info@panadisplay.com
LCD Industry News

LCD Industry News

Nov 16, 2017

Πρώτον, η ανάπτυξη της επισκόπησης της βιομηχανίας LCD

Οθόνη TFT-LCD (thinfilmtransistor-liquidcrystaldisplay) Η τεχνολογία TFT-LCD είναι ένας συνδυασμός τεχνολογίας μικροηλεκτρονικής και τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων. Το TFT LCD χαρακτηρίζεται από καλή φωτεινότητα, υψηλή αντίθεση, έντονη αίσθηση ιεραρχίας, φωτεινά χρώματα, αλλά υπάρχουν και ελλείψεις υψηλότερου κόστους.

Ο πίνακας LCD που χρησιμοποιείται στην τηλεόραση χρησιμοποιεί κυρίως το TFT LCD, τα κύρια εξαρτήματα περιλαμβάνουν οπίσθιο φωτισμό, πολωτική πλάκα, φιλμ φιλμ χρώματος, γυάλινο υπόστρωμα, τρανζίστορ μεμβράνης, φιλμ ευθυγράμμισης, υγροί κρύσταλλοι και ούτω καθεξής.


Δεύτερον, η βιομηχανία LCD ανάντη κατάσταση ανάπτυξης της βιομηχανίας

Το φίλτρο χρώματος, η μονάδα οπίσθιου φωτισμού, η πολωτική πλάκα αποτελεί βασικό στοιχείο του TFT-LCD, το κόστος των βασικών εξαρτημάτων ανήλθε σε 60% -70%, ενώ το κλειδί για τον έλεγχο του βαθμού εξαρτημάτων είναι ο βασικός παράγοντας κάθε κατασκευαστή πάνελ να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα, να κατανοήσουν τις σταθερές πηγές των εταιρειών εφοδιασμού όπως AUO, ΚΟΑ, υψηλή διαπραγματευτική δύναμη.

(1) γυάλινο υπόστρωμα

Το υπόστρωμα από γυαλί LCD αποτελεί βασικό συστατικό της συσκευής απεικόνισης υγρών κρυστάλλων, το γυάλινο υπόστρωμα TFT-LCD είναι ένα λεπτό φύλλο επιφάνειας γυαλιού είναι πολύ ομαλό, η ανάντη πρώτη ύλη του πάνελ υγρών κρυστάλλων, είναι μία από τις βασικές βιομηχανίες επίπεδης οθόνης τα υλικά επίδειξης, που χρησιμοποιούνται ευρέως σε LCD, τηλεόραση PC, οθόνη φορητού υπολογιστή και πεδίο κινητού τηλεφώνου. Παγκόσμιος προμηθευτής γυαλιού υποστρώματος TFT-LCD είναι το Corelle of America (Coming) και η Ιαπωνία Asahi (AsahiGlass), το ηλεκτρικό γυαλί (NEG) και το Sn (mITechnology) 4.

(2) μονάδα οπίσθιου φωτισμού

Η μονάδα οπίσθιου φωτισμού είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της οθόνης LCD. Η λειτουργία είναι να παρέχει επαρκή φωτεινότητα και ομοιόμορφη κατανομή της φωτεινής πηγής, ώστε να μπορεί να εμφανίσει κανονικά την εικόνα. Η οθόνη υγρών κρυστάλλων είναι ένα παθητικό στοιχείο εκπομπής φωτός. Η ίδια η οθόνη δεν εκπέμπει φως, αλλά φωτίζεται από το σύστημα οπίσθιου φωτισμού κάτω από αυτό. Ο οπίσθιος φωτισμός και η οθόνη LCD συνδυάζονται για να διαμορφώσουν τη μονάδα LCD. Η κύρια δραστηριότητα της μονάδας οπίσθιου φωτισμού είναι οι επιχειρήσεις της Ταϊβάν, κυρίως coretronic και ακτινοβόλο opto electronics.

(3) πλάκα πόλωσης

Η κύρια σύνθεση πολωτικής πλάκας για πάνελ TFT περιλαμβάνει: ΤΑΑ μεμβράνη (στρώμα υποστήριξης), ταινία PVA (Pian Guangceng), ταινία AG (στρώμα αντιθαμβωτικής), LR / AR (στρώμα χαμηλής ανάκλασης / μη αντανάκλασης) , προστατευτικό στρώμα, φιλμ οπτικής αντιστάθμισης WVDLC, το οποίο διαδραματίζει το ρόλο της προστασίας της πολωτικής πλάκας και της μεταφοράς. Η μεμβράνη TAC και η μεμβράνη PVA είναι οι σημαντικότερες ταινίες στην παραγωγή πολωτικού φιλμ, αντιπροσωπεύοντας το 54% και το 17% του κόστους του υλικού πολωτή αντίστοιχα.

