή 5 γενιάς οδήγησε σε ένα νέο κύκλο ευημερίας της βιομηχανίας, από το 2003 έως το 2004, και εισήλθε στη χρυσή εποχή της βιομηχανίας. Ταϊβάν κατασκευαστές για την κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού γραμμών υψηλής γενιάς. Επί του παρόντος, υπάρχει μια τάση συγκέντρωσης στην βιομηχανία πάνελ της Ταϊβάν. Η συγκέντρωση του 2006 AUO πάνελ Wuhu "ένα από τα ευρύ Hui, μια φορά στην κλίμακα προσέγγιση των Samsung και LG.Στην 5η Οκτωβρίου του 2009, με sychip qunchuang.Στην 14η Νοεμβρίου του ίδιου έτους, Hon Hai ομάδα σε 7 δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια γιουάν Την απόκτηση της cmo.Στην 18η Μαρτίου 2010, Chimei και Innolux, TPO συγχωνεύθηκε νέα CMO ιδρύθηκε επίσημα, είναι πέρα από το τρίτο μεγαλύτερο εργοστάσιο πάνελ στον κόσμο.

Μετά την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι κατασκευαστές LCD της Ταϊβάν πέφτουν στην άκρη της παραγωγής. 2009 1-6 μήνες, να υποβληθεί από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Γραφείο Υποθέσεων της Ταϊβάν, δύο διαδοχικές οργάνωση Κίνα εννέα κατασκευαστές έγχρωμων τηλεοράσεων στην Ταϊβάν, την αγορά LCD πάνελ, το συνολικό ποσό μέχρι 4 δισεκατομμύρια δολάρια 400 εκατομμύρια, συνολικά Περισσότερα από 12 εκατομμύρια τεμάχια, ταϊβάν LCD πάνελ επιχειρήσεων, από την οικονομική κρίση. Και οι Κινέζοι παίρνουν μια επιστροφή, είναι μια μαχαίρι στην πλάτη. Νότιας Κορέας εταιρείες από τον Φεβρουάριο του 2009 και μετά, ξαφνικά σε μετρητά για την Ταϊβάν αγοράζουν 4 εκατομμύρια τεμάχια των ποσοτήτων, απογραφή ΚΟΑ, και υπέγραψαν μια συμφωνία αγοράς για το έτος 2009. Αυτή η συμπεριφορά ελέγχου εφοδιασμού της αγοράς, έτσι ώστε η ηπειρωτική χώρα άρχισε να αντιμετωπίζει μια σοβαρή έλλειψη Των πάνελ. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας να μειώσουν την ποσότητα των εξαγωγών υγρών κρυστάλλων στην Κίνα, άρχισαν να τιμολογούν. 2009 3-8 μήνες αυξήθηκε περισσότερο από 30%, με αποτέλεσμα οι εταιρείες έγχρωμης τηλεόρασης της Κίνας για άλλη μια φορά στο πρόβλημα. Οι επιχειρήσεις της Ταϊβάν επιτρέπουν αυτή την κατάσταση, παρακολουθώντας τον έλεγχο της παραγωγής, από μεγάλα κέρδη.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή που προκλήθηκε από τη βιομηχανία αλλάζει

Το δεύτερο εξάμηνο του 2008, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έπληξε και πάλι τη βιομηχανία TFT, καθιστώντας την νωρίς διακοπή από την αρχή της ύφεσης το 2007 και βυθίστηκε σε ύφεση. Αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει ότι αυτή η ύφεση προσφέρει ευκαιρίες στους καθυστερημένους. Αυτές είναι οι κινεζικές ηπειρωτικές επιχειρήσεις.

Μετά την έκρηξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Samsung και η LG της Νότιας Κορέας επιβράδυναν για να σταματήσουν την κατασκευή της γραμμής 8 γενεών. Παρόλο που η Ιαπωνία κατέχει σημαντική θέση στα ανώτατα όρια της βιομηχανικής αλυσίδας (εξοπλισμός και πρώτες ύλες), αλλά ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών έχει σταματήσει να επεκτείνεται. Ο πρώτος που δημιούργησε τη γραμμή παραγωγής της NEC το Φεβρουάριο του 2004 ανακοίνωσε την απόσυρση της βιομηχανίας LCD, η SONY επέλεξε να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με τη Samsung. Μόνο η SHARP εξακολουθεί να ανταγωνίζεται εταιρείες της Νότιας Κορέας στη γραμμή παραγωγής. Τον Νοέμβριο του 2007, η SHARP ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης γενιάς 10 γραμμών παραγωγής (γυάλινο υπόστρωμα 2880 x 3130mm). Αλλά επηρεάζεται από τη χρηματοπιστωτική κρίση, SHARP έχασε $ 2008 το οικονομικό έτος 1 δισεκατομμύριο 300 εκατομμύρια. Αυτή είναι η πρώτη απώλεια του SHARP από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο του Τόκιο το 1956.

Ταϊβάν TFT βιομηχανία παρά το μεγάλο μέγεθος (μετά τη Νότια Κορέα), αλλά στην παγκόσμια οικονομική κρίση έχει εκθέσει τη θανατηφόρα αδυναμία της Ταϊβάν σε αντίθεση με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, με μεγάλο αριθμό μεταγενέστερων βιομηχανιών (από τον τοπικό υπολογιστή και τηλεοπτικό τερματικό σταθμό) Ζήτηση, πρέπει να βασίζονται στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και την Κίνα, αγοράζοντας. Σε περίπτωση υποτονικής παγκόσμιας ζήτησης, τον Αύγουστο του 2008, η SONY, η Samsung, η LG και άλλες ιαπωνικές εταιρείες ακύρωσαν τις προηγούμενες παραγγελίες τους για την περιοχή της Ταϊβάν, με δική τους προμήθεια. Αυτό οδήγησε άμεσα στην Ταϊβάν πάνελ επιχειρηματικό ποσοστό μειώθηκε σε 4, σχεδόν στα πρόθυρα της γραμμής θανάτου. Ταυτόχρονα, η AU Optronics και η Chi Mei θα έχουν ενσωματώσει την καθυστερημένη παραγωγή των γραμμών παραγωγής 7,5 και 8,5 και θα ξεκινήσουν τους εργαζόμενους παραγωγής χωρίς άδεια.

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, μόνο μία χώρα στον κόσμο έχει αυξανόμενη ζήτηση για πάνελ LCD, την κινεζική αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση της Κίνας συγχωρεί, αποστέλλονται στην επαρχιακή ομάδα προμηθειών της Ταϊβάν, υπέγραψαν παραγγελίες αγοράς πίνακα 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις της Ταϊβάν από την άβυσσο.

Η Ταϊβάν και η Ιαπωνία είναι ο πιο ύπουλος ρόλος στην ανάπτυξη της βιομηχανίας LCD της Κίνας. Στην Ταϊβάν, η οποία βρίσκεται πίσω από την ελπίδα της Ταϊβάν για έγκαιρη βοήθεια, οι εταιρείες των πάνελ θα δημιουργήσουν εργοστάσια στην ηπειρωτική χώρα, στις ηπειρωτικές επιχειρήσεις ή στις εξαγορές μετοχών της Ταϊβάν. Ωστόσο, στις 30 Ιουνίου 2009, η Ταϊβάν ανακοίνωσε την τελευταία επενδυτική πολιτική της ηπειρωτικής χώρας για να απαγορεύσει στις ηπειρωτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ομάδα της Ταϊβάν, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις εταιρείες των πάνελ της Ταϊβάν να επενδύσουν στην ηπειρωτική χώρα. Μέχρι το Αύγουστο του έτους BOE ανακοίνωσε την κατασκευή της γραμμής παραγωγής 8.5, η Ταϊβάν στις 9 Φεβρουαρίου 2010, απρόθυμα συμφώνησε να απελευθερώσει τις ανακοινωμένες εταιρείες που επενδύουν στην ηπειρωτική γραμμή υψηλής γενιάς και πρέπει να διατηρήσει μια γενιά περισσότερο από το τεχνολογικό κενό και το νησί Της Ταϊβάν. Εκτός από αυτή τη διακριτική πολιτική, οι κατασκευαστές της Ταϊβάν έχουν συνεννοηθεί με τους κατασκευαστές της Ιαπωνίας και της Κορέας, εξακολουθούν να ελέγχουν τις τιμές των πάνελ LCD, τη διάβρωση των συμφερόντων των κατασκευαστών και της Κίνας. Κινεζική βιομηχανία πάνελ LCD συνέχισε διείσδυση, προσπαθούν να αποκτήσουν την κατάσταση ελέγχου. Αυτή η συμπεριφορά LXGF, παραπλανητική.

