info@panadisplay.com
Τεχνολογία της εξάλειψης φούσκα μεταξύ ταινιών Polarizer και LCD

Τεχνολογία της εξάλειψης φούσκα μεταξύ ταινιών Polarizer και LCD

Nov 25, 2017

Η οθόνη υγρών κρυστάλλων έχει τρία κύρια υλικά: υγρούς κρυστάλλους, γυαλί ITO και πολωτή. Κάθε παραγωγή οθόνης υγρών κρυστάλλων απαιτεί δύο πολωτές, οι οποίοι συνδέονται στην άνω και κάτω πλευρά του κουτιού γυαλιού υγρού κρυστάλλου αντίστοιχα. Ο πολωτής μπορεί να χωριστεί σε μεταδιδόμενο πολωτή και ανακλαστικό πολωτή, το σχήμα 1 δείχνει τη βασική δομή του πολωτή μετάδοσης. Η κύρια λειτουργία του πολωτή είναι να καταστήσει την πόλωση του φυσικού φωτός που παράγει πόλωση, σε πολωμένο φως με χαρακτηριστικά μοριακού στρέψεως υγρών κρυστάλλων, για τον έλεγχο της διέλευσης του φωτός ή όχι, έτσι ώστε να βελτιωθεί η μετάδοση και η οπτική γωνία, και άλλες λειτουργίες, είναι ένα είδος προϊόντων στον τομέα των ανάντη πρώτων υλών είναι η ομάδα σημαντικό.

Η οθόνη υγρών κρυστάλλων πρέπει να βασίζεται σε απεικόνιση με πολωμένο φως, όλη η οθόνη LCD έχει δύο κομμάτια πολωτή κοντά στο γυαλί υγρών κρυστάλλων, που αποτελείται από ένα σύνολο περίπου 1 mm υγρών κρυστάλλων.

1.png


1. Επίδραση φυσαλίδων σε οθόνη υγρών κρυστάλλων

Οι φυσαλίδες πολωτή είναι τα αέρια που παραμένουν μεταξύ του πολωτή και της επιφάνειας του κιβωτίου υάλινων κρυστάλλων όταν ο πολωτής προσαρτάται στην επιφάνεια του κιβωτίου γυαλιού υγρού κρυστάλλου λόγω του συνδεδεμένου περιβάλλοντος, της διαδικασίας προσκόλλησης και του τρόπου πρόσφυσης. Όταν χρησιμοποιείτε τον προσαρτημένο πολωτή συσκευής που είναι προσαρτημένος στην επιφάνεια του κιβωτίου υγρού κρυστάλλου, επειδή υπάρχει πολύς αέρας μεταξύ των δύο, μόνο με την προσκόλληση στην εξώθηση όλων των αερίων μεταξύ των δύο, και η συνδεδεμένη συσκευή και κάποιοι τεχνητοί παράγοντες θα δακτύλιο που συνδέεται όταν το αποτέλεσμα σε ένα ορισμένο βαθμό.


Όταν ο πολωτής συνδέεται με το κιβώτιο γυαλιού υγρού κρυστάλλου, ορισμένος αριθμός μικροσκοπικών φυσαλίδων αναπόφευκτα θα παραμείνει και μερικές φυσαλίδες δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, όπως φαίνεται στο σχήμα 2. Το φως που διέρχεται από τον πολωτή γίνεται κατεύθυνση φωτός περνώντας μέσα από αυτές τις μικροσκοπικές φυσαλίδες, οι οποίες θα κάνουν το τμήμα του φωτός να αποκλίνει από την αρχική κατεύθυνση λόγω της διάθλασης, οδηγώντας στο ασυνεπές χρώμα του μέρους και άλλων τμημάτων του χρώματος, που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα απεικόνισης της οθόνης. Δεν επιτρέπονται ελαττώματα όπως οι οθόνες LCD, ιδιαίτερα οι μεγάλες οθόνες TFT.

2.png

2. Πολλαπλασιάζοντας την αποφλοίωση της πλάκας


2.1 ροή διεργασίας

Στην πραγματική παραγωγή, ο συνημμένος πολωτής οθόνης συνήθως προσθέτει ειδική συσκευή αντεπιστροφής Polaroid, διατηρεί μια χρονική περίοδο σε μια ορισμένη θερμοκρασία και η πίεση θα παραμείνει μετά την εξάλειψη της φυσαλίδας, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι φυσαλίδες να ενισχύσουν την επίδραση της οθόνης LCD. Η διαδικασία απομάκρυνσης των φυσαλίδων από την πλάκα πόλωσης παρουσιάζεται στο σχήμα 3.

