info@panadisplay.com
LCD, OLED και οι βασικές αρχές των κβαντικών κουκίδων

LCD, OLED και οι βασικές αρχές των κβαντικών κουκίδων

Mar 19, 2018

Στις αρχές του 1990, η παγκόσμια τηλεόραση ξεκίνησε τον πρώτο γύρο του μεγάλου άλματος προς τα εμπρός, ένας τεράστιος όγκος από εμάς πάνω από μισό αιώνα σωλήνα καθοδικής ακτινοβολίας (Cathode Ray, Tub, CRT) είναι μια μικρή τηλεοπτική LCD τηλεόραση (Liquid Crystal Display, LCD ), έχει γίνει ο πρωταγωνιστής του καθιστικού. Αλλά οι επιστήμονες επιδιώκουν την ποιότητα της έγχρωμης οθόνης της τηλεόρασης και μειώνουν το πάχος του στόχου, αλλά μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, η οργανική λυχνία που εκπέμπει λιγότερα χρώματα "(" Organic Light Emitting Diode, OLED) και "κβαντικές κουκίδες" ( Quantum Dot, QD) Η τηλεόραση ωριμάζει, γίνεται η φωτεινή νεότερη γενιά σταδιακά αντικαταστήσει τη δυνατότητα να πάρει την τηλεόραση LCD όσο ψηλότερα κοιτάζουμε αυτά τα δύο είδη μελλοντικής νέας εμφάνισης στο τέλος τι είναι διαφορετικό.


Τρία κύρια χρώματα του φωτός

Στην κατανόηση της αρχής της οθόνης, καταλαβαίνουμε πρώτα ότι όλα τα είδη της τεχνολογίας έγχρωμης απεικόνισης είναι πώς να επιτευχθεί, είναι στο κόκκινο (κόκκινο, R), πράσινο (πράσινο, G), μπλε (μπλε, B) διαφορετικής φωτεινότητας μπορούν να συνδυαστούν σε ένα συνεχές φάσμα σε όλα σχεδόν τα ορατά χρώματα, επομένως, καλούμε τα κόκκινα, πράσινα και μπλε χρώματα φωτός "". Όπως φαίνεται στο Σχήμα 1, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα κουτί για να εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο χρώμα, το κουτί που ονομάζεται "pixel" (pixel), το κάθετο πλέγμα που κόβεται σε τρία τετράγωνα και αντιπροσωπεύει τα χρώματα RGB 3, Υπο-εικονοστοιχείο).

Έγχρωμη οθόνη

Το ορατό φως έχει ένα άπειρο αριθμό χρωμάτων, το σχήμα 2 "διάγραμμα χρωματογραφίας" (διάγραμμα χρώματος) για λογαριασμό όλων των χρωμάτων του γυμνού οφθαλμού μπορεί να δει, το μήκος κύματος του φωτός είναι το ανοιχτόχρωμο, πόσα είδη μήκους κύματος, είδη των χρωμάτων, και είπε μπροστά από το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε είναι στην πραγματικότητα μόνο μια γενική οπτική αντίληψη. Τα διαφορετικά συστατικά του προκύπτοντος μήκους κύματος που εκπέμπει φως στην πραγματικότητα πολλά έχουν μερικές διαφορές, οπότε η χρήση διαφορετικών συνιστωσών εκπομπής φωτός μπορεί να παράγει χρώμα και διαφορετική φάση. Η παραδοσιακή λευκή δίοδος φωτοεκπομπής (White LED WLED) ως τηλεόραση LCD οπίσθιου φωτισμού (LCD-TV) ονομάζεται "LED-TV", αν και ο κατασκευαστής θα πρέπει να προσέξει ότι ονομάζεται LED-TV, στην πραγματικότητα " -TV ", πρόκειται να χρησιμοποιήσετε" έγχρωμο φίλτρο "(χρώμα φίλτρο) 3 RGB χρώμα η κορυφή τρίγωνο του φωτός στο γράφημα είναι χρώματα RGB 3, και το τρίγωνο είναι το χρώμα αυτής της τηλεόρασης μπορεί όλους τους συνδυασμούς χρωμάτων (πιο αντιπροσωπευτικά τρίγωνα μπορεί να είναι σε συνδυασμό με το χρώμα του χρώματος είναι πιο πραγματική), προφανώς δεν μπορεί να συνδυαστεί σε όλα τα χρώματα του γυμνού ματιού μπορεί να δει, αλλά αυτό αρκεί για να αφήσει την παραγωγή της τηλεόρασης βλέπουμε την πραγματική εικόνα? τότε οι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει διαφορετική δίοδο εκπομπής λευκού φωτός (LED) και έγχρωμο φίλτρο RGB 3 χρώματα, μπορούν να συνδυαστούν σε περισσότερα χρώματα (Κόκκινο τρίγωνο), γνωστή ως "ευρεία γκάμα LED-TV", αλλά οι δύο τηλεοράσεις χρησιμοποιούν το έγχρωμο φίλτρο , το φιλτράρισμα του λευκού φωτός για τη δημιουργία RGB 3 ειδών χρωμάτων και η σημερινή βιομηχανία στο πίσω μέρος μιας διόδου εκπομπής λευκού φωτός (LED) χρησιμοποιώντας το χρώμα πηγής φωτός είναι περιορισμένη, επομένως μπορεί να συνδυαστεί στο χρώμα δεν είναι ακόμα αρκετό. το οποίο μπορεί να φανεί στο σχήμα οργανική δίοδος εκπομπής φωτός (OLED-TV) που παράγεται από RGB TV 3 χρώματα μπορούν να συνδυαστούν σε περισσότερα χρώματα (πράσινο τρίγωνο)? και οι κβαντικές κουκίδες (QD-TV) που παράγονται από RGB τρία χρώματα μπορούν να συνδυαστούν σε περισσότερα χρώματα (μπλε τρίγωνα).