Τον Σεπτέμβριο του 1998, η Jilin caipin (ιδιοκτησία της Jilin Electronics Group και της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών Ινστιτούτο Changchun και άλλων μονάδων), 84 εκατομμύρια δολάρια από την DTI Japan εισήγαγαν μια πρώτη γενιά TFT-LCD γραμμή παραγωγής (DTI χτίστηκε το 1991, Και τον Οκτώβριο του 1999 δοκιμαστική παραγωγή στο Changchun, ακολουθούμενη από μια σειρά παραγόντων όπως το κεφάλαιο, η τεχνολογία, η αγορά πεθαίνει.

Κινεζική βιομηχανία επίπεδης οθόνης

Η κινεζική βιομηχανία δισκίων ξεκίνησε τον περασμένο αιώνα στο τέλος της δεκαετίας του '70, το πρώην υπουργείο ηλεκτρονικής βιομηχανίας 774 εργοστάσιο (Πεκίνο ηλεκτρονικό εργοστάσιο σωλήνων, ο προκάτοχος του BOE), 77 εργοστάσιο (Χουνάν, Changsha Shuguang ηλεκτρονικό εργοστάσιο σωλήνα) Henan Xinxiang) και το εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων της Σαγκάης, έχει κατασκευάσει 4 ιντσών TN-LCD πειραματικής γραμμής γυαλιού γραμμή παραγωγής, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρονικών ρολόγια, αριθμομηχανές και ορισμένα όργανα LCD οργάνων. Πανεπιστήμιο Tsinghua, Changchun Ινστιτούτο φυσικής και άλλες ερευνητικές μονάδες έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας LCD. Αλλά μέχρι το 1984, είτε πρόκειται για εξοπλισμό ή εξοπλισμό αυτοσυγκέντρωσης που εισάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια πειραματική γραμμή μικρής κλίμακας, έχει διαμορφώσει μια κλίμακα παραγωγής, αλλά οι εργαστηριακές και πειραματικές γραμμές έχουν θέσει τα θεμέλια για την Κίνα LCD βιομηχανία. Μια ομάδα ανθρώπων που έχουν εργαστεί σε αυτά τα πειράματα έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας LCD της Κίνας.

Το 1984, Catic Shenzhen Tianma εταιρεία χτίστηκε τις πρώτες 4 ιντσών προδιαγραφές της TN-LCD γραμμή παραγωγής, 77 εργοστάσιο, χτίστηκε το πρώτο εξοπλισμό μεγέθους 7 ιντσών προηγμένη γραμμή παραγωγής (η κλίμακα του μεγάλου εξοπλισμού LCD εισήχθη από την Ιαπωνία από το Χονγκ Κονγκ). Μετά από αυτό, ο όμιλος Shenzhen SAST και ο όμιλος Hui της Σιγκαπούρης ίδρυσαν μια κοινή επιχείρηση στην Shenzhen hansfi εταιρεία, είναι επίσης 7 ιντσών προδιαγραφές της γραμμής παραγωγής TN-LCD, Shenzhen Jinghua, σχεδόν ταυτόχρονα, επίσης, Η γραμμή παραγωγής για να καταλάβει την πρώτη εταιρεία Kangli στο Χονγκ Κονγκ μεταφέρεται επίσης στην οθόνη LCD Guangdong Huizhou. Στη συνέχεια, δύο Tianma, κρύσταλλο μπουμπούκι, Ταϊλάνδη και άλλες περισσότερες από 12 ιντσών προδιαγραφές έχουν κατασκευαστεί μία μετά την άλλη πιο μαζική γραμμή παραγωγής TN LCD. Εκτός από την εγχώρια κατασκευή της γραμμής παραγωγής, η επιστολή που εκπροσωπήθηκε από πολλές επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ εκείνη την περίοδο ήταν επίσης στην ηπειρωτική χώρα για την κατασκευή της γραμμής παραγωγής TN - LCD. Στο τέλος της δεκαετίας του '80, η δεκαεννέα στην αρχή αυτής της περιόδου θεωρείται η πρώτη χρυσή περίοδο της Κίνας LCD βιομηχανία, αυτή η περίοδος σχημάτισε μια σημαντική κλίμακα της βιομηχανίας TN-LCD, η εταιρεία Shenzhen Tianma από την αρχή της γραμμής 4 ιντσών, και Σύντομα χτίστηκε γραμμή 1 7 ιντσών, στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ολοκλήρωσε μια γραμμή 12 ιντσών, όταν το μέγεθος της όταν μεγαλύτερη, καλύτερη ποιότητα, συγκέντρωσε μια ομάδα υψηλού επιπέδου τεχνικό προσωπικό, και έτσι καθιερώθηκε η θέση της στον κλάδο.

Η Κίνα συμμετέχει στην STN-LCD από την αρχή των ενενήντα, το εθνικό σχέδιο 85 σχέδιο "640 x 200 σούπερ στρίψιμο οθόνη υγρών κρυστάλλων" από το 77, το εργοστάσιο και το Πανεπιστήμιο Tsinghua, Nanjing πενήντα πέντε μαζί. Μετά το 1993, το έργο Tianma τρία - Tianjun, Hebei Hebei ya, Wuxi SHARP, Shanwei Xinli δύο, Σαγκάη ραδιόφωνο και τηλεόραση LCD, Mailcoat, έχει κατασκευάσει μια γραμμή παραγωγής STN LCD 12 x 14 x 14 ιντσών ή 14 ιντσών, Και μεσαίου μεγέθους προϊόντα STN-LCD, ενώ η Anshan Sante ηλεκτρονική (τώρα Anshan ναι Shantou, φωτοηλεκτρική) εταιρεία υπερήχων που κατασκευάστηκε στη γραμμή παραγωγής STN-LCD, κυρίως για την παραγωγή προϊόντων μικρού μεγέθους, άλλων υψηλών τεχνικών επιπέδων TN-LCD Περίοδος σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς, τοπική μετατροπή συμβατή με την παραγωγή των προϊόντων STN-LCD, όπως Shenzhen, Formosa, Σαγκάη Haijing, αλλά χτίστηκε περισσότερο από STN-LCD γραμμή παραγωγής σε Wuxi SHARP την παραγωγή του χρώματος STN-LCD, Οι γραμμές είναι μόνο χρωματισμένες και ασπρόμαυρη λειτουργία παραγωγής STN-LCD.

