info@panadisplay.com
Τεχνολογία παραγωγής του OLED

Τεχνολογία παραγωγής του OLED

Mar 19, 2018

Τεχνολογία παραγωγής OLED mainstream

Τεχνική εξάτμισης

Πρώτα απ 'όλα, για να κατανοήσουμε την τεχνολογία της εξάτμισης, αυτό πρέπει να ειπωθεί από τη δομή του OLED. Όπως φαίνεται παρακάτω, είναι μια τυπική δομή υλικών φωταύγειας σε γυαλί ITO κατασκευασμένο από ένα στρώμα πάχους δεκάδων νανομέτρων, διαφανές ηλεκτρόδιο ITO και ηλεκτρόδιο μετάλλου ως τάση της διάταξης ανόδου και ηλεκτροδίου καθόδου, υπό ορισμένες τάσεις, τα ηλεκτρόνια και οι οπές είναι που εισάγονται από την κάθοδο και την άνοδο σε ηλεκτρική και ηλεκτρονική και στρώση μεταφοράς οπών διαμέσου οπών μετατοπίζονται η στιβάδα μεταφοράς ηλεκτρονίων και οπών στο στρώμα που εκπέμπει φως και το σύνθετο συναντάται στο στρώμα που εκπέμπει φως και τη διέγερση φωταύγειας μοριακού διέγερσης, ακτινοβολία και εκπέμπουν ορατό φως. Το ακτινοβόλο φως μπορεί να παρατηρηθεί στη μία πλευρά του ITO και η μεμβράνη μεταλλικού ηλεκτροδίου λειτουργεί επίσης ως στρώμα ανάκλασης.


Φυσικά, η δομή είναι πολύ πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για κολώνες απομόνωσης, μονωτικά στρώματα κ.ο.κ. σε ολόκληρο το πάνελ. Το AMOLED διαθέτει επίσης ένα backplane TFT, που ελέγχει κάθε διακόπτη pixel.


  

Σχηματικό διάγραμμα της δομής των εικονοστοιχείων OLED


Απλά μιλώντας, η εξάτμιση είναι η εξάτμιση των υλικών σε άτομα ή μόρια με θέρμανση υπό κενό μέσω της τρέχουσας θέρμανσης, βομβαρδισμού με δέσμη ηλεκτρονίων, θέρμανση και θέρμανση λέιζερ. Στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως γραμμική κίνηση με μεγαλύτερο ελεύθερο εύρος και κατόπιν θα σχηματίσουν μια λεπτή μεμβράνη στην επιφάνεια του υποστρώματος.


Ο πυρήνας του εξοπλισμού για την κατασκευή πάνελ OLED με τεχνολογία εξάτμισης είναι η μηχανή εξάτμισης και ο εξοπλισμός βρίσκεται στην ανάντη του εργοστασίου κατασκευής πάνελ. Ο κύριος προμηθευτής είναι η επιχείρηση Canon Tokki της Canon. Καθώς αυξήθηκε η παγκόσμια αγορά OLED, η εταιρεία Tokki συνέχισε να αναπτύσσει παραγωγική ικανότητα, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολη η κάλυψη των αναγκών των πελατών. Λέγεται ότι η ικανότητα του μηχανήματος εξάτμισης Tokki είναι επίσης αρκετές φορές το χρόνο. Για παράδειγμα, η οθόνη LG έχει να χάσει τη σειρά μήλων λόγω του περιορισμένου αριθμού μηχανών εξατμίσεως.


Τεχνολογία εκτύπωσης

OLED οθόνη κάθε πίξελ "λάμπα" εκτός από τον ατμό επάνω, αλλά και να επιλέξετε "εκτύπωση" έξω. Ένας εκτυπωτής inkjet χρησιμοποιείται ως παράδειγμα. Ο εκτυπωτής inkjet πρόκειται να ψεκάσει το μελάνι στο χαρτί, παρουσιάζοντας έτσι ένα χειρόγραφο ή μια εικόνα. Η οθόνη εκτύπωσης είναι ένα στρώμα οργανικού υλικού που χρησιμοποιεί τη μέθοδο εκτύπωσης για την παραγωγή της οθόνης. Είναι μια μέθοδος διαδικασίας. Μετά την εκτύπωση και την εμφάνιση, μπορούν να εκτυπωθούν διαφορετικά φύλλα. Εάν το "ψεκασμό" είναι υλικό OLED, δηλαδή ο πίνακας OLED. Το "ψεκασμένο" είναι το υλικό κβαντικών κουκίδων, δηλαδή το πάνελ οθόνης κβαντικών σημείων. Η εκτύπωση του OLED, μέσω ενός πλήθους εξοπλισμού εκτύπωσης με εκτυπωτές κεφαλής εκτύπωσης, διαφέρει από τα χρώματα του πολυμερούς υλικού που εκπέμπει φως στην ακριβή υάλινη επίστρωση της στήλης απομόνωσης στήλης ITO, λεπτή μετά την εξάτμιση του διαλύτη, θα έχει πάχος 100 nanometers, εικονοκύτταρο.