3.png

2.2 παραμέτρους διεργασίας

2.2.1 θερμοκρασία

Εκτός από την παγκόσμια διαδικασία, η κύρια επίδραση της θερμοκρασίας είναι η πολωτική μεμβράνη και η συγκολλητική ουσία που συνδέεται με τον πολωτή με μαλάκωμα, έτσι ώστε οι φυσαλίδες να είναι πιο εύκολα στην εσωτερική ροή, αντοχή στη θερμότητα αλλά και να ρυθμίζουν τις παραμέτρους θερμοκρασίας του ίδιου του πολωτή, η μεμβράνη προστασίας πολωτή θεωρείται, όταν η παράμετρος θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλη θα επηρεάσει σοβαρά το φαινόμενο αποτρίχωσης. Ως εκ τούτου, εκτός από την παγκόσμια διεργασία, η θερμοκρασία θα επηρεάσει την επίδραση απομάκρυνσης φυσαλίδων πολωτή σε δύο πτυχές, η μία είναι η θερμοκρασία που είναι εκτός από το στούντιο στην περιοχή της διεργασίας της παγκόσμιας θερμοκρασίας, η γενική τιμή ανάλογα με την παραγωγή υγρών κρυστάλλων εμφάνιση του μεγέθους και του υλικού διαφορετικής σύνθεσης. δύο είναι η εσωτερική θερμοκρασία ομοιομορφία του εξοπλισμού, δηλαδή η διαφορά θερμοκρασίας σε διαφορετικές θέσεις της συσκευής, η οποία απαιτεί εκτός από τον εξοπλισμό ελέγχου να επιτευχθεί παγκόσμιο σύστημα.


Το κύριο πρόβλημα της ανομοιογενούς θερμοκρασίας εισάγεται στον εξοπλισμό αφύλαξης στο εσωτερικό του χώρου στούντιο του γυαλιού LCD και η κατώτερη θέση λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ των γυάλινων κουτιών LCD τοποθετημένων σε διαφορετικές περιοχές των προβλημάτων ποιότητας, η περιοχή εντός των παγκόσμιων κουτιών γυαλιού LCD, εκτός από το προστατευτικό φιλμ ή το γυαλί LCD, ακόμη και μέσα στο φαινόμενο μαλακώματος κουτιού συσκευών σε διάφορες περιοχές ταυτόχρονα τα παραπάνω δύο είδη φαινομένων περιστάσεων. Αυτό το ελάττωμα θα προκαλέσει μερικά σοβαρά προβλήματα, όπως δύο φορές αποκόλληση και μερική ζημιά από γυάλινο κουτί σε ορισμένα κουτιά από γυαλί υγρών κρυστάλλων, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Γενικά, η απαίτηση της ομοιομορφίας της θερμοκρασίας είναι 5 βαθμούς Κελσίου.


Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύξαμε τον εξοπλισμό μέσα στο στούντιο χωρίζεται σε δύο μέρη του χώρου θέρμανσης και του χώρου εργασίας, ο μηχανισμός ανάμειξης της ειδικής περιοχής θέρμανσης θερμού αέρα στην περιοχή εργασίας, ο χώρος εργασίας του αέρα που αντλείται στη ζώνη θέρμανσης, η ενσωματωμένη συσκευή καταγραφής θερμοκρασίας για την καταγραφή της εσωτερικής θερμοκρασίας κάθε σημείου δοκιμής η καμπύλη κατανομής σημείων δοκιμής, όπως φαίνεται στο σχήμα 4, ένα B και C τρία, η παράμετρος τίθεται σε θερμοκρασία 50 ° C, η πίεση 0.5 MPa και ο χρόνος συγκράτησης πίεσης συγκράτησης 10 λεπτών, οι καμπύλες θερμοκρασίας όπως φαίνεται στο σχήμα 5, η ομοιομορφία της θερμοκρασίας είναι + 2 ° C, πληρούν πλήρως τις τεχνολογικές απαιτήσεις της αντιαφρώσεως.