Από την αρχή του τέλους της δεκαετίας του 90, η STN-LCD εισήγαγε τη γραμμή παραγωγής χρωμάτων για την κατασκευή θερμής κατασκευής, τη PHILPS στη Σαγκάη για να κατασκευάσει δύο γραμμές χρώματος STN-LCD 14 x 16 ιντσών, γραμμή παραγωγής STN και προ-κατασκευάστηκε στη Σαγκάη μαζί. Να κατασκευάσει την PHILPS Shanghai city LCD και πραγματικά στην μονοχρωματική γραμμή παραγωγής STN-LCD στην γραμμή παραγωγής CSTN-LCD. Και οι επενδύσεις για την κατασκευή μιας ειδικής γραμμής παραγωγής CSTN-LCD, οι ιαπωνικές εταιρείες στην Ιαπωνία, νέες συσκευές, έχτισαν μια γραμμή παραγωγής CSTN-LCD στο Guangdong Dongguan. EPSON και OPTRIX αντίστοιχα στην Suzhou και Zhangjiagang, η ίδρυση της Suzhou EPSON και Zhangjiagang optrex ηλεκτρονικών και χτισμένη γραμμή παραγωγής, που ειδικεύεται στην παραγωγή των μικρών και μεσαίων STN και έγχρωμη STN-LCD, Shenzhen Tianma το 2003 για να ολοκληρωθεί η τεσσάρων φάση Μηχανική Tianlong, παραγωγή έγχρωμης οθόνης, μηχανή χειρός PDA STN-LCD με γραμμή παραγωγής 14 x 16 ιντσών CSTN. Η εταιρεία Samsung της Νότιας Κορέας μετά την παραγωγή της μονάδας STN στην Dongguan δημιούργησε μια έγχρωμη γραμμή παραγωγής STN-LCD, η Changchun AlliedSignal έφτιαξε χρωματική γραμμή παραγωγής STN-LCD για να εισέλθει στη μαζική παραγωγή, ένα Byd Co στο Shenzhen, το Shantou το 2004 μετά την είσοδό του στο υπερηχογράφημα Έγχρωμη γραμμή παραγωγής STN-LCD, έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή και παρτίδα παραγωγής χρωμάτων STN-LCD.

TFT βιομηχανία δύσκολο ξεκινήσει επίπονο μάθημα

Πριν από το 2000, η εργασία της Κίνας στην TFT περιοριζόταν στο βασικό ερευνητικό έργο των ινστιτούτων επιστημονικής έρευνας. Τον Σεπτέμβριο του 1998, η Jilin caipin (ιδιοκτησία της Jilin Electronics Group και της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών Ινστιτούτο Changchun και άλλων μονάδων), 84 εκατομμύρια δολάρια από την DTI Japan εισήγαγαν μια πρώτη γενιά TFT-LCD γραμμή παραγωγής (DTI χτίστηκε το 1991, Και τον Οκτώβριο του 1999 τεθεί σε δοκιμή λειτουργία στο Changchun, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει το εμπόδιο της απόδοσης δεν είναι υψηλό. Μόνο η παραγωγή χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα ακριβείας 16,1 ιντσών και 10,4 ιντσών, το έργο οδήγησε στην αποτυχία στην πραγματική παραγωγή. Xinhua Nanjing, με κόστος 54 εκατομμυρίων δολαρίων, την εισαγωγή μιας γραμμής 1 γενιάς από το εργοστάσιο της Ιαπωνίας NEC Kagoshima (που χτίστηκε το 1991, πίσω στην παλιά γραμμή), αφού η χώρα δεν μπόρεσε να μαζική παραγωγή.

Τον Απρίλιο του 2002, ο όμιλος ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Σαγκάης (πρώην εργοστάσιο τηλεόρασης στη Σαγκάη) υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την ιαπωνική NEC, επενδύοντας από κοινού 114 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια γιεν (10 δισεκατομμύρια γιουάν) στην κατασκευή της βιομηχανικής ζώνης Shanghai Xhenzhuang, 5 Η SNA αντιπροσώπευε το 75%, η NEC αντιπροσώπευε το 25%. Από την εταιρεία κοινής επιχείρησης για την αγορά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τεχνολογίας που σχετίζονται με την NEC, στις 8 Οκτωβρίου 2004, η πρώτη γραμμή 5 γενιάς της Κίνας τέθηκε σε λειτουργία στη Σαγκάη (την έβδομη γραμμή της 5ης γενιάς), την κύρια μείωση της οθόνης LCD 15 ιντσών.

Τον Ιανουάριο του 2003, η BOE του Πεκίνου σε τιμή 380 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της επιχείρησης LCD κορεατικών σύγχρονων ηλεκτρονικών (συμπεριλαμβανομένων των γραμμών 2,5 γενιάς, 3 γενιάς και 3,5 γενιάς) και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στην Πεκίνο Yizhuang οικονομική και τεχνολογική ζώνη ανάπτυξης, $ 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια για την κατασκευή μιας γραμμής 5 γενεών (1100 x 1300 χιλιοστά γυάλινο υπόστρωμα), παραγωγή το Μάιο του 2005. Τον Ιούνιο του 2006, Jiangsu Kunshan Ivo, χτίστηκε τρίτη σε 5 γραμμή παραγωγής Κίνα. Η Ivo για την ζώνη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης Kunshan και οι Ταϊβάν συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις. Kunshan γης, υποδομές, προτιμησιακές πολιτικές και άλλους παράγοντες των μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 51% των μετοχών. Ταϊβάν Baocheng group (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υποδημάτων στον κόσμο), μετριοπαθής (Can Yu) είναι κύριος μέτοχος, υπάρχει ένας μικρός αριθμός μετοχών από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας IDTech της Ιαπωνίας, Hashimoto Takaku, πρώην CMO του εργοστασιακού διευθυντή TFT Wang Guohe et Al τεχνολογίας NVTech, την τεχνολογική επένδυση. Η Ivo βασίζεται στην τεχνολογία και τη διαχείριση από την Ταϊβάν πάνω από 130 ομάδες μηχανικών.

Μέχρι το τέλος του 2008, οι Κινέζοι μπήκαν στις κυριότερες επιχειρήσεις στη βιομηχανία TFT με τους SVA, BOE και Kunshan dragon, κατόπιν έχουν μια γραμμή 5 γενιάς. Αλλά αυτή η αναδυόμενη κατάσταση της βιομηχανίας δεν είναι καλή, το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, κατέστρεψε τον κύκλο κέρδους της αγοράς LCD. Τον Μάρτιο του 2009, η SVA λόγω της πτώχευσης και του διαχειριστή αναδιοργάνωσης, η γραμμή 5 γενιάς της είναι η κύρια πηγή ζημιών (2008 απώλεια 1 δισεκατομμυρίου 800 εκατομμυρίων γιουάν), οπότε κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης είναι να πωληθούν 2 δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια γιουάν στην ομάδα CATIC (Shenzhen Tianma). Η BOE και η Ivo υπέστησαν επίσης ζημίες. Επιπλέον, χάρη στα προϊόντα 5 γραμμών παραγωγής δεν είναι κατάλληλα για τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης (μόνο 15-27 ιντσών), έτσι η βιομηχανία έγχρωμης τηλεόρασης της Κίνας εξακολουθεί να χρειάζεται να βασίζεται στις εισαγωγές της οθόνης LCD.