Οργανική δίοδος εκπομπής φωτός

Η οργανική δίοδος εκπομπής φωτός (OLED), γνωστή και ως "οργανική ηλεκτροφωταύγεια" (OEL), η δομή της, όπως φαίνεται στο σχήμα 3, θα μπορεί να εκπέμπει δίοδο κόκκινου, πράσινου και μπλε οργανικού φωτός "(οργανικό μόριο ελαφρύ) επίστρωση θέρμανσης πάνω στο αγώγιμο γυαλί και έπειτα στον ατμό απ 'ευθείας μεταλλικά ηλεκτρόδια επιμετάλλωσης, τα διαφορετικά χρώματα της οπτικής έγχυσης τάσης ημιαγωγού οργανικού φωτός και ηλεκτρονίων, ηλεκτρονίων και οπών σε συνδυασμό εκπομπής φωτός ημιαγωγού οργανικού φωτός. δομή, η φωτεινότητα είναι αρκετά υψηλή, αλλά η οργανική δίοδος εκπομπής φωτός είναι ένα είδος "οργανικών μορίων" (παρόμοιο με το πλαστικό), λόγω των ιδιοτήτων του υλικού της φωταύγειας αστάθειας που προκαλείται από την απόδοση της παραγωγής είναι πολύ χαμηλή, το κόστος έχει κοπεί κάτω, και η διάρκεια ζωής είναι σύντομη, με μεγάλο χρονικό διάστημα θα εξασθενίσει, έτσι όλη την ώρα στο παρελθόν είναι η χρήση ενός μικρού ποσού της μονόχρωμη οθόνη.Μετά από περισσότερο από δέκα yea rs, η Samsung και η LG της Νότιας Κορέας βελτίωσαν την απόδοση. Η έγχρωμη τηλεόραση που έχει παράγει περισσότερο από 60 ίντσες έχει πωληθεί σε υψηλή τιμή. Φαίνεται ότι είδε αργά την εμπορική της αξία.Τηλεόραση με κβαντικά τελεία

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τα υλικά μικρού μεγέθους κάτω από τα 100 nm θα παράγουν ένα "κβαντικό περιορισμένο αποτέλεσμα" (Quantum confinement effect), το ηλεκτρόνιο και η οπή σχηματίζονται από τον περιορισμό της ομάδας σταθερής κατάστασης στα νανοϋλικά, προκαλώντας αλλαγή ιδιοτήτων φωταύγειας, και το μέγεθος του υλικού νανο είναι μικρότερο, η ένταση φωτεινότητας των υλικών ισχυρότερη. Όσο πιο σύντομο είναι το φως του μήκους κύματος (μπλε), αυτό το φαινόμενο ονομάζεται "μπλε μετατόπιση" (μπλε μετατόπιση), όπως φαίνεται στο Σχήμα 4, διαφορετικά μήκη κύματος είναι διαφορετικά, έτσι το μήκος κύματος του φωτός είναι κόκκινο χρώμα, ορατό στο μεγαλύτερο μήκος κύματος , το πράσινο φως και το μπλε φως είναι το συντομότερο, με άλλα λόγια, όταν το μέγεθος των νανο υλικών, η ένταση της φωταύγειας είναι αδύναμη, το χρώμα είναι κόκκινο (το μεγαλύτερο μήκος κύματος). όταν το μέγεθος του μεγέθους μικρότερου μεγέθους, η φωτεινή ένταση γίνεται ισχυρότερη, το χρώμα είναι πράσινο φως (χρόνος μήκους κύματος). όταν το μέγεθος του υλικού του νανο Μικρότερη, πιο φωτεινή ένταση και μπλε φως (το μικρότερο μήκος κύματος).

Το παραδοσιακό φως δίοδος λευκού φωτός (WLED) βασίζεται στην αρχή των δίοδοι εκπομπής φωτός (μπλε, LED, BLED). Ο κόκκος YAG φωσφόρου εκπέμπει ακτινοβολία με μπλε φως, φθορίζουσα σκόνη που απορροφά το μπλε φως για να παράγει λευκό φως, όπως φαίνεται στο σχήμα 5 α), αναφέρεται ότι αυτό το συστατικό του χρώματος RGB είναι περιορισμένο, μπορεί να ομαδοποιήσει ένα συνθετικό χρώμα δεν ήταν ακόμα αρκετό, έτσι μπορούμε να κατευθύνουμε τη χρήση κβαντικών κουκκίδων (QD) για να αντικαταστήσουμε τη φθορίζουσα σκόνη που ονομάζεται "φωτοεκπομπή -LED), όπως φαίνεται στο σχήμα 5 (β), χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα για την οπτική παρουσίαση υγρών κρυστάλλων (LCD) μπορεί να αυξήσει το χρώμα RGB, όπως φαίνεται στο σχήμα 5 (c), ώστε να μπορεί να συνδυαστεί στο χρώμα αυξάνεται σημαντικά και δεν απαιτεί υπερβολική τροποποίηση της δομής υγρών κρυστάλλων (LCD), το χαμηλότερο κόστος, αλλά πρέπει να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το φίλτρο χρώματος.


Αν θέλετε να προσθέσετε το χρώμα RGB μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός με δίοδο μπλε φωτός (BLED), όπως φαίνεται στο σχήμα 5 (d), μέσω της οθόνης LCD είναι σαν και οι κβαντικές κουκκίδες που έχουν απευθείας εκτυπωθεί σχηματίζονται στην επιφάνεια διαφορετικής εκδοχής για να αντικαταστήσετε το φίλτρο χρώματος με το μπλε φωτισμό της μονάδας οπίσθιου φωτισμού, κόκκινες κουκίδες η απορρόφηση του μπλε φωτός θα ανάψει κόκκινο, πράσινο μπλε φως απορρόφηση κβαντικές κουκίδες θα εκπέμπει πράσινο φως, μπλε μπλε φως απορρόφηση κβαντική κουκίδα εκπέμπει μπλε φως, μπλε pixels και το ίδιο χρώμα επειδή η υπομονάδα οπίσθιου φωτισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κβαντικές κουκίδες μπλε, κβαντικές κουκίδες της δομής τηλεόρασης (QD-TV) όπως φαίνεται στο σχήμα έξι.


  

Ο παραδοσιακός οπίσθιος φωτισμός με δίοδο εκπομπής λευκού φωτός (WLED) για την αγορά LCD τηλεοράσεων (LCD-TV) έχει ωριμάσει, δεν υπάρχουν πάρα πολλά από το χώρο που μπορεί να βελτιωθεί στην τεχνολογία. αν και η οργανική δίοδος εκπομπής φωτός (OLED-TV) που παράγεται από RGB TV 3 χρώματα μπορεί να συνδυαστεί σε περισσότερο χρώμα, αλλά με χαμηλή απόδοση που προκαλείται από υψηλότερες τιμές, ο σύντομος χρόνος φαίνεται ότι δεν μπορεί να προωθήσει τη χρήση? και η κβαντική dot TV (QD-TV) RGB που παράγονται 3 είδη χρωμάτων μπορούν να συνδυαστούν στο μεγαλύτερο μέρος του χρώματος, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολική τροποποίηση της δομής υγρών κρυστάλλων (LCD), είναι μία από τις εφικτές μεθόδους προς το παρόν, αλλά θυμηθείτε, στην πραγματικότητα, είναι ένα είδος υγρών κρυστάλλων κβαντική κουκκίδες τηλεόραση που εξακολουθεί να εξαρτάται από την τηλεόραση LCD, ήταν σαν, έτσι είναι ακόμα ένα είδος μάρκετινγκ LCD TV, αναφέροντας "κβαντικές κουκίδες" (Quantum dot) που ακούγεται γεμάτη από την επιστήμη "Ο όρος" τεχνικό χρώμα "είναι ως επί το πλείστον διαφημιστικό μάρκετινγκ. Στο άμεσο μέλλον, η τηλεόραση στο σπίτι μας θα γίνει όλο και πιο λεπτή και το χρώμα της εικόνας θα είναι όλο και πιο άφθονο, ώστε να βλέπουμε την εικόνα ως φυσικό ως πραγματικό στην τηλεόραση.