2.2.2 πίεση

Στη διαδικασία απομάκρυνσης των φυσαλίδων πολωτή, η κύρια λειτουργία της πίεσης είναι να είναι η κινητήρια δύναμη της αφαίρεσης των φυσαλίδων, δηλαδή της συμπίεσης των φυσαλίδων, για την εξομάλυνση του πολωτή και την πίεση της συγκολλητικής συγκολλητικής πίεσης μεταξύ του πολωτή και του υγρού κρυστάλλου γυάλινο κουτί, έτσι ώστε τα δύο να είναι σταθερά συνδεδεμένα. Υπάρχουν δύο πτυχές του ελέγχου πίεσης:

Το ένα είναι το κατώτερο όριο πίεσης, δηλαδή όταν η πίεση στο θάλαμο είναι χαμηλότερη από το κατώτερο όριο που απαιτείται από τη ρύθμιση της πίεσης, ο θάλαμος πρέπει να γεμίσει με αέρα για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της πίεσης στο θάλαμο.

Δύο είναι το ανώτερο όριο πίεσης, δηλαδή όταν η πίεση στο θάλαμο υπερβαίνει το ανώτατο όριο που απαιτείται από τη ρύθμιση της πίεσης, ο θάλαμος πρέπει να απελευθερωθεί.


Εάν το χαμηλότερο όριο πίεσης επιτυγχάνεται χωρίς τη λειτουργία συμπλήρωσης αέρα, η φούσκα μπορεί να μην εμφανιστεί, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους του προϊόντος. αν το ανώτατο όριο της πίεσης δεν είναι ελεγχόμενο, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο προϊόν και ακόμη και να επηρεάσει την ασφάλεια του εξοπλισμού εκτός από τον αφρό.


Για την επίλυση αυτού του προβλήματος υιοθετούμε ψηφιακό διακόπτη πίεσης διπλής εξόδου και μέθοδο διπλής ρύθμισης πίεσης ηλεκτρικής επαφής. Ο διακόπτης διπλής πίεσης εξόδου μπορεί να παρέχει μια ανώτερη οριακή τιμή και μια χαμηλότερη ρύθμιση ορίου για την τιμή ρύθμισης πίεσης, αντίστοιχα.


Όταν η διεπαφή πίεσης του διακόπτη πίεσης συνδέεται με το θάλαμο και ανιχνεύεται η πίεση στο θάλαμο, το σήμα εξόδου συνδέεται με το PLC για τον έλεγχο του ανοίγματος και του κλεισίματος των βαλβίδων στη διάταξη αποτρίχωσης. Όταν η τιμή ανίχνευσης είναι μικρότερη από το κατώτατο όριο, η βαλβίδα εισαγωγής ανοίγει για τον αέρα του θαλάμου και κλείνει όταν επιτευχθεί η καθορισμένη τιμή. όταν η τιμή ανίχνευσης είναι μεγαλύτερη από την ανώτερη οριακή τιμή, ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής και η εξαγωγή της αίθουσας εργασίας εξέρχεται στην τιμή ρύθμισης. Δεδομένου ότι το ανώτατο όριο της πίεσης σχετίζεται με την ασφάλεια του εξοπλισμού, προστίθεται ένα ηλεκτρικό πιεσόμετρο για να ελέγχει το ανώτατο όριο της πίεσης στο θάλαμο δύο φορές. Ο δείκτης στο δίσκο για να ρυθμίσετε το ανώτατο όριο του μετρητή πίεσης ηλεκτρικής επαφής, την ανίχνευση και επίσης επικοινωνεί με μια θύρα εργασίας, ένα ηλεκτρικό σήμα εξόδου συνδέεται με το PLC, όταν η πίεση υπερβαίνει την καθορισμένη τιμή πίεσης ανίχνευσης, η πραγματική πίεση υπερβαίνει τη θέση του δείκτη του ανώτερου ορίου δείκτη, ανοίξτε την εξάτμιση της βαλβίδας εξαγωγής κάτω από τα επάνω όρια για να αποτρέψετε. Τα ατυχήματα ασφαλείας προκάλεσαν βλάβη του διακόπτη πίεσης Το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη μηχανή αφύλαξης και το αποτέλεσμα είναι καλό.


2.2.3 χρόνο

Στη διαδικασία απομάκρυνσης αφρού, υπάρχουν τρεις χρονικές περίοδοι: χρόνος άνοδος πίεσης, χρόνος συγκράτησης και χρόνος εξάτμισης. Οι τρεις χρονικές περίοδοι αποτελούν το σύνολο του χρόνου ροής της διαδικασίας. Προκειμένου να παραχθούν περισσότερα προϊόντα σε μικρότερο χρονικό διάστημα, να μειωθεί το κόστος και να κερδηθούν κέρδη, ο χρόνος επεξεργασίας πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.