Το SVA NEC πέφτει πίσω, τόσο περισσότερο είναι η στρατηγική της αγοράς και οι ανθρώπινοι παράγοντες αριστερά και δεξιά. Τον Οκτώβριο του 2004, μετά από τη λειτουργία της κοπής οθόνης LCD 15 ιντσών SVA υπολογιστή, η αγορά του mainstream στράφηκε σταδιακά στην οθόνη των 17 ιντσών. Όταν το 2005 η SVA αποφάσισε να στραφεί στην αγορά των 17 ιντσών, οι κατασκευαστές της Νότιας Κορέας στην Ταϊβάν με τη μεγάλη κλίμακα παραγωγής τους έπληξαν την αγορά, η κατάσταση υπερπροσφοράς, οι τιμές πάνελ 17 ιντσών μειώθηκαν γρήγορα σε λιγότερο από $ 160, με αποτέλεσμα το SVA να είναι ασύμφορο. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2006, ο πρώην γενικός διευθυντής της SVA NEC Zhou Jiachun αποσύρθηκε, ο γενικός διευθυντής Yue Zhi Dianguang ηλεκτρονικό πρωτότυπο (Ταϊβάν) ανέλαβε. Μετά Shi Yuezhi αερομεταφερόμενο, αλλά και από την Ταϊβάν για να φέρει ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, και ένας μεγάλος αριθμός αντικατάστασης της Ταϊβάν προμηθευτές. Η SVA NEC εισήλθε στην εποχή που κυριάρχησε στην "Ταϊβάν". Ακριβώς πάνω από 1 χρόνο, το Νοέμβριο του 2007, SVA γενικό επίπεδο συλλογικό, Shi Yuezhi παραιτήθηκε από τον Πρόεδρο Gu Weimin ως SVA Electronics Co Ε.Π.Ε. Η αναταραχή διαχείρισης του προσωπικού και δύο Huanshuai σύγχυση, ας τεθεί σε λειτουργία 3 χρόνια της γραμμής 5 γενιάς έχει υποστεί Τεράστιες απώλειες σε μέτρια ημέρα. Στην υψηλή απόσβεση του εξοπλισμού, η υψηλή τιμή των εισαγόμενων πρώτων υλών, τα προϊόντα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αναταραχή του τεχνικού προσωπικού, βασίζονται στην NEC της Ιαπωνίας (τέλη αδειών υψηλής τεχνολογίας που αντιπροσωπεύουν πέντε από τις ετήσιες πωλήσεις του 3%), NEC "Εισαγωγή αφομοίωση" λειτουργία του τέλους. Η κοινοπραξία Mitsui της Ιαπωνίας έχει γίνει ο τελικός δικαιούχος σε αυτές. Οι Ταϊβανοί έχουν δυνητικό αντίπαλο.

Ακριβώς κάτω από την απαισιόδοξη διάθεση της κινεζικής βιομηχανίας TFT. Το 2009, εξακολουθεί να είναι μια απώλεια στο BOE, άρχισε να επεκτείνεται πέρα από κάθε προσδοκία, ξεκίνησε συνεχώς τη γραμμή 6 γενιάς Hefei Beijing και Yizhuang 8.5 γραμμή παραγωγής, ξεκίνησε μια καταιγίδα υγρών κρυστάλλων. "Ξένες μεγάλες εταιρείες TFT (Samsung, LG, SHARP, κλπ.) Άλλαξαν τη στάση του τεχνολογικού αποκλεισμού της Κίνας, άρχισαν στην Κίνα να κατασκευάσουν ένα έργο υψηλής γραμμής παραγωγής.

Ένας ηγέτης της βιομηχανίας από την καταστροφή

Καταστρέψτε το BOE LCD στρατηγικό προέκυψε από το ότι έχει βιώσει "Καταστροφή". Έχει όχι μόνο βιώσει την καταστροφή της αγοράς των περισσότερων κρατικών επιχειρήσεων στην Κίνα, αλλά και την καταστροφή που προκάλεσε η βιομηχανική τεχνολογική αλλαγή. Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, πολλές παλιές κρατικές επιχειρήσεις στον ανταγωνισμό της αγοράς να πέσει, όλοι πρέπει να είναι ισχυρή, BOE είναι ένα από αυτά.

Το BOE είναι ο προκάτοχος του Υπουργείου Ηλεκτρονικής στη βιομηχανία ηλεκτρονικών σωλήνων του Πεκίνου (εργοστασιακός κωδικός 774). 15, η ηλεκτρονική βιομηχανία της Κίνας. 1952, στη Σοβιετική Ένωση και την τεχνική υποστήριξη της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας (Ανατολική Γερμανία), το Πεκίνο άρχισε να κατασκευάζει ηλεκτρονική βιομηχανική ζώνη Jiuxianqiao. Στις 15 Οκτωβρίου 1956, το εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων του Πεκίνου πραγματοποίησε μια πρωτοποριακή τελετή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Li Fuchun, ο στρατηγός Nie Rongzhen και άλλοι ηγέτες παρακολούθησαν την ομιλία. Το εργοστάσιο έχει μια συνολική επένδυση 100 εκατομμυρίων γιουάν, με ετήσια παραγωγή 12 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ηλεκτρονικών σωλήνων, είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων της Ασίας στη δεκαετία του '60, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων σχεδόν δέκα χιλιάδες. Επιπλέον, Jiuxianqiao χτίστηκε επίσης ένα μεγάλο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Πεκίνο, Βόρεια Κίνα ραδιόφωνο εξοπλισμού κοινής εργοστάσιο (706, 707, 718, υπό τη δικαιοδοσία του 751, 797, 798, εργοστάσιο καλωδίων Πεκίνο) εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (738 εργοστάσιο), Βόρεια Κίνα φωτοηλεκτρική τεχνολογία Ινστιτούτο Ερευνών. Τώρα η περίφημη Πεκίνο 798 Ζώνη Τέχνης διαμορφώνεται στην ανακατασκευή του εργοστασιακού χώρου.

Πριν από τη δεκαετία του 1980, το εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων του Πεκίνου ήταν το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό εργοστάσιο ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της Κίνας, είναι η βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών της Κίνας και η ραχοκοκαλιά της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Αλλά μετά από τη μεταρρύθμιση και το άνοιγμα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας ολοκληρωμένου κυκλώματος ημιαγωγών αντικαθιστά ταχέως την τεχνολογία των ηλεκτρονίων, οι αστικές και στρατιωτικές παραγγελίες συρρικνώνονται ραγδαία, την κατάρρευση του «εκατομμυρίου Dachang». Το 1985, το εργοστάσιο αναπτύχθηκε από τους ηλεκτρονικούς άνδρες στο Πεκίνο, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν το μεγάλο βάρος: όχι μόνο να διατηρήσουν τη σύνθετη αλυσίδα προϊόντων (δίοδος, τριόδου, σωλήνα προστασίας, γυαλί, μούχλα, επεξεργασία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ισχύς κ.λπ. Να διατηρούν νηπιαγωγεία, σχολεία, κυλικεία και άλλες αποσκευές της εταιρίας συντήρησης κοινωνικής ιδιοκτησίας, υπάρχουν περισσότεροι από 8000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι. Με τη συρρίκνωση της αγοράς προϊόντων, το εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων του Πεκίνου από το 1986 έως το 1992 για 7 συνεχόμενα έτη ζημιών, στο χρέος μπορεί να αυξηθεί στο χείλος της πτώχευσης.

Η ρίζα του προβλήματος έγκειται στο προγραμματισμένο οικονομικό σύστημα, στερείται της δύναμης των επιχειρήσεων Ε & Α, με αποτέλεσμα την ταχεία πτώση της επιχείρησης στο κύμα της τεχνολογικής αναβάθμισης. Στην πραγματικότητα, το 774 εργοστάσιο έχει τις δικές του τεχνικές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης. Το πρώτο μοναδικό κρυσταλλικό πυρίτιο της Κίνας, το πρώτο έργο ολοκληρωμένου κυκλώματος ημιαγωγών, είναι το εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων. Ωστόσο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου συστήματος οικονομίας, όταν ένα έργο είναι ώριμο, θα είναι ελεύθερο να μεταβεί σε ανώτερες αρχές, να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο. Μόνο 774 εργοστάσια στην Κίνα που χτίστηκε ηλεκτρονικό εργοστάσιο είναι μέχρι και περισσότερο από 20, 70 χρόνια ήταν επίσης επισημαίνει πολλά εργαστήρια σε Guizhou, Σιτσουάν, Shaanxi και άλλες περιοχές κατασκευή τριών γραμμών.

