info@panadisplay.com
Ανάλυση της Αρχής, Αγοράς και Πεδίο AOI Ανίχνευση Επικρατούμενου Πυρετού Με OLED

Ανάλυση της Αρχής, Αγοράς και Πεδίο AOI Ανίχνευση Επικρατούμενου Πυρετού Με OLED

Feb 28, 2018

AOI πλήρης ονομασία αυτόματη οπτική ανίχνευση είναι μια τεχνολογία ανίχνευσης που βασίζεται στην οπτική αρχή χρησιμοποιώντας το μηχανικό όραμα αντί για τεχνητή επιθεώρηση των ματιών. Ο εξοπλισμός AOI χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικές δοκιμές PCB, FPD, ημιαγωγών, φωτοβολταϊκών, ηλεκτρονικών αυτοκινήτων και άλλων βιομηχανιών.

Βασική αρχή της ανίχνευσης AOI

Η τεχνολογία AOI είναι η διαδικασία τεχνητής ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τη μηχανική όραση ως σύνολο και η βασική της αρχή είναι παρόμοια με τη χειροκίνητη ανίχνευση.

AOI από το τεχνητό φως αντί του φυσικού φωτός, ο οπτικός φακός για την αντικατάσταση του ανθρώπινου φακού, του CCD, CMOS και άλλων συστατικών αντί της συλλογής εικόνας του αμφιβληστροειδούς, των αλγορίθμων επεξεργασίας εικόνας μετά την τυπική ανάλυση εικόνας μετά και πριν από την απόκτηση της σύγκρισης, η μέθοδος ανάλυσης της αντίθεσης εικόνας + αντί για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Το σύστημα AOI αποτελείται κυρίως από σύστημα λήψης εικόνων, σύστημα ελέγχου κίνησης, σύστημα επεξεργασίας εικόνας και σύστημα επεξεργασίας δεδομένων. Η συσκευή υλικού χωρίζεται κατά κύριο λόγο σε έξι μέρη: πηγή φωτός, φωτογραφική μηχανή, υπολογιστή υποδοχής, βίδα, μοτέρ και σώμα. Η φωτεινή πηγή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της ικανότητας ανίχνευσης και η βιομηχανική κάμερα είναι η κύρια συμφόρηση για να πραγματοποιηθεί ο πλήρης εντοπισμός. Εκτός από το υλικό, απαιτείται ένας αλγόριθμος αντιστοίχισης.

AOI Testing Market

Σχετικά ερευνητικά ιδρύματα αναμένεται να Cell τμήμα εξοπλισμού ανίχνευσης τμήματος είναι 10-15 φορές Ενότητα? στο πεδίο OLED, 1.5-2 φορές μια γραμμή OLED για τη συσκευή AOI αφορά στη γραμμή LCD, τη μέση αύξηση των τιμών του εξοπλισμού ανίχνευσης 20-30%.

Ο πίνακας οθόνης και ο επιθεωρητής γραμμής παραγωγής αφής που αντιπροσωπεύει το συνολικό προσωπικό της γραμμής παραγωγής 30-40%, είναι το μέλλον του κύριου πεδίου της αναβάθμισης του αυτοματισμού παραγωγής.


Μια online συσκευή AOI μπορεί να αντικαταστήσει το φόρτο εργασίας 4-5 ατόμων, να ανοίξει το μηχάνημα για 25 ημέρες το μήνα και να ξεκινήσει για 23 ώρες, ουσιαστικά χωρίς διακοπή. Στο πεδίο SMT, η τιμή μονάδας AOI είναι μόνο 10-20 εκατομμύρια, πράγμα που ισοδυναμεί με ετήσιο μισθό 1-1,5 ειδικευμένων εργαζομένων.

Η ανάντη του AOI περιλαμβάνει κυρίως προμηθευτές οπτικών εξαρτημάτων, μηχανικά εξαρτήματα και παρόχους αθλητικών συστημάτων. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και άλλες τεχνολογίες έχουν μεγάλη ευελιξία, η οποία μπορεί να παρέχεται από τους γενικούς κατασκευαστές.

Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις για την ακρίβεια των οπτικών εξαρτημάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις εξοπλισμού. Αλλά εκτός από την υψηλή απαίτηση εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών σε βιομηχανικές κάμερες, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν περισσότερο συνολικά και η ανάντη παροχή δεν θα αποτελέσει περιορισμούς για τους κατασκευαστές συσκευών.

Το κατάντη περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο βιομηχανίες PCB, FPD, ημιαγωγών και άλλες βιομηχανίες.


Ο εξοπλισμός AOI στη γραμμή παραγωγής SMT στη θέση συνήθως μετά την εκτύπωση, το έμπλαστρο και μετά τον ανασχηματισμό (φούρνος), που είναι σημαντικό) μετά την ανίχνευση θέσης εκτύπωσης, τα δεδομένα δείχνουν ότι 60% -70% ελαττώματα στη διαδικασία εκτύπωσης, εάν μπορούμε ανακαλύψτε στην εκτύπωση ελαττώματα πάστας, απλά πλύνετε την πλάκα που εκτυπώνεται πάλι για να ανακτήσει το καλό προϊόν, το χαμηλότερο κόστος συντήρησης?

