info@panadisplay.com
Ένας από τους λόγους για την αυξανόμενη τιμή των κινητών τηλεφώνων είναι η αυξανόμενη τιμή των smartphones

Ένας από τους λόγους για την αυξανόμενη τιμή των κινητών τηλεφώνων είναι η αυξανόμενη τιμή των smartphones

Feb 02, 2018

Αναθεώρηση της αγοράς έξυπνων κινητών τηλεφώνων τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η τάση των τιμών των κινητών τηλεφώνων είναι όλο και πιο ισχυρή, είτε είναι χίλιες μηχανές είτε high-end ναυαρχίδα μηχανή, διάφορα μοντέλα των τιμών είναι σχετικά μεγάλη αύξηση, Meizu, κεχρί έχει ανακοινώσει ότι οι χαμηλές τιμές των προϊόντων της, εκτός από το Samsung Note8 κινητό τηλέφωνο στην εγχώρια τιμή σε 6988 γιουάν που ξεκίνησε, Samsung Note7 τιμή πώλησης είναι 5988 γιουάν, Σημείωση8 είναι στην Σημείωση7 με βάση την αύξηση των τιμών για 1000 γιουάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση του κόστους υλικού του Note8 μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στη φωτογραφική μηχανή (η πρώτη φωτογραφία διπλής φωτογραφίας της σειράς Note) και στην πλευρά της οθόνης. Το iPhone X, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει φτάσει σε μια πρωτοφανή υψηλή τιμή των 9688 γιουάν. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των κινητών τηλεφώνων;


blob.png

Σε αυτό το κύμα των τιμών κινητής τηλεφωνίας, η άνοδος των πρώτων υλών έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με την παρατήρηση, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η πλάκα χαλκού και η επένδυση από χαλκό έχουν αποθεματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται ότι δεν υπάρχει τάση να σταματήσουν. Όχι μόνο αυτό, η ανάντη αλυσίδα εφοδιασμού εκτός των αποθεμάτων ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι δεν σταματάει, ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο των χαλκοσωλήνων επιστρωμένων με πολυεστέρα έχει επανειλημμένα εκδώσει ανακοίνωση αύξησης των τιμών.


Όπως γνωρίζουμε, στη δομή κόστους του έξυπνου τηλεφώνου, το κύριο σετ τσιπ, η μπροστινή και η πίσω κάμερα, η οθόνη, η μονάδα αφής και η μονάδα αποθήκευσης αντιπροσωπεύουν σχεδόν τέσσερα μέρη του κόστους ολόκληρου του μηχανήματος, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 50% Το 70% του συνολικού κόστους. Έτσι, λόγω του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών, οι κατασκευαστές κινητών τηλεπικοινωνιών και οι προμηθευτές μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πίεση μόνο με την αύξηση των τιμών.


Η πλεύση του πάνελ κινητής τηλεφωνίας ήταν γνωστή την εβδομάδα. Στο τέλος του 2015, η ανάντη βιομηχανική αλυσίδα δήλωσε ότι δεν ήταν αισιόδοξη για την αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2016 και το αποτέλεσμα ήταν μια σοβαρή έλλειψη σχεδίου παραγωγής για τους κατασκευαστές πάνελ. Οι τιμές των πάνελ μειώθηκαν μία φορά και οι κατασκευαστές πάνελ έχουν επίσης σοβαρές απώλειες και πολλοί κατασκευαστές αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή. Αλλά ταυτόχρονα, ενώ το πάνελ κινητής τηλεφωνίας μείωσε την παραγωγή, η αγορά κινητής τηλεφωνίας είχε μια καμπή, μια καλή. Ως αποτέλεσμα, έχουμε δει την κατάσταση που η οθόνη του κινητού τηλεφώνου είναι ελλιπής και η τιμή σχεδόν διπλασιάστηκε ή και υψηλότερη. Ακόμη και αν είναι πλούσιο, είναι δύσκολο να αγοράσετε μια οθόνη. Είναι κατανοητό ότι, όχι μόνο η οθόνη του κινητού τηλεφώνου, τα άλλα τρία μεγάλα στοιχεία έχουν επίσης διαφορετικούς βαθμούς αύξησης. Επιπλέον, η duplex κινητής τηλεφωνίας, τα φίλτρα, οι ταλαντωτές με κρυστάλλους, τα υλικά μπαταριών και άλλα σημαντικά εξαρτήματα, οφείλονται επίσης στην έλλειψη αγαθών που έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές.


Στην πραγματικότητα, εκτός από το κόστος των εξαρτημάτων και άλλων σημαντικών στοιχείων, η downlink της συναλλαγματικής ισοτιμίας RMB είναι επίσης η κύρια αιτία της αύξησης της συλλογικής τιμής του κινητού τηλεφώνου. Στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, οι περισσότερες από τις βασικές συσκευές είναι σε δολάρια ΗΠΑ και η υποτίμηση του RMB θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων.


Ωστόσο, οι τιμές των κινητών τηλεφώνων συνεχίζουν να αυξάνονται, υπάρχουν και λόγοι για τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων που επικρατούν στην τοποθέτηση προϊόντων. Όλο και περισσότερες μάρκες κινητών τηλεφώνων όχι μόνο επιδιώκουν υψηλότερη συνεγκατάσταση, αλλά και κάνουν μεγάλες προσπάθειες στην εμφάνιση και την τεχνολογία, έτσι ώστε η τιμή αυξάνεται φυσικά. Αυτό που μπορεί να διαπιστωθεί είναι ότι το παρελθόν το 2017 βελτιώθηκε η ποιότητα των κυπριακών κινητών τηλεφώνων.


Με βάση την παραπάνω ανάλυση διαπιστώνουμε ότι το κόστος των εξαρτημάτων αυξάνεται, η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του RMB και οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων αποτελούν σημαντική αιτία αύξησης των τιμών κινητών τηλεφώνων για τη δική τους μάρκα κινητών τηλεφώνων και η υπερεκτίμηση, για τους καταναλωτές, κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων φθηνά προϊόντα, φέρνουν τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη αξία στην επιστήμη και την τεχνολογία.