Πεκίνο εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων είναι επίσης μία από τις πρώτες εταιρείες στην Κίνα για να πραγματοποιήσει την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων οθόνη. Το 1981, η εταιρεία έχει αναπτύξει με επιτυχία την TN-LCD οθόνη LCD, αλλά η έλλειψη πόρων και η άμβλωση. Από τότε αποφάσισε το έργο STN-LCD, τελικά άμβλωση. Μέχρι το 1992, οι Dachang 14000 άνθρωποι, ετήσια έσοδα μόνο 80 εκατομμύρια γιουάν, η αναλογία ευθυνών περιουσιακών στοιχείων έφτασε το 90%, κάθε μήνα για να δανειστεί χρήματα χρήματα, η επιχείρηση έχει στο χείλος. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1992, ο 35χρονος Wang Dongsheng (Zhejiang, Dongyang, αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Hangzhou) ως το εργοστάσιο ηλεκτρονίων, άρχισε να πραγματοποιεί μετασχηματισμούς κοινών αποθεμάτων επιχειρήσεων, να μειώνει τις πλεονασμένες οργανώσεις, Χαλαροί άνθρωποι, να διορθώσουν την παραγγελία (όταν φυτικά φυτά και ακόμη και κοτόπουλο)? Να εισαγάγει εξωτερική χρηματοδότηση, την κινητοποίηση εργαζομένων σε μετοχές. Τον Απρίλιο του 1993, το Πεκίνο εργοστάσιο ηλεκτρονικών σωλήνων για τη διαχείριση των επενδύσεων περιουσιακών στοιχείων, πάνω από 2600 στελέχη και τους εργαζόμενους να συγκεντρώσει 6 εκατομμύρια 500.000 γιουάν (μόνο για να στείλει 3 μήνες μισθό) Orient Electronics Group Co, Wang Dongsheng Ren Dong, πρόεδρος και πρόεδρος. Έθεσε επίσης 6 εκατομμύρια 500 χιλιάδες γιουάν στα χέρια των εργαζομένων για την υποθήκη, να πάρει ένα ίσο με τα τραπεζικά δάνεια, αυτό είναι το πρώτο BOE "χρηματιστήριο σπόρων".

Η αναγέννηση του Φοίνιξ Νιρβάνα

Το νέο BOE, το πρώτο πρόβλημα είναι η επιβίωση. Για την επίλυση της έλλειψης ταμειακών ροών, η εταιρεία σε συνεργασία με μια εταιρεία της Σιγκαπούρης ίδρυσε την εταιρεία ακινήτων Oriental Hengtong, το γραφείο του εργοστασίου ηλεκτρονικών σωλήνων και μέρος της ανάπτυξης των εγκαταστάσεων έχει γίνει ο "Oriental Garden", προσελκύει την Nestle, ABB και Άλλες διάσημες επιχειρήσεις και έσοδα από ενοίκια για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας. Όλη η διεύθυνση της εταιρείας μετακόμισε από το κτίριο στο απλό γραφείο δωματίου, η αρχική παραγωγή μεταφέρθηκε στο παλιό εξοχικό σπίτι.

Ακολούθησε η προσαρμογή της διάρθρωσης του προϊόντος, την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας στα εξαρτήματα σωλήνων CRT. Οι αρχές της δεκαετίας του 90 είναι η ταχεία άνοδος της βιομηχανίας έγχρωμης τηλεόρασης της Κίνας, αλλά τα βασικά συστατικά όπως οι γυάλινες ράβδοι, τα ηλεκτρονικά όπλα κ.λπ. εισάγονται από την Ιαπωνία, με μεγάλη γεωγραφική θέση. Ενώ η παραδοσιακή τεχνολογία σωλήνων κενού και η τεχνολογία σωλήνων CRT έχει μια συγκεκριμένη σημασία, το BOE αποφάσισε να παρέμβει στο όπλο ηλεκτρονίων, όπως το γυαλί που αποτελεί μεγάλο μέρος της επενδυτικής δραστηριότητας.

Τον Νοέμβριο του 1993, η BOE και η Asahi Corporation, μια κοινή επιχείρηση στην Beijing Asahi Electronic Glass Co. Ltd. (που αργότερα μετονομάστηκε σε Beijing Asahi Electronic Glass), την παραγωγή γυψοσανίδας κινοσκόπιο και γυαλιού συγκόλλησης χαμηλού σημείου τήξης. Η εταιρεία είναι πλήρης μετά τον τοκετό, αντιπροσωπεύοντας το 62% του εγχώριου μεριδίου της αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς του 20%. Από το Δεκέμβριο του 1995, η BOE και η Ιαπωνία τερματικό κοινή επιχείρηση, η παραγωγή των τερματικών και συνδέσεων? Απρίλιος 1996 και κοινοπραξία nishin Corporation, την παραγωγή ηλεκτρονικού πυροβόλου όπλου και των εξαρτημάτων του. Σε αυτό το στάδιο, το BOE σε μια αδύναμη θέση, η κοινή επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50%.

Μετά από 4 χρόνια εξοικονόμησης χρόνου, η BOE απέκτησε βαθμιαία την κατάσταση της συμμετοχής στην κοινή επιχείρηση ενέργειας. Το 1997, η BOE και η Ταϊβάν AOC τεχνολογία κοινοπραξία, που ιδρύθηκε Oriental AOC Electronics Co Ltd (BOE μετοχές αντιπροσώπευαν το 51%), τεθεί σε λειτουργία το 1999, μετά την επιτυχία του κέρδους, η οθόνη επιτραπέζιων υπολογιστών για την επίτευξη του πρώτου κόσμου CRT.

Το δικαίωμα της στρατηγικής επιβίωσης, η BOE βοηθά να ξεπεραστεί η πιο δύσκολη περίοδος επιχειρηματικότητας. Τα κέρδη από το 1994 (8 εκατομμύρια γιουάν), το 1997 έφτασαν τα κέρδη των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις 10 Ιουνίου 1997, οι μετοχές της BOE B που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Shenzhen, αύξησαν τα 350 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το BOE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επενδύσει τα χρήματα. Στις συνθήκες διαβίωσης των επιχειρήσεων, η BOE πρότεινε επιθετική επιχειρηματική στρατηγική. Κάποιος ήταν ο ηγέτης της βιομηχανίας στην επιχείρηση, δεν θα είναι πρόθυμος σε άλλους. Στρατιωτικές επιχειρήσεις σκληρό χαρακτήρα, και την υποκατάσταση του φόβου, αφήστε την απόφαση διαχείρισης BOE: να εισέλθουν από τον παραδοσιακό τομέα στη νέα βιομηχανία έκθεσης.

Προηγουμένως, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της επιχείρησης, εξακολουθεί να διατηρείται στο τμήμα BOE LCD. Είναι δύσκολο να υποστηριχθεί, ένας μεγάλος αριθμός τεχνικού προσωπικού που ζήτησε να φύγει. Εκείνη την εποχή, ο αρχικός μηχανικός πρότεινε να μεταβεί στο κέντρο μηχανικής του Πανεπιστημίου Tsinghua. Wang Dongsheng δεν συμφώνησε, αλλά τότε σκέφτηκα, δεν υπάρχουν χρήματα, όχι απλά να τους αφήσουμε να πάνε, με τα χρήματα του κράτους για να διατηρήσουν το υγρό του ταλέντου του ταλέντου, εφ 'όσον μπορείτε να επανέλθω στη γραμμή. Ως εκ τούτου, τα πρώτα 5 χρόνια της στρατηγικής επιβίωσης BOE, ο μεγαλύτερος στόχος είναι να διατηρηθεί το σύστημα εκπαίδευσης του προσωπικού. Δεν θα είναι μόνο ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού στην κοινή επιχείρηση και η κατάρτιση σε κολέγια και πανεπιστήμια για περαιτέρω μελέτη, έδωσε κάποιους ανθρώπους να πάνε στην Ιαπωνία για εκπαίδευση. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική σαφώς, αφήστε το BOE ξεκίνησε αρκετά χρόνια μπροστά από τα αποθεματικά ταλέντων της βιομηχανίας, το οποίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη νίκη.

