info@panadisplay.com
AR Technology προωθήσει την ανάπτυξη HUD

AR Technology προωθήσει την ανάπτυξη HUD

Mar 27, 2017

Το θέμα της «κεφάλι μέχρι οθόνη του αυτοκινήτου (HUD) για το μέλλον» ακούγεται σαν μια πολύ τεχνική ορολογία με την πρώτη ματιά, αλλά θα έχει μεγάλες δυνατότητες στα επόμενα λίγα χρόνια. Σύμφωνα με το Automotive τις προβλέψεις του, το παγκόσμιο πεδίο, προ εγκατεστημένο πωλήσεις αυτοκινήτων HUD θα αυξηθεί από 1,2 εκατομμύρια το 2012 έως 9.100.000 το 2020, η οποία δεν περιέχει τον αριθμό των λύσεων των καταναλωτών στα υπάρχοντα οχήματα του μετά τη φόρτωση HUD.

Εάν είστε προγραμματιστής ή αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM), τότε μπορεί να οδηγήσει HUD στο επόμενο όχημα - είτε ενσωματωμένο ή να εγκατασταθεί μετά τη λύση του τι προφυλάξεις και πολύ κόπο. Οι προγραμματιστές πρέπει να εξετάσει μια σειρά από παράγοντες στην κατασκευή των διαφόρων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των FOV και την ποιότητα της εικόνας.

AR είναι το κλειδί για την προώθηση της μελλοντικής ανάπτυξης του HUD (επαυξημένης πραγματικότητας). Πρώτα απ 'όλα, θέλουμε να ορίσει τον ορισμό του AR εδώ - αν και η τρέχουσα αγορά για AR μπορεί να περιγραφεί ως διαφορετικές απόψεις, αλλά για πόσο AR θα επηρεάσει το μέλλον του αυτοκινήτου δείχνει μια σχετικά συνεκτική εικόνα.

Αν βάλετε τον πραγματικό κόσμο από τη μία πλευρά και τοποθετήστε την εικονική πραγματικότητα (VR), από την άλλη πλευρά, AR βρίσκεται στη μέση των δύο άκρων. Στο όχημα, AR καλύπτει την ψηφιακή εικόνα στον πραγματικό κόσμο που βλέπουμε, ενισχύοντας έτσι την υπολογιστική νοημοσύνη της γραμμής του οδηγού της όρασης.

Με άλλα λόγια, το AR HUD κάνει το παρμπρίζ το επίκεντρο όλων των σχετικών στοιχείων, όπως οι κίνδυνοι ταχύτητα και την οδική, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο οδηγός έχει πάντα επικεντρώθηκαν στο δρόμο μπροστά. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαμάχη σχετικά με το ποια δεδομένα και πότε να εμφανίσετε τα δεδομένα, αλλά υπάρχουν ήδη μερικά από τη βιομηχανία στο σχεδιασμό του AR HUD αναγνώρισε την ανάγκη να δοθεί προσοχή στα τεχνικά σημεία.

Οπτικό πεδίο (FOV) και την εικονική απόσταση εικόνα

Το οπτικό πεδίο μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή της κάθε HUD, ειδικά για AR HUD, επειδή επηρεάζει άμεσα το μέγεθος της εικόνας, ο οδηγός βλέπει. Επί του παρόντος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DLP για να επιτευχθεί η ευρύτερη FOV μπορεί να κάνει μέχρι τη γωνία προβολής ΚΑΕ από 12 βαθμούς - αυτό είναι δύο φορές η βιομηχανία μπορεί να επιτύχει την τιμή πριν.

Εικονική απόσταση εικόνα ελέγχει την απόσταση προβολής μιας εικόνας και την απόσταση μεταξύ της εικόνας και του οδηγού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η ταχύτητα είναι μεγάλη, γιατί είναι καλύτερα να δείξει τον κίνδυνο της επιφάνειας του δρόμου. Η τρέχουσα χρήση DLP chip HUD σχέδιο μπορεί να προβάλλεται στην εικόνα του οδηγού της τάξης των 2 μέτρα σε 20 μέτρα μπροστά από τον οδηγό.

Ποιότητα εικόνας

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι κατ 'ανάγκη ισοδύναμη με υψηλότερη ανάλυση. Η ποιότητα της εικόνας περιλαμβάνει εικόνα ρυθμό ανανέωσης, βάθος χρώματος, τη φωτεινότητα και άλλες μεταβλητές. Είναι πολύ δύσκολο να ελέγχει την ποιότητα της εικόνας σε μια τέτοια χαοτική και απρόβλεπτη εξωτερικό περιβάλλον. Μέρα και νύχτα η αλλαγή ένταση του φωτός σημαίνει την ακρίβεια οποιουδήποτε αυτοκινήτου AR HUD λύσεις πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσει το βάθος χρώματος και το χρώμα, και σύμφωνα με την υψηλή αντίθεση, έτσι ώστε σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Για παράδειγμα, DLP3000-Q1 chipset μας με τους κανόνες του αυτοκινήτου, περιλαμβάνει το DLP συσκευή 0,3 ιντσών WVGA ψηφιακή micromirror (DMD) και ειδικά DLPC120 ψηφιακού ελέγχου, 400000 ταχεία μετάβαση προγραμματιζόμενη μικρο καθρέφτη, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο αριθμός των χιλιοστών του δευτερολέπτου υψηλό ρυθμό ανανέωσης και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Τεχνολογία DLP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πηγή φωτός, έτσι ώστε οι προγραμματιστές μπορούν ευέλικτα χρησιμοποιούν την παραδοσιακή λάμπα πυρακτώσεως, ή φως αλογόνου πηγή, LED, ακόμα και λέιζερ.

επιλογές ανάπτυξης

Οι περισσότερες λύσεις AR αυτοκινήτου HUD απαιτεί την ανάπτυξη για να συνεργαστούν στο σχεδιασμό μιας λύσης για την κάλυψη των αναγκών των προϊόντων και των πελατών τους. Όπως αναφέραμε πριν, η λύση HUD είναι συνήθως ένα μέρος μιας ολοκληρωμένης λύσης, και αυτή η λύση έχει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και άλλα συστατικά του πυκνού εργασίας, να παρέχει μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης.