info@panadisplay.com
OLED και LCD, η οποία το ένα είναι πιο αποτελεσματικές από άποψη κόστους;

OLED και LCD, η οποία το ένα είναι πιο αποτελεσματικές από άποψη κόστους;

Apr 16, 2017

OLED θεωρείται ότι είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την επόμενη γενιά της τεχνολογίας LCD, γι 'αυτό είναι από πολλές απόψεις, υπάρχουν πολλά μικρό πλεονέκτημα, αυτό είναι αναμφισβήτητα.

Πρώτα απ 'όλα, η πιο άξια της πλεονέκτημα, βέβαια, OLED TV είναι η απόδοση μαύρο-bit. Η λεγόμενη απόδοση μαύρου-bit, με απλά λόγια είναι η μαύρη της τηλεόρασης μπορεί να είναι πώς το μαύρο. Σε αυτό το σημείο, η ικανότητα να κλείσει εντελώς κάθε οθόνη OLED pixel, αν όχι ο νικητής, δεν είναι παράξενο. Φυσικά, μερικές από τις καλύτερες τηλεοράσεις LCD διαθέτουν επίσης την περιφερειακή τεχνολογία dimming, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα όπως το μαύρο επιδόσεις λίγο OLED τόσο λεπτή, δεν είναι τέλειο μαύρο. Ακόμη και το πρώτο κλιμάκιο των τηλεοράσεων LCD, κάποια «φωτοστέφανο» φαινόμενο εξακολουθεί να είναι αναπόφευκτη.

Στη συνέχεια, το μαύρο κομμάτι θα πρέπει σίγουρα να αναφέρουμε την αντίθεση. Η λεγόμενη αντίθεσης είναι η διαφορά μεταξύ της ελαφρύτερο και πιο σκοτεινές δύο άκρα μιας τηλεόρασης. OLED είναι ο νικητής, γιατί μπορεί να φέρει την απόλυτη απόδοση σκοτάδι, αλλά σε πολύ φωτεινές σκηνές έχουν επίσης εξαιρετική απόδοση. Για το γενικό κριτήριο της ποιότητας, αντίθετα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, και αυτό κάνει την εντύπωση της εικόνας πιο αυθεντική.

Απλά αναφέρουν το backlight LCD τηλεόραση, η οποία έχει οδηγήσει στην ομοιομορφία του φωτός κατά την άσκηση της δυνατότητας που η φωτεινότητα της οθόνης είναι άνιση. Σε αυτό το σημείο, η πλευρική σύστημα οπίσθιου φωτισμού φως-τύπου είναι ιδιαίτερα εμφανής, και ακόμη θα υπάρχουν περιθωριακά φαινόμενα φως διαρροή. OLED είναι καλύτερα σε αυτό το σημείο, αλλά δεν είναι τέλεια, ειδικά στις αρχές της δεκαετίας OLED TV θα έχουν κάποια προβλήματα που εμφανίζονται πιο σκούρα στην περιοχή της οθόνης. Επιπλέον, η OLED οθόνη κατασκευασμένα από επιφάνειες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα ορισμένο βαθμό της άνισης προβλήματα.

Το επόμενο OLED είναι μια ισχυρή άποψη, στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα των LCD τηλεόραση. OLED TV ανεξάρτητα από την οπτική γωνία της ακραίας, τη φωτεινότητα και το χρώμα δεν θα είναι σημαντικά κατώτερη, αλλά LCD τηλεόραση δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αν και μερικοί τηλεοράσεις LCD διαθέτουν καλύτερες τεχνικές απεικόνισης εκτός άξονα, το κόστος είναι σχετικά χαμηλό σε αντίθεση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη OLED είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, επειδή η οθόνη σε αυτά τα σκοτεινά μέρη, τα pixel μπορεί να κλείσει εντελώς, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πιο τέλεια εξοικονόμησης ενέργειας. Παραδόξως, όμως, τηλεοράσεις LCD είναι συχνά λιγότερο από ό, τι OLED τηλεοράσεις και ακόμα καλύτερα στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας. Πρώτον, η κατανάλωση ενέργειας των τηλεοράσεων LCD είναι σχεδόν σχετίζεται μόνο με τη φωτεινότητα του πίσω, γεγονός που καθιστά πολύ σταθερό. OLED TV για να κάνετε περισσότερη δύναμη, εκτός αν το περιεχόμενο της εικόνας η ίδια είναι ο τύπος του σκοτεινό, διαφορετικά μπορεί να ελαχιστοποιήσει μόνο τη φωτεινότητα και την απόδοση αντίθεση της οθόνης OLED είναι πολύ ευαίσθητη σε φωτεινότητα, με αποτέλεσμα αυτός ο συμβιβασμός δεν είναι οικονομικά αποδοτική.

Φυσικά, τηλέφωνα OLED και τηλεοράσεις OLED είναι διαφορετικά στην τοποθέτηση. Κινητό τηλέφωνο ζωή είναι περιορισμένη, η τηλεόραση έχει πάντα τις συνδέσεις ισχύος και επιδόσεων εξαιρετικά βαρύ ποιότητας. Έτσι, απλά να πω την κατανάλωση ενέργειας αυτού του κομματιού, OLED TV είναι ακόμα πραγματικά κερδίζει την τηλεόραση LCD.

Αν σας αρέσει η τηλεόραση με μεγάλη οθόνη, LCD μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Τηλεοράσεις LCD είναι πολύ πλούσια σε επιλογές μέγεθος της οθόνης, και ποτέ έως 20 ίντσες έως 100 ίντσες παραπάνω μπορεί να επιλεγεί τυχαία. Ίσως γιατί οι απαιτήσεις παραγωγής είναι υψηλότερο, η πλευρά της προσφοράς είναι μικρότερη, η τρέχουσα OLED τηλεόραση μόνο τρία μεγέθη επιλέξετε - 55 ίντσες, 65 ίντσες και 77 ίντσες. Ένα, 77-ιντσών τηλεόραση μπορεί να χρειαστεί να πάτε στο επίπεδο των 100.000 γιουάν για την τιμή. Έτσι, ως απλός καταναλωτής, αν θέλετε να είναι μικρότερη από 55 ίντσες ή περισσότερο από 65 ίντσες της τηλεόρασης, τότε τουλάχιστον η οθόνη LCD είναι πλέον μια επιλογή.

Φυσικά, ως ένα νέο προϊόν, τηλεοράσεις LCD είναι σίγουρα φθηνότερα από ό, τι OLED τηλεοράσεις. Αν είναι δυνατόν, μπορείτε να αγοράσετε ένα high-end LCD τηλεόραση και στο παρελθόν, θα το βρείτε δεν θα συμπεριφερθεί άσχημα. Επιπλέον, TV LCD στη συνολική φωτεινότητα έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά επειδή η ίδια OLED τηλεόραση δεν είναι και τόσο άσχημα, έτσι το πλεονέκτημα αυτό μπορεί να είναι αμελητέα.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε σύγκριση των πλεονεκτημάτων των πολλών OLED τηλεοράσεις και τηλεοράσεις LCD, στην πραγματικότητα είναι επίπεδη σε πολλά σημεία.

Για παράδειγμα, η σημερινή περισσότερη έμφαση στην ανάλυση και HDR, στην πραγματικότητα, OLED και LCD σε αυτές τις δύο τεχνολογίες για την επίτευξη κανένα καλό ή κατώτερα σημεία. Το περιττό ανάλυση να πω, ο καθένας μπορεί να φτάσει το πιο θερμαίνεται μέχρι το επίπεδο 4K τώρα. Όσο για HDR, και οι δύο τηλεοράσεις έχουν επίσης τα μοντέλα που υποστηρίζουν την τεχνολογία. Αν και υπάρχουν μικρές διαφορές στην απόδοση των HDR, όπως η οθόνη LCD μπορεί να φέρει πιο φωτεινή απόδοση, και OLED στη συνολική αντίθεση καλύτερη, αλλά η συνολική διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη.

Οι δύο είναι επίσης δεμένο σε μια σημαντική περιοχή, η οποία είναι η υποστήριξή τους στο ευρύ φάσμα. Η λεγόμενη ευρεία γκάμα, με απλά λόγια, είναι ένα σύνολο χρωμάτων που έχουν αναπτυχθεί, το προϊόν μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου. Με άλλα λόγια, όπως τηλεόραση θα είναι πιο πολύχρωμο σε απόδοση χρωμάτων. Θεωρητικά, δύο LCD και OLED τηλεοράσεις υποστηρίζουν την ευρεία γκάμα στάνταρ. Δύσκολο να διακρίνει μια νίκη και την ήττα, μόνο να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των OLED TV υποστήριξης ευρεία γκάμα και τηλεοράσεις LCD μόνο μέρος (κυρίως για τα προϊόντα Samsung QLED) για την επίτευξη αυτών των προτύπων.

Έτσι, πώς θα επιλέξετε; Αν νομίζετε ότι έχετε μόνο μία βασική προϋπόθεση για την ποιότητα, το κύριο εξακολουθούν να θέλουν να συνεχίσουν σε χαμηλές τιμές, τότε LCD αξίζει να εξετάσουμε. Φυσικά, εδώ είναι η αγορά των σημερινών LCD νέα προϊόντα, μπορεί να Amoy στο παρελθόν σε high-end τηλεόραση LCD είναι επίσης καλό.

Ωστόσο, εφ 'όσον υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για την ποιότητα της ποιότητας, και αρκετά βέβαιος να αγοράσει OLED TV καλύτερα. Επειδή OLED είναι τεχνικά πιο προηγμένες, τόσο από την οικονομικά αποδοτική άποψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τιμή για να πάρετε μια πολύ καλύτερη απόδοση της ποιότητας. Ακόμα OLED τηλεόραση είναι πλέον σχετικά υψηλή τιμή, με τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης, το κόστος είναι βέβαιο ότι θα πέσει κάτω. Επιπλέον, τώρα έχουμε δει πολλά από την απόδοση αξιέπαινη μέσο τέλος OLED τηλεόραση (όπως η OLED πλήρη γκάμα της LG στην εικόνα της σχεδόν την ίδια ποιότητα), θέλουν να ακολουθήσουν μια καλύτερη εμπειρία, ή να εξετάσει OLED μπαρ.