Το 1998, το TFT-LCD στην παγκόσμια τεχνολογία επίπεδης οθόνης πλεονέκτημα σταδιακά σαφές, το BOE άρχισε να σχεδιάζει στο πεδίο επίπεδης οθόνης. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η εξαγορά της Zhejiang Vacuum Electronics Co., Ltd. 60% των μετοχών, ο σχηματισμός της Zhejiang BOE, προκειμένου να εισέλθουν στον τομέα VFD (οθόνη μικρού μεγέθους). 1999 εξαγορά της Shenzhen επιστολή Γέφυρα έξυπνη εταιρεία τεχνολογίας, που ιδρύθηκε Shenzhen BOE έξυπνο σύστημα απεικόνισης, προκειμένου να εισέλθουν στο LED. Τον Δεκέμβριο του 2000, η BOE A εκδίδει μετοχές στο Shenzhen, χρηματοδοτώντας 970 εκατομμύρια γιουάν. Μέχρι στιγμής, το BOE έπρεπε να κάμψει τη δύναμη των μυών του.

图片 13.jpg


Απόκτηση σύγχρονης κορεατικής επιχείρησης LCD

Η ευκαιρία ευνοεί πάντα εκείνους που είναι έτοιμοι. Μετά την ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση το 1997, ο όμιλος Hyundai το 2000, η εμφάνιση δυσχερειών ταμειακών ροών, με αποτέλεσμα την αναταραχή στη χρηματιστηριακή αγορά της Κορέας. Η σύγχρονη ομάδα στο σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα θα χωρίσει, θα χωριστεί, θα μετονομαστεί σε HYNIX Semiconductor Corporation και η HYDIS (Modern Display Technology Co Ltd) θα είναι υπεύθυνη για την θυγατρική επιχείρησης LCD. Μέχρι το 2001, η Hyundai δεν μπόρεσε να συνεχίσει να επενδύει στην επιχείρηση LCD και αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο της HYDIS.

Για τη βιομηχανία TFT-LCD είναι το όριο, εξετάζοντας την ευκαιρία του BOE, αυτή είναι μια ευκαιρία για μια ζωή. HYDIS έχει 2 και 3 γενεές, 3,5 γενιά τριών γραμμών παραγωγής, ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 3 εκατομμυρίων, κατατάσσοντας την ένατη στις περισσότερες από 20 επιχειρήσεις πάνελ στον κόσμο, παράγει μια οθόνη 17 ιντσών κατατάσσεται στην τρίτη θέση στον κόσμο? Διαθέτει ανεξάρτητους οργανισμούς Ε & Α, έργα Ε & Α που καλύπτουν υλικά, ανταλλακτικά, συσκευές υγρών κρυστάλλων και η συσκευή της αναπτύσσει ενεργά την τεχνολογία 4 λιθογραφίας και υγρών κρυστάλλων, με 300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, Είναι μία από τις τρεις κύριες τεχνολογίες στον κόσμο. it also has a marketing network resources complete market ability, all over the world.

At that time showed the acquisition of interest in the United States, Japan, Taiwan and other enterprises, in order to reduce the risk of overseas mergers and acquisitions, BOE selection and Taiwan joint bid for the company of the sword. In June 2001, the BOE joint enterprises and modern group signed a letter of intent, the transferee 80.1% stake in HYDIS, the remaining 19.9% is held by the Hyundai group. In November of that year, the BOE is independent of the acquisition of STN-LCD and HYNIX's OLED business, and established an independent company in South korea. (Taiwan sword degree in process and the BOE cooperation, even small movements, the BOE's intelligence to South Korea and South Korea; but this time the BOE has established a good relationship, timely informed to the BOE BOE, then exit. The Taiwan company signed an exclusive agreement with HYDIS to buy HYDIS for $650 million and pay a deposit of $10 million, but ultimately failed to raise money for abortion. Taiwan sword in 2004 by the Taiwan's takeover, renamed as Hong Technology).

Taiwan sword of exit, the BOE comeback in 2002 and HYNIX signed an agreement of intent, because of the modern group debt crisis deepens, coupled with the second half of 2002 LCD suffered recession period, the rush to sell. South Korea agreed to the final price of $380 million, all of the equity transfer of HYDIS to the boe. In order to avoid risks, the BOE set up BOE in South Korea (BOE) -HYDIS, and to the South Korean assets mortgage subsidiary, successful loan of $230 million from the Bank of Korea, plus the BOE investment of $150 million, the two sides in January 21, 2003 officially sold, this time from the beginning for nearly two years.

The appropriate transaction, the delivery of assets in January 2003 after the completion of the preliminary, the global panel market prices immediately began to rise, prosperity continued until June 2004. During this period BOE-HYDIS earnings $60 million. The acquisition of resources, solve the technical sources, BOE patent barriers, starting the market and core technical personnel and other strategic issues. To lay a solid foundation for the BOE "overseas acquisitions, domestic rooted road.

In September 26, 2003, the BOE to invest 10 billion 300 million yuan in Beijing Yizhuang economic and Technological Development Zone, built the first 5 lines (second). The BOE BOE shares accounted for 75%, South Korea $125 million investment in shares accounted for 25%. The success of overseas acquisitions, domestic 5 generation line construction and the time of liquid crystal cycle increases, prompting Wang Dongsheng's "ambition" expansion, he will rapidly expand the business scale, go with liquid crystal giants. The BOE has carried out three major strategies: immediately grounded plan, overseas listing and team ownership. The "root plan" is through the 5 line construction, the ability to acquire the localization; "overseas listing" is based on the LCD business in the overseas market, to raise the funds required for the 5 generation line; "team ownership" is the implementation of equity incentive plan, with the BOE together into the back lock shaft. Wang Dongsheng's wishful thinking is this: if the overseas listing is successful, can be used to raise $1 billion 200 million in funding the 5 generation line investment within 5 years, then holdings of 12 to $3 billion, while the construction of the 6 generation and the 7.5 generation of a line. If these goals can be reached, the BOE in 2008 to enter the world top 5, a chance to win the top three industry.

But this idea was destroyed by a small event. In June 2, 2004 the "Beijing News" published an article on "BOE curve MBO hidden wealth surge puzzle" article executives, questioned the BOE management stock ownership plan, the Commission halted the BOE Hongkong listing plan. Listing and financing after the bursting of the BOE had to seek bank loans for the construction of the 5 generation line financing. In April 8, 2005, led by the Construction Bank China, including CDB, Chinese bank, bank, bank, Huaxia Bank, China Merchants Bank, Beijing bank, Xiamen international bank, nine bank syndicate, signed a $740 million loan contract with the BOE 5 generation line for construction. In addition, the Beijing municipal government provided 2 billion 800 million yuan of loans. 90% of the total investment of the 5 generation line from bank loans, such a financial structure was later proved to be a lot of risk, but also to make its original idea of the expansion plan aborted.