Η τεχνολογία κατασκευής του πολωτή έχει μονοπωληθεί από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ταϊβάν και άλλες χώρες και περιοχές. Είναι πολύ δύσκολο για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις να παράγουν πολωτή TFT τύπου. Η τοπική παραγωγή στον τομέα της πολωτικής πλάκας είναι μικρή, οι κύριοι κατασκευαστές έχουν Sheng ophotoelectric, τρία φάσμα, fujihoo ηλεκτρονικά, οπτοηλεκτρονική, ηλεκτρονικά Wei Xu, τυχερός κλπ ..


Τρίτος. Κύρια αγορά εφαρμογών της βιομηχανίας LCD

Το TFT-LCD μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε παγκόσμια κινητά τηλέφωνα, έξυπνα τηλέφωνα, επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet PC, καθώς και οθόνη υψηλής ευκρίνειας / εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, πίνακες LCD τηλεόρασης και ούτω καθεξής.


Τέταρτον, η οθόνη LCD παρουσιάζει ανταγωνιστική επιχειρηματική ανάλυση

Βασικές επιχειρήσεις στην παγκόσμια κύρια οθόνη TFT-LCD της Νότιας Κορέας LGDisplay, Samsung, Taipei Innolux Corporation και AU Optronics Corp., Ιαπωνία και JapanDisplay, η BOE Technology Group Co. τα τελευταία χρόνια, η ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

1.jpg

Πέμπτον, οι τάσεις της βιομηχανίας στην αγορά της οθόνης LCD

Η αγορά των οθονών LCD είναι ώριμη, οι κατασκευαστές εμπορικών σημάτων στρέφονται προς την ανάπτυξη της γραμμής προϊόντων, όπου η τάση μεγάλου μεγέθους είναι προφανής. Το 2015 η κινεζική αγορά διαδικτύου με οθόνη 32 ιντσών LCD οθόνη συνεχίζει να επεκτείνεται, επειδή η νέα χωρητικότητα εξακολουθεί να ανοίγει τις πηγές πάνελ χωρίς φόβο, ενώ οι τιμές των πάνελ 32 ιντσών μειώθηκαν, η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα αγορά της κύριας πλατφόρμας ιντσών, τόσες πολλές μάρκες του εργοστασίου για να αποκτήσουν ένα πάνελ τηλεόρασης κατασκευασμένο από οθόνη LCD 32 ιντσών, το οποίο παρακολουθεί την αύξηση της αποστολής σημαντικά.

Το 2015, η συνολική παραγωγή τηλεόρασης LCD ήταν 215 εκατομμύρια μονάδες, με ετήσια ύφεση 0,6%. Μετά το 2013, το έτος των αποστολών LCD τηλεόραση μειώθηκε και πάλι. Το 2016, η Fed ανακοίνωσε ότι ο αντίκτυπος των αυξανόμενων επιτοκίων στα ευάλωτα νομίσματα θα συνεχίσει να επεκτείνεται, επηρεάζοντας έτσι την αγοραστική δύναμη, η οποία μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις τηλεοπτικές μεταφορές 2016. Από την άλλη πλευρά, η πρόσφατη μείωση των τιμών των πάνελ θα βοηθήσει ολόκληρο το κέρδος της μηχανής, όπως οι κατασκευαστές μάρκας θα εξαπλωθεί η αντίδραση των τιμών σε ολόκληρη την τιμή του μηχανήματος, αναμένεται να οδηγήσει έναν νέο κύκλο των πωλήσεων στην πολυάσχολη εποχή? και το μεγαλύτερο μέγεθος της τηλεοπτικής τιμής είναι πιο δημοφιλές, βοηθώντας τη μικρή ζήτηση αναβάθμισης μεγέθους για μεγάλο μέγεθος. Οι αποστολές τηλεοράσεων LCD αναμένεται να είναι 222 εκατομμύρια μονάδες το 2016, σημειώνοντας αύξηση 3,3%.

Μακροπρόθεσμα, η διάρθρωση της αγοράς του κλάδου αλλάζει λιγότερο, και τα τμήματα της αγοράς, το μέλλον του TFT-LCD στην εμφάνιση αυτοκινήτων και τις προοπτικές της αγοράς φορητών συσκευών. Σε γενικές γραμμές, όμως, σήμερα η Νότια Κορέα έχει μετατοπίσει το LGDisplay σε OLED, η Samsung επίσης σε κβαντικές στιγμές ολοκλήρωσης της τεχνολογίας OLED για την ολοκλήρωση της έρευνας και ανάπτυξης OLED, νέα τηλεόραση και τεχνολογία λέιζερ, είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για κινητά, ο χώρος είναι συμπιεσμένος, δεν είναι πλέον λαμπρές προοπτικές.