Η θέση μπορεί να επιλέξει αν τοποθετείται το έμπλαστρο, εάν μπορεί να ανιχνεύσει τα ελαττώματα κατά τη διάρκεια της ανανέωσης πριν το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό, η επανασύνδεση δεν είναι μόνο υψηλό κόστος, είναι επίσης πιθανό να οδηγήσει ολόκληρο το παλαιοσίδηρο PCB, θα δώσουν επίσης μεγαλύτερη προσοχή.

Μετά την ανανέωση ως τα τελικά προϊόντα ανίχνευσης έξω πριν η θέση είναι το πιο δημοφιλές AOI, μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την απόδοση του προϊόντος. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων το 2000, 20,8% του AOI εφαρμόστηκε για εκτύπωση, το 21,3% χρησιμοποιήθηκε για το έμπλαστρο και το 57,9% χρησιμοποιήθηκε για τη συγκόλληση αναδρήσεως. Επίσης, βασικά επιβεβαίωσε ότι η διανομή είναι ένα κύριο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την αγορά.

Εκτός από τις δοκιμές SMT, ο εξοπλισμός AOI στον κλάδο των PCB μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση DIP, τη δοκιμή εμφάνισης κλπ. Η ανίχνευση των DIP και SMT είναι παρόμοια, η θέση του κλειδιού τοποθετείται μετά την ανίχνευση της συγκόλλησης κύματος. οπτική επιθεώρηση για κυκλώματα, συμπεριλαμβανομένων HDI, εύκαμπτη πλακέτα.

Για τη βιομηχανία των PCB, η ζήτηση για συσκευές AOI αυξάνεται όσον αφορά τις διαδικασίες, το κόστος και τις ανάγκες των πελατών.

1. Από την άποψη της τεχνολογίας και της τεχνολογίας, η μικρογραφία της PCB δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τεχνητής επιθεώρησης των οφθαλμών και είναι μια μεγάλη τάση να χρησιμοποιηθεί η ανίχνευση του μηχανήματος.

2, από την άποψη του κόστους παραγωγής, το προϊόν ASP μειώνεται και το κόστος εργασίας αυξάνεται. Η βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας για τον έλεγχο του κόστους είναι ο τρόπος για τους κατασκευαστές να επιβιώσουν σε έντονο ανταγωνισμό. Είναι απαραίτητο να εισαχθεί εξοπλισμός αυτόματου ελέγχου.

3, η ζήτηση από την πλευρά του πελάτη, η πολυπλοκότητα των διαφόρων τελικών προϊόντων συνεχίζουν να βελτιώνονται, οι απαιτήσεις σταθερότητας αυξάνονται επίσης, AOI μπορεί να ανιχνεύσει αποτελεσματικά τα ελαττώματα των ποδιών Alice, συγκόλληση, να ενισχύσει την αξιοπιστία των προϊόντων, την εισαγωγή Ο εξοπλισμός AOI είναι σημαντικός για τους κατασκευαστές στις παραγγελίες πελατών.

Κοινή κατηγορία συσκευής ανίχνευσης στον τομέα FPD


πίνακας

Η κατασκευή πάνελ μπορεί να χωριστεί σε διεργασίες Array, Cell και Module Three. Και οι τρεις διαδικασίες απαιτούν την εισαγωγή εξοπλισμού δοκιμών AOI και τα στοιχεία δοκιμής που απαιτούνται σε κάθε διαδικασία είναι διαφορετικά και ο εξοπλισμός πρέπει να αναπτυχθεί ειδικά σύμφωνα με το σενάριο εφαρμογής.Τα αντικείμενα που μπορούν να εφαρμοστούν αυτόματα περιλαμβάνουν γυαλί υποστρώματος, CF, CG, LCM και ούτω καθεξής, των οποίων ο χώρος αγοράς της διαδικασίας Array και Cell είναι περισσότερο από δέκα φορές περισσότερο από την ενότητα Module. Υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των διαφόρων διαδικασιών για τις τεχνικές απαιτήσεις του εξοπλισμού. Κάθε κατασκευαστής που προσφέρει εξοπλισμό ελέγχου πάνελ έχει διαφορετικό μερίδιο αγοράς στις τρεις διαδικασίες.

Επί του παρόντος, η αγορά του εξοπλισμού ανίχνευσης διεργασιών Array είναι κυρίως μονοπωλιακή από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, ενώ η διαδικασία Cell καταλαμβάνεται από επιχειρήσεις στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊβάν. Οι κατασκευαστές εξοπλισμού δοκιμών της Κίνας προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά διεργασιών Array και Cell βασιζόμενοι στη συσσώρευση της τεχνολογίας των Module.


OLED για τη ζήτηση εξοπλισμού AOI είναι υψηλότερη από τη συνηθισμένη γραμμή LCD LCD και OLED έθεσαν διαφορετικές απαιτήσεις για συσκευές AOI, επειδή η αρχή εκπομπής φωτός