info@panadisplay.com
Αρχή οθόνης υγρών κρυστάλλων

Αρχή οθόνης υγρών κρυστάλλων

Dec 16, 2017

Σε σύγκριση με τα χαρακτηριστικά διαφόρων οθονών, οι υγροί κρύσταλλοι έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

(1) χαμηλής τάσης και μικρο ενέργειας. Πολύ χαμηλή τάση λειτουργίας, εφόσον το ρεύμα εργασίας 2 ~ 3V είναι μόνο μερικά Ma, η κατανάλωση ενέργειας είναι μόνο 10-6 ~ 10-5W / cm2, η οποία δεν είναι διαθέσιμη σε άλλες οθόνες.

(2) δομή πλάκας. Η βασική δομή της οθόνης υγρών κρυστάλλων είναι δύο κομμάτια αγώγιμου γυαλιού, λεπτό κουτί υγρών κρυστάλλων με μεσαία άρδευση, τα πλεονεκτήματα αυτής της δομής είναι: το ποσοστό ανοίγματος είναι υψηλό, το πιο ευνοϊκό για το παράθυρο της οθόνης? η περιοχή προβολής είναι μεγάλη και η μικρότερη ευκολότερη. αυτόματη παραγωγή, το κόστος παραγωγής είναι χαμηλό. η συσκευή είναι πολύ λεπτή, πάχους μόνο μερικών χιλιοστών.

(3) παθητικός τύπος οθόνης. Ο ίδιος ο υγρός κρύσταλλος δεν ανάβει ρυθμίζοντας το εξωτερικό φως για να επιτύχει τον σκοπό της απεικόνισης, δηλαδή να βασιστεί στην αντανάκλαση και τη μετάδοση του εξωτερικού φωτός για να σχηματίσει μια διαφορετική αντίθεση για να επιτύχει το σκοπό της απεικόνισης.

(4) εμφανίζεται μια μεγάλη ποσότητα πληροφοριών. Στην οθόνη υγρών κρυστάλλων, δεν υπάρχουν μέτρα απομόνωσης ή επιλεγμένες περιοχές απομόνωσης μεταξύ των εικονοστοιχείων, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα pixel στην ίδια περιοχή προβολής και είναι ευνοϊκά για την παραγωγή τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας.

(5) είναι εύκολο να χρωματίσει. Γενικά, ο υγρός κρύσταλλος είναι άχρωμος, έτσι είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το φιλμ φιλτραρίσματος χρώματος για να επιτύχετε χρώμα.

(6) μεγάλη διάρκεια ζωής. Εφόσον τα ταιριαστά μέρη του υγρού κρυστάλλου δεν έχουν υποστεί ζημιά, ο ίδιος ο υγρός κρύσταλλος έχει μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω χαμηλής τάσης και μικρού ρεύματος λειτουργίας.

(7) δεν ακτινοβολία και καμία ρύπανση. Υπάρχουν ακτινοβολία ακτίνων Χ σε CRT και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής συχνότητας σε PDP, ενώ οι οθόνες υγρών κρυστάλλων δεν παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα.


Οι οθόνες υγρών κρυστάλλων έχουν τις εξής ελλείψεις:

(1) η οπτική γωνία της οθόνης είναι μικρή. Λόγω της ανισότροπη οθόνη υγρών κρυστάλλων βασίζεται περισσότερο σε μόρια υγρών κρυστάλλων, το προσπίπτον φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις, η ανακλαστικότητα δεν είναι η ίδια, έτσι από την οπτική του μικρού, αν και έχει αναπτύξει μια σειρά διαδικασιών, μπορεί να βελτιώσει την οθόνη υγρών κρυστάλλων αλλά θα μειώσει την αντίθεση στον εξοπλισμό ήχου, σε σύγκριση με τον άλλο εξοπλισμό, το σύστημα ηχείων είναι ο ασθενέστερος κρίκος. Παρ 'όλα αυτά, ορισμένα από τα προβλήματα έχουν αγνοηθεί. Οι ακόλουθες ερωτήσεις είναι οι εξής:


1. το αεροστεγές κιβώτιο δεν ανοίγει τρύπα αέρα

Υποστηρίζεται ότι ένα αεροστεγές κιβώτιο πρέπει να ανοίγεται σε ένα αεροστεγές κιβώτιο (η διάμετρος του ανοίγματος είναι μικρότερη από 2 mm). Το ιδανικό σφραγισμένο κουτί πρέπει να είναι αεροστεγές και αεροστεγές, έτσι ώστε όταν η θερμοκρασία του κιβωτίου αλλάζει ή η πίεση του αέρα αλλάζει, ο αέρας μέσα και έξω από το κιβώτιο θα έχει διαφορά πίεσης. Κάτω από τη γωνία διαφοράς πίεσης, το διάφραγμα του ηχείου θα αποκλίνει από την κανονική θέση, γεγονός που είναι εύκολο να προκαλέσει την αλήθεια.

Σε πρακτικές εφαρμογές, τα περισσότερα κλειστά κουτιά είναι απίθανο να επιτύχουν θεωρητική αεροστεγή αεροστεγή, η οποία πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επομένως, δεν είναι πολύ μεγάλο για να ανοίξετε την οπή αέρα. Για να είστε σίγουροι ή να ανοίξετε μια μικρή τρύπα ως την καλύτερη πολιτική. Επιπλέον, το άνοιγμα της οπής θα επηρεάσει την τιμή Q του συστήματος μεγαφώνων. Στην πραγματικότητα, το άνοιγμα μιας μικρής οπής είναι πολύ μικρό και η επίδραση στην τιμή Q είναι αμελητέα και το ίδιο ισχύει για τα αποτελέσματα που μετρούνται.


2. Προβλήματα γήρανσης του μεγαφώνου

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αλλά εύκολο να αγνοηθεί πρόβλημα. Πριν από λίγες ημέρες, δοκιμάσαμε ένα ηχείο που είχε χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια. Το αποτέλεσμα δεν είναι απρόβλεπτο, ένα μέτρο τρομάζει ένα άλμα. Τα αποτελέσματα του κιτρίνισμα έδειξαν ότι το 44Hz έχει αυξηθεί από τη νέα αγορά μέχρι τα 58Hz, ενώ η τιμή Q αυξήθηκε από 0,4 σε 0,8. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό όσο ήταν το παρελθόν (σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ηχείο ζει περίπου 5 χρόνια περίπου). Επομένως, προτείνω στους υπό όρους φίλους να δώσουν προσοχή στη γήρανση του μεγαφώνου. Μπορεί να δοκιμαστεί μία φορά το χρόνο. Ο τρόπος επαφής μεταξύ του μεγαφώνου και του πίνακα μεγαφώνων. Πολλά άρθρα λένε ότι ένα κάλυμμα από καουτσούκ πάχους 3 ~ 5mm πρέπει να καλύπτεται μεταξύ του μεγαφώνου και του πίνακα, έτσι ώστε να αποδυναμωθεί η επίδραση των κραδασμών του κουτιού στο μεγάφωνο. Νομίζω ότι αυτή η πρακτική δεν είναι επιστημονική.

Εκτελείται η ακόλουθη ποιοτική ανάλυση. Η ισοδύναμη δομή του μεγαφώνου φαίνεται στα συνοδευτικά σχέδια.


1.png

Για να γίνει το διάγραμμα πιο κοντά στο αντικείμενο, τραβήχτηκαν δύο ελατήρια και ένα πλαίσιο δίσκου, αλλά ένα ελατήριο πρέπει να πιεστεί με ένα ελατήριο.

Και το πλαίσιο για να καταλάβει. Είναι ένα σχετικά ανεξάρτητο μηχανικό σύστημα, όταν το καλώδιο πηνίου φωνής στο ρεύμα, το διάφραγμα θα κινηθεί αντίστοιχα. Προφανώς, η δυναμική αλληλεπίδραση της κίνησης του διαφράγματος από το μαγνητικό πεδίο. Τώρα υποτίθεται ότι το διάφραγμα κινείται προς τα δεξιά. Σύμφωνα με τις γνώσεις της φυσικής, όταν το διάφραγμα μετακινείται προς τα δεξιά, ο κάτοχος του δίσκου πρέπει να υποβληθεί στην αντίθετη κατεύθυνση (προς τα αριστερά) ενεργώντας δύναμη (που ονομάζεται δύναμη αντίδρασης).

Όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του δίσκου, όσο μικρότερη είναι η ταχύτητα της αντίδρασης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του φιλμ δόνησης, τόσο μεγαλύτερο είναι το πλάτος του αντίστοιχου πλάτους, τόσο πιο δυνατός είναι ο ήχος.

Επομένως, όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του δίσκου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισοδύναμη δύναμη δόνησης του φιλμ δονήσεων.

Όσο καλύτερη είναι η συνολική επίδραση. Όταν το ηχείο είναι τοποθετημένο στο κουτί ήχου, εάν χρησιμοποιείται ο δίσκος

Το κιβώτιο συνδέεται με ένα άκαμπτο σώμα έτσι ώστε το πλαίσιο και το κιβώτιο να συνδέονται στο σύνολό τους κ.λπ.

Η ποιότητα του δίσκου αυξάνεται σημαντικά. Έτσι, η επίδραση της αντίδρασης μπορεί να είναι

Είναι πολύ μειωμένη. Αφού γεμίσετε ένα κουτί από καουτσούκ ανάμεσα στο κουτί και το πλαίσιο του δίσκου,

Η κόλλα είναι ισοδύναμη με ένα κιτρίνισμα και το ελατήριο μπορεί να συμπιεστεί και να τεντωθεί.

Ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί να "κινείται ελεύθερα". Έτσι μπορεί να φανεί,

Το μαξιλάρι κόλλας δεν χρειάζεται να είναι επιστημονικό.


3. Οπτικές ιδιότητες υγρών κρυστάλλων

Ο υγρός κρύσταλλος εμφανίζει την διπλή συστροφή λόγω της ανισοτροπίας του δείκτη διάθλασης, ο οποίος έχει τις ακόλουθες οπτικές ιδιότητες:

(1) η κατεύθυνση του προσπίπτοντος φωτός μπορεί να αποκλίνει προς την κατεύθυνση του μακριού άξονα του μορίου υγρών κρυστάλλων, δηλαδή της κατεύθυνσης της κατεύθυνσης του διανύσματος η.

(2) η κατάσταση πόλωσης του προσπίπτοντος φωτός (πόλωση γραμμής, κυκλική πόλωση, ελλειπτική πόλωση) ή κατεύθυνση πόλωσης μπορεί να αλλάξει.

(3) μπορεί να απεικονίσει ή να μεταδώσει το προσπίπτον πολωμένο φως που αντιστοιχεί στην αριστερή ή τη δεξιά περιστροφή.


Ποιο είναι το φαινόμενο του περιστρεφόμενου φωτός;

Όταν ο γραμμικός πολωμένος φωτισμός διαμέσου κάποιου διαφανούς υλικού, ο επιφανειακός κραδασμός περιστρέφεται, ο άξονας μετάδοσης ονομάζεται οπτικό φαινόμενο, αν η παρατήρηση φωτός προσώπου, η δόνηση για δεξιά περιστροφή ονομάζεται δεξιόστροφη ουσία, η δόνηση για υλικό αριστερής περιστροφής που ονομάζεται αριστερόχειρες. Όταν τα μόρια υγρών κρυστάλλων είναι διατεταγμένα ως συνεστραμμένα μόρια (η αρχική κατάσταση χωρίς ηλεκτρική ενέργεια), ο άξονας μετάδοσης του προσπίπτοντος φωτός περιστρέφεται, πράγμα που δείχνει κάποια χρονικά χαρακτηριστικά.


Αναλύονται τα ακόλουθα δύο είδη περιπτώσεων (δύο οπτικά φαινόμενα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε οθόνη υγρών κρυστάλλων).

1. Όταν το πολωμένο φως (δονήσεις παράλληλα με το χαρτί) προσπίπτει υπό γωνία με τον μακρύ άξονα του μορίου υγρών κρυστάλλων, μπορεί να ληφθεί ο νόμος Marius.

2.png

Ειδική περίπτωση, όταν η θήτα = 90 βαθμός (αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί στην περίπτωση της προσθήκης κουτιού υγρών κρυστάλλων), I o = I Ie = Icos 2 .

Τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι η ένταση φωτός του κοινού φωτός (φωτός o) φτάνει στο μέγιστο και η ένταση φωτός του πολύ φωτός είναι μηδέν, όπως φαίνεται στο σχήμα 1.

3.png

Καθώς η ταχύτητα του συνηθισμένου φωτός (φως) είναι U 11 , η κατεύθυνσή του είναι παράλληλη με τον οπτικό άξονα του κρυστάλλου, που είναι η κατεύθυνση της διάδοσης του πολωμένου φωτός στον κρύσταλλο. Επιπροσθέτως, επειδή η κατεύθυνση πόλωσης του φωτός o είναι κάθετη προς τον οπτικό άξονα, η πόλωση του φωτός επίσης παραμένει αμετάβλητη όταν το πολωμένο φως που προσπίπτει στο κουτί υγρών κρυστάλλων. Εάν ο ανιχνευτής είναι κάθετος προς τον πολωτή (ο δονητικός άξονας είναι κάθετος μεταξύ τους), όπως φαίνεται στο σχήμα 2, η ένταση φωτός του φωτός εκτόξευσης είναι μηδέν, επιτυγχάνοντας έτσι τον σκοπό της σκίασης του φωτός.

4.png

2.Η διάδοση του γραμμικού πολωμένου φωτός σε ένα στριμμένο νηματικό υγρό κρύσταλλο (όταν το κουτί υγρών κρυστάλλων δεν φορτίζεται).

Η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας οπτικώς δραστικών ουσιών σε νηματικούς υγρούς κρυστάλλους ή η δύο επιφάνειες του κιβωτίου υγρών κρυστάλλων για μοριακή διάταξη και η παραμόρφωση του διευθυντή για την πραγματοποίηση της κατεύθυνσης δόνησης μορίων γραμμικά πολωμένου φωτός και υγρών κρυστάλλων στο ίδιο επίπεδο και παράλληλα προς κάθε άλλο, έτσι ώστε να έχουμε την κατάσταση λάμδα = P (σπιράλ), όπως φαίνεται στο σχήμα 3 που φαίνεται.

5.png

Όταν το γραμμικά πολωμένο φως είναι κάθετο προς την κατεύθυνση πρόσπτωσης, εάν η διεύθυνση πόλωσης είναι ίδια με τον μοριακό προσανατολισμό στην άνω επιφάνεια, το γραμμικά πολωμένο φως θα περιστραφεί κατά μήκος του μακριού άξονα του μορίου και παράλληλα με το πολωμένο φως του υγρού κρυσταλλικό μοριακό άξονα στην έξοδο. Μια ειδική περίπτωση είναι ότι αν ο μακρύς άξονας των μορίων υγρών κρυστάλλων γυρίσει σε 90 μοίρες (αυτό αντιστοιχεί στην περίπτωση του κουτιού υγρών κρυστάλλων TN χωρίς ηλεκτρική ενέργεια), η κατεύθυνση της δόνησης του ηλεκτρικού φορέα του προσπίπτοντος φωτός επίσης περιστρέφεται κατά 90 μοίρες. η κατεύθυνση της διάδοσης του φωτός είναι σταθερή, έτσι ώστε ο άξονας πόλωσης του εισερχόμενου ακτινωτού πολωμένου φωτός να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες. Εάν ο ανιχνευτής είναι κάθετος στον πολωτή (ο δονητικός άξονας είναι κάθετος μεταξύ τους), όπως φαίνεται στο σχήμα 4. Η έξοδος του φωτός και του φωτός είναι μέγιστη, έτσι επιτυγχάνεται ο σκοπός της μετάδοσης του φωτός.

6.png

Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι οι οπτικές επιδόσεις της TN LCD υπό τις δύο συνθήκες προσθήκης ηλεκτρικής ενέργειας και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ο σκοπός της απεικόνισης εικόνας είναι να ελέγχει τη σκίαση και τη μετάδοση φωτός του προσπίπτοντος φωτός, που είναι η αρχή της οπτικής απεικόνισης των συσκευών υγρών κρυστάλλων.