In order to ensure that there is a market starting in 2003, BOE spent HK $1 billion 30 million acquisition of Taiwan AOC 26.38% stake, becoming its largest shareholder. AOC was the world's largest computer monitor on behalf of industry and commerce, annual sales of more than 22 million units, accounting for the global market share of 35%. The acquisition of AOC to solve the marketing problems of BOE 5 generation line 1/3. In May 25, 2005, BOE 5 generation production line successfully. Since then, the production of high yield, from the initial stage of the monthly production in March, expanded to 60 thousand in August 2006, in September 2007 reached 80 thousand, in July 2008 has reached a monthly output of 100 thousand. Become one of the best production lines of international operation efficiency and profitability.

The 5 generation of the successful production line, as the BOE industry personnel training "learning platform". In the process of development, the BOE professional engineers from less than 300 people, the rapid growth to more than 2 thousand people; then continue to expand production capacity, to provide manpower reserve. In the aspect of technology, the BOE in acquiring the South Korean modern FFS wide viewing technology, continuous research and development of a large number of additional proprietary patents, especially the HYDIS 3.5 generation line amplification to the 5 generation line, a large number of unique technology breakthrough, the formation of AFFS wide angle patent system. Because AFFS is more advanced than SHARP's VA technology, Samsung and LG have proposed cooperation with. At the same time, the BOE 5 generation line, also attracted dozens of upstream manufacturers (by international enterprises) investment in the vicinity of Yizhuang, the. Suppliers to join, become an important source of BOE absorb external of the latest technology.

图片14.jpg 

Beijing Yizhuang BOE 5 generation line production workshop

Almost died before dawn

The liquid crystal cycle began to rise from 2003, 15 inch LCD panel prices had soared to $230 per piece, which had just acquired South Korea HYDIS BOE group, 11 billion 180 million yuan, a record year revenue soared 133.7%; net profit of 403 million yuan, increased 386.7% over the previous year. But from the beginning of the second half of 2004, the LCD cycle into the recession, 15 inch panel prices fell to $145. Not only South Korea began to BOE Beijing 5 generation line losses, and in 2005 the first production also coincided with the trough. Because this is the first production line of BOE, the initial yield is not high resulting in operating losses, coupled with the 5 generation line that must be extracted 1 billion 300 million yuan of equipment depreciation, loss of 1 billion 600 million yuan in 2005 boe. This is the first annual loss since the company was founded in 93. In 2006, the market is still sluggish, prices continue to decline, BOE annual loss of more than 1 billion 700 million yuan.

Two consecutive years of losses brought great pressure to the boe. An important reason is that the pressure is almost unbearable: when the 5 generation line not listed overseas financing, but with bank loans, the BOE's financial burden is very heavy. 5 generation line equipment depreciation takes 7 years, and bank loans require settlement in 5 years. By April 2007, the 5 generation line into the syndicated loan repayment period. At this time the BOE is unable to repay, the only way is to get the loan, otherwise the company's cash flow will break.

Under great pressure, the BOE began around for help, please Beijing municipal government to coordinate, and invited each bank in syndicated to Beijing 5 generation line to visit, to explain why they need extension. After hard work, in the end of May 2007, the banks agreed to extend the loan period from 5 years to 10 years. This is what makes the BOE back to life. In order to alleviate the financial crisis, some BOE began to sell assets to obtain cash. In May 2007, the BOE to HK $2 billion 400 million sold a stake in AOC. The money used to repay the loan, the company's debt ratio decreased from 78% to 50%.

Later BOE Korea BOE-HYDIS shares are sold, although not entirely out of the financial pressure. After entering the LCD recession, BOE-HYDIS began to lose. Originally prepared to adjust structure of the BOE (such as the production of labor-intensive Chinese moved from 1700 workers, will be cut to 800), but was firmly opposed to the local union. The BOE had put forward the patent ownership buy it all as the injection conditions, but did not talk to. Due to insolvency, BOE-HYDIS entered the judicial process. In May 2007, the Korean court will start the regeneration process, BOE-HYDIS to $300 million transferred to Taiwan PVI, BOE all exit (BOE-HYDIS also holds a 10% stake in Beijing 5 generation line).

The crisis also contributed to the growth of enterprises, in the huge financial pressure, the BOE internal started the "3020" action, that is to improve the product value of 30%, 20% to reduce the unit cost, speed and quality. All the staff were mobilized and several thousands of improvement measures were put forward to reduce the production cost. In order to stabilize the team, the BOE will wages increased by 20-40%, the initiative to further stimulate the employees. At the same time, the BOE to further strengthen the marketing power, reorganization of the sales department, the sales team stationed in the factory to the customers, enhance customer service response speed. By 2006, the BOE has customers including Samsung, LG, PHILPS and DELL and other famous company. At the same time, efforts to explore the market crisis, the BOE in China market rapidly rising sales, by July 2007, China district sales have reached 55 thousand a month, 8 times a year ago, China similar products in the market, almost entirely by the BOE occupation.

The ability of rapid growth in the crisis, which laid the foundation for the BOE better operating conditions. In June 2007, the global LCD panel market began to pick up, the BOE realized the first quarter earnings. The 5 generation of all-round improvement of the operation of the line, the BOE in 2007 net profit of 700 million yuan, and at this stage quickly paid off most of the debt. But the roller coaster effect LCD cycle continues, the first half of 2008, BOE profit 700 million yuan, to the second half of the year, the financial tsunami, the global TFT market once again plunged into recession. The BOE flagship 19 inch LCD screen as an example, the first half of 2008 the price of $120 per piece, to January 2009 has dropped to about $50, resulting in the first half of the loss of more than 1 billion 300 million yuan. The draw, 2008 annual loss of 800 million yuan boe.

But with a recession confound different, the latest round of this recession, despite the losses, the financial basis of the BOE, because most of the pay off bank loans, much more stable than before. Especially after 1 years before the test of life and death, the BOE for LCD cycle has a very strong psychological ability. Then, with a struggle for survival on the contrary, in the liquid crystal recession cycle has not ended, the BOE began a massive expansion of the pace. This is a global TFT LCD panel industry nervous cycle of anti cycle.

A contrarian expansion LCD storm

As the LCD industry development calendar proves , enter this industry was like riding a tiger, uncomfortable riding down, but more dangerous. As long as you do not want to quit, you must continue to expand the scale of investment. BOE management is very clear: the 5 generation line cutting panel, and can supply the most potential market, large screen LCD tv. China is the world's largest LCD TV market, annual sales of more than 30 million units, the output value of more than one hundred billion yuan. As the core of the large-size LCD panel, all rely on imports.

BOE 5 generation line after the completion of the expansion plan, should start from the "dragon plan" in Shenzhen. The second half of 2005, in support of the Shenzhen municipal government, by restricting the import panel the pain of SKYWORTH, TCL, Konka, Changhong and other four color TV giant, plans for a joint venture in Shenzhen construction of the 6 generation LCD panel production line. But in the pursuit of technical support to foreign companies, or simply refused, or be asked for a huge transfer fee. So they take the initiative to find the BOE, each accounted for 40% of the shares, plus the super company (on behalf of the Shenzhen municipal government) accounted for 20% of the shares, the formation of the Shenzhen Julong photoelectric company (registered capital of 8 million yuan). Shenzhen municipal government also expressed willingness to provide 7 billion 700 million yuan of financial support.

In fact, in the preparation of BOE 5 generation line, while the establishment of the B2 project of the 6 generation line, just because the overseas listing plan to implement the abortion. Dragon plan agreed immediately on the formation of the BOE technology team of hundreds of people. But after the news came out of the Dragon plan, the Japanese SHARP in June 2006 to take the initiative to build a 7.5 generation line of Shenzhen's plan, the Shenzhen municipal government and the four major color TV giants have shaken. Changhong simply do the withdrawal of plasma (PDP), BOE languishes in. After a year of negotiations, SHARP violated its original commitment to require the transfer of technology under the control of the case, leading to negotiations to terminate in September 2007. SHARP later went to Shanghai when the spoiler, SHARP and SVA cooperation of the 6 generation line project has been approved, it withdrew from the. In this way, the Japanese played around the country after a circle, so that China's high generation LCD panel production line at least postponed 2-3 years. China's imports of more than 30 billion US dollars a year panel.

At the end of 2006, the BOE and SVA NEC losses were 1 billion 500 million and 2 billion yuan, Ivo is difficult. In this case, the three companies have explored the integration, but it is difficult to reach a consensus on the management of the dominant. By 2007 the market improves, it will settle a matter by leaving it unsettled. In the next development strategy, think on the high generation line of BOE to the risk is too big, so I decided to choose a into can attack, retreat to the road of low generation line construction investment scale is small, small and medium-sized market in the LCD panel market to the strongest, and then to Gao Shidai to Xian Kuozhang.

In 2007 through the financial crisis, the BOE had started to expand the opportunity, and the first step is the construction of Chengdu in a 4.5 generation line. This project comes from the Dragon plan, several local governments (Wuhan, Chengdu, Changchun etc.) the possibility of actively looking for talks at the local BOE production line. Because of Chengdu city to provide better conditions, the two sides hit it off.

Although not built high generation production line, but the Chengdu 4.5 generation line to take the mode of financing, is a significant breakthrough for later BOE construction of the 6 generation and 8.5 generation line opened a financing channel. The success of this model from the Beijing municipal government to invest in the 5 generation line. Previously, the Beijing municipal government (by SASAC Beijing industrial investment company) 2 billion 800 million loan to the BOE to support the 5 generation line construction. In the later encountered financial difficulties, the BOE BOE loans into shares, on the one hand can help the BOE survive, while the government can still through the capital market recovery funds.

The Beijing municipal government agreed to this approach. It turned out that this investment is very cost-effective for Beijing. In addition due to the project and get revenue (profit and $about 1000000000 each year on the 5 generation line upstream matching enterprises taxes paid 2 billion 780 million yuan), later BOE's stock price from 2.72 yuan debt of up to 12 yuan, the Beijing municipal government in the share price of 10 yuan will be half of the Equity Cash sold 2 billion yuan and the rest of the equity market capitalization of more than 2 billion 500 million yuan.

This experience shows a new way of financing for the BOE: to the government or the specific "strategic investors" issuance of shares to obtain enough capital. So this model is applied to the Chengdu project. Chengdu in addition to providing land, tax and other aspects of support, but also provide financial support. In July 2008, the BOE had a private placement for the Chengdu 4.5 generation line, Chengdu to the issuance of shares of 1 billion 800 million yuan. In addition, the National Development Bank led consortium to provide 1 billion 600 million yuan of loans, and the repayment period is 10 years. In March 2008, second of the TFT line of BOE, Chengdu 4.5 generation line project, a total investment of 3 billion 400 million yuan, to mass production in October 2009, April 2010 reached full production. The utility model relates to a small size liquid crystal screen which is mainly used for mobile multimedia terminals. The completion of this round of investment, the BOE's capital channel and industrial development through the basic relationship.

Once you find a new financing mode, the BOE "ambition" re initiation, start looking for the construction of the 6 generation line opportunities; and the target is mainly aimed at three areas of the Yangtze River Delta, Pearl River Delta and Bohai bay. Originally the BOE still consider the choice of Shenzhen, in addition to transportation, market and other factors, the 6 generation line to finance 17 billion 500 million yuan, must be with the city has the resources to talk about cooperation. In April 2008, the management of the BOE was invited to visit Anhui Hefei, a Hefei municipal government moved. Site of the Hefei land area has been ready, Shenzhen also promised to how much they gave much. After the evaluation, the BOE found that Hefei is a good choice. Here the east west of the Yangtze River Delta, the hinterland of central China, more important is full of water and electricity supply (a 6 generation line of daily water consumption of more than 20 thousand tons, the power consumption, the Yangtze River amazing) and Chaohu, and Anhui province is a power output. In addition, Hefei's technical personnel intensive, ranking fifth in the country, but the staff is relatively stable. At the same time, Hefei has accumulated a number of relative size of the household electrical appliance industry, but because of the technical content is not high and unstable. Hefei municipal government in full consideration of the risks, make the BOE 6 generation line project.

The autumn of 2008, BOE signed with the Hefei city 6 generation line capital framework agreement, Hefei promised invested 6 billion yuan, and 9 billion yuan in additional promise guarantee is not successful. In April 13, 2009, plans to invest 17 billion 500 million yuan in the BOE 6 generation line in Hefei started. Due to the construction of the BOE 6 generation line, has been for 3 years, so technically very confident. November 17, 2010 Hefei 6 generation line production, the design of the monthly production capacity of 90 thousand, the main cutting 18-37 inch TV and computer display.

In June 8, 2009, the BOE is approved by the Commission after the announcement, the issuance of 12 billion yuan for the Hefei 6 generation line orientation. As the community optimistic about the LCD industry (the central government has been listed as the focus of the development of new types of monitors), coupled with the local government to join, making investors confidence. The BOE smoothly from the capital market to raise 12 billion yuan, the Hefei municipal government only paid 3 billion yuan, let the 6 generation line settled in Hefei. And after the 6 generation line construction, has attracted more than a dozen supporting enterprises in Hefei development zone. This cluster of industries, so that Hefei had to apply to the central government to increase the Development Zone land permit.

After the financial crisis in 2008, in response to the threat of recession, the Chinese government has also launched a counter cyclical investment, launched a 4 trillion investment plan. Beijing municipal government for stimulating domestic demand, investment projects, the person in charge of the Yizhuang Development Zone, immediately think of the BOE 8 generation line. In fact, early to declare BOE 8 generation line project to the city, but was then busy with the Olympic leaders to attend to the matter. The support from the government, the BOE 8 generation line immediately enter the program implementation phase. In August 31, 2009, BOE 8 generation line (after adjustment for the 8.5 generation line) foundation in Beijing Yizhuang Development Zone, a total investment of 28 billion yuan. Since the 8.5 generation line in the process of the line with the 6 generation and there is no essential difference, but the process has increased the difficulty, so the project is advancing very quickly. Samsung, LG, SHARP are built in the 5, after the 6 generation line, built the line of the 8 generation

BOE 8.5 generation line project construction area of about 710 thousand square meters, is located in Beijing Yizhuang economic and Technological Development Zone East of C1, C2, C5, C6 block, including the array of factories, into a box factory and color film factory, factory module and comprehensive power station, comprehensive office building, sewage treatment plant and other facilities. Design capacity of 90 thousand glass substrates per month, substrate size 2200mm * 2500mm. In July 31, 2010, building the main structure of the cap, the end of December 2010 began to move into the process equipment. Plans to put into operation in 2011, the three quarter of June 2011 to achieve mass production. After the project put into operation, can drive a large number of supporting enterprises, the annual output value of nearly 100 billion yuan, providing more than 20 thousand jobs. Beijing municipal government, the national development and Reform Commission and the Ministry of industry has given strong support for the project. In April 2009, the national development and Reform Commission approved the first Chinese TFT-LCD technology in the establishment of the National Engineering Laboratory, boe. In order to promote the development of liquid crystal display devices, the integration of upstream and downstream technology, marking and personnel training.

图片15.jpg


The remnants of the 798 Art District in Beijing bauhaus. This huge factory was originally Beijing radio three factory, built in 1957. Since the 50s of last century, China has built a large number of electronic enterprises, but in the planned economy system, most of these enterprises failed to form competitiveness. To the 80s of last century, a large number of technological transformation in bankruptcy.