Ο χρόνος διατήρησης πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνος με τον χρόνο που καθορίζεται από κάθε προϊόν, διαφορετικά θα υπάρξει το φαινόμενο της αφαίρεσης των οστών. Δεδομένου ότι ο χρόνος εξάτμισης είναι απλώς να απελευθερώσει την πίεση μέσα στο θάλαμο στην ατμοσφαιρική πίεση, το ποσοστό της διαδικασίας είναι πολύ μικρό, οπότε η συντόμευση του χρόνου της διαδικασίας πρέπει στην πραγματικότητα να μειώσει τον χρόνο θέρμανσης και ώθησης.


Ο χρόνος της ενίσχυσης του εξοπλισμού γενικά πραγματοποιείται αυξάνοντας τη διάμετρο του σωλήνα εισόδου αέρα του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, όταν η διάμετρος του σωλήνα εισαγωγής είναι 1,27cm και η πίεση παροχής αέρα είναι 0,5MPa, η εσωτερική πίεση του θαλάμου πρέπει να είναι περίπου 10min όταν η διάμετρος του σωλήνα εισόδου είναι και η πίεση παροχής αέρα είναι 0,7MPa. Όταν η διάμετρος του σωλήνα εισαγωγής είναι 2,54 εκατοστά, ο χρόνος εισαγωγής είναι μόνο 2 λεπτά.


Προς το παρόν, οι περισσότερες από τις μεθόδους θέρμανσης που χρησιμοποιούνται από τους εγχώριους κατασκευαστές LCD είναι εξωτερική θέρμανση. Κατά τη θέρμανση αυτού του τρόπου πρέπει πρώτα να θερμανθεί το εξωτερικό τοίχωμα του εξοπλισμού και στη συνέχεια η θέρμανση στο στούντιο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αυτό παρατείνει σημαντικά τον χρόνο θέρμανσης του θαλάμου εκτός από τον εξοπλισμό αφρού.


Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα ότι η θερμοκρασία του μηχανήματος εμβάπτισης είναι αργή, ειδικά ο χρόνος θέρμανσης είναι πολύ μεγάλος όταν ο εξοπλισμός θερμαίνεται για πρώτη φορά, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλάζοντας τον τρόπο θέρμανσης του εξοπλισμού, δηλαδή χρησιμοποιώντας τον εσωτερικό τύπο θέρμανσης, όπως φαίνεται στο σχήμα 4.

4.png

Η μέθοδος εσωτερικής θέρμανσης είναι ότι ο σωλήνας θέρμανσης εγκαθίσταται μέσα στον εξοπλισμό για να θερμαίνει απευθείας τον αέρα στο χώρο εργασίας και ο χρόνος του εξωτερικού τοιχώματος του θαλάμου θέρμανσης παραλείπεται, οπότε ο χρόνος επεξεργασίας μειώνεται σημαντικά. Το εσωτερικό του χώρου εργασίας χωρίζεται σε ζώνη θέρμανσης και χώρο εργασίας. Ο θερμός αέρας στη ζώνη θέρμανσης αποστέλλεται στην περιοχή εργασίας με ειδικό μηχανισμό ανάδευσης και ο αέρας στην περιοχή εργασίας αναρροφάται στη ζώνη θέρμανσης. Η μέθοδος θέρμανσης έχει τεθεί σε χρήση και το αποτέλεσμα είναι καλό.

Τα Σχήματα 6 και 7 αντίστοιχα για την καμπύλη θερμοκρασίας των εξωτερικών μεθόδων θέρμανσης και θέρμανσης, οι παράμετροι διεργασίας ρυθμίστηκαν σε θερμοκρασία 60 ° C, η πίεση 0,5ΜΡα, η αρχική θερμοκρασία είναι 30 ° C, από το Σχήμα 6 και το Σχήμα 7 μπορεί να είναι παρατηρείται έξω από τη λειτουργία θέρμανσης από 30 αυξήσεις στους 60 ° C σε περίπου 22 λεπτά, περίπου στην εσωτερική θερμότητα 5min. Τα 20 λεπτά κάθε διαδικασίας υπολογίστηκαν για 5 λεπτά και η θερμοκρασία κάθε διαδικασίας θέρμανσης ήταν 47 λεπτά. Ο εσωτερικός χρόνος θέρμανσης ήταν 30 λεπτά και ο χρόνος μειώθηκε κατά περίπου 36%.

Έτσι, η βελτιωμένη μέθοδος θέρμανσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδικασίας, βελτιώνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα της παραγωγής.

5.png