  

Γιατί η τεχνολογία εκτύπωσης και οθόνης είναι η επόμενη γενιά της επανάστασης της οθόνης; Η διαδικασία εξάτμισης με κενό περιορίζεται από τον εξοπλισμό και την τεχνολογία, επομένως είναι δύσκολο να κατασκευαστεί λεπτή μεταλλική μάσκα μεγάλου μεγέθους, πράγμα που οδηγεί σε αυτή την τεχνολογία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην κατασκευή πανέλων μεγάλου μεγέθους. Κατά τη διαδικασία της εξάτμισης, το αέριο οργανικής ύλης δεν εναποτίθεται στο γυάλινο υπόστρωμα, πράγμα που οδηγεί στη χαμηλή χρησιμοποίηση του υλικού. Ίσως επειδή δεν χρειάζεται θάλαμο εξάτμισης κενού, δεν χρειάζεται την ακριβή μεταλλική μάσκα, χωρίς την ανάγκη για φίλτρο χρώματος και ούτω καθεξής, Matsushita στην έκθεση CES 2013, μια επίδειξη και την ανεξάρτητη έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας εκτύπωσης, λένε ήταν η μεγαλύτερη τηλεόραση OLED 4K (56 ίντσες) στον κόσμο.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης OLED για την πρόκληση της σχετικά ώριμης τεχνολογίας εξάτμισης; Το πρώτο είναι το χαμηλό κόστος, στη χρήση πρώτων υλών στον πίνακα OLED, η εκτύπωση OLED από την τεχνολογία εξάτμισης εξοικονομεί 90%. η εκτύπωση τεχνολογίας OLED μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. η διαδικασία της εκτύπωσης μελάνης να προσαρμόζεται πιο εύκολα στις ανάγκες της πλάκας κοπής από τη διαδικασία εξάτμισης, η οποία είναι πιο ευνοϊκή για την επεξεργασία μεγάλης γραμμής παραγωγής υψηλής τάσης μεγάλου μεγέθους υποστρώματος.


Σύμφωνα με την εισαγωγή του κλάδου, η μεγαλύτερη δυσκολία στην εκτύπωση του OLED έγκειται στον έλεγχο των αποκλίσεων μεταξύ κάθε μικροσκοπικού σημείου εκτύπωσης (μείωση της διαφοράς μεταξύ των pixel) και στην ανάπτυξη εξοπλισμού εκτύπωσης κάτω από τα εικονοστοιχεία (βελτίωση της ακρίβειας της συσκευής). Ο πρώτος είναι ο βασικός χώρος συμφόρησης σε ολόκληρη τη βιομηχανία εκτύπωσης και εμφάνισης, ενώ ο τελευταίος είναι κυρίως πρόβλημα για τα προϊόντα προβολής μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ή, για την εκτύπωση OLED, η σταθερότητα του μελανιού δεν είναι το τελικό πρόβλημα, και η ακρίβεια και η σταθερότητα του εξοπλισμού είναι η πραγματική δοκιμή. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί πραγματικά στην τεχνολογία μετά τη δημιουργία μιας παραδειγματικής γραμμής παραγωγής.


Κίνα Huaxing φωτοηλεκτρική κοινή εγχώρια εκτύπωση και την εμφάνιση των μονάδων ραχοκοκαλιά, από κοινού καθιερώθηκε η πρώτη εθνική τεχνολογία εκτύπωσης εκτύπωσης και της τεχνολογίας της τεχνολογίας καινοτομία συμμαχία », δημιουργήθηκε η εκτύπωση και ευέλικτη οθόνη πλατφόρμα δημόσιας υπηρεσίας και Guangdong poly Hua εκτύπωση τεχνολογία εκτύπωσης ΣΙΑ Ε.Π.Ε. μια λειτουργική οντότητα πλατφόρμας.Η κορυφαία μέθοδος "ατμού" που αναφέρεται παραπάνω χρησιμοποιείται κυρίως στην τυπική οθόνη OLED της τριχρωματικής ρύθμισης RGB. Τα πολλά προϊόντα της OLED TV της Samsung βασίζονται σε αυτή τη μέθοδο, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, τα τρία πρωταρχικά χρώματα είναι πολύ καθαρά, αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλό. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτό το είδος εξάτμισης ονομάζεται FMM, η λεπτή μεταλλική μάσκα. Κατά την εξάτμιση, προκειμένου να διακρίνουμε τα εικονοστοιχεία και να καλύψουμε μια μάσκα, το πρόβλημα ευθυγράμμισης και το ίδιο το υλικό μάσκας θα γίνει τεχνική δυσκολία.


Στην πραγματικότητα, τα ανθρώπινα όντα, προκειμένου να ελέγξει το κόστος, περισσότερο από την τηλεόραση OLED a, υπάρχει ένα στρώμα μετατροπής μπλε χρώμα +: αυτό το σχήμα απαιτεί μόνο την εξάτμιση του μπλε OLED στοιχείο, το στρώμα μετασχηματισμού θα μετατραπεί σε χρώμα RGB φως, αυτό το είδος της τεχνολογίας είναι η δυσκολία ανάπτυξης του μετατροπέα χρωμάτων δεν είναι μεγάλη κλίμακα με περιορισμούς.


Υπάρχει μια κατηγορία τηλεοράσεων OLED είναι τρία + λευκό χρώμα φίλτρο, αρχή και LCD οθόνη LCD είναι κάπως παρόμοιο με λευκό οπίσθιου φωτισμού, καθώς και έγχρωμο φίλτρο - με αυτόν τον τρόπο το κόστος προφανώς πολύ χαμηλότερο. Η LG είχε στην παραγωγή τηλεοράσεων OLED, OLED + λευκά φίλτρα χρώματος, επίσης, μια φορά θεωρείται ότι το OLED συνειδητοποιεί χαμηλό κόστος. Μόνο με το φίλτρο, η μετάδοση της καθαρότητας του φωτός είναι πιο προβληματική, οπότε η φωτεινότητα, η αντίθεση, το χρώμα, η απόδοση εξοικονόμησης ενέργειας θεωρητικά είναι μικρότερη από την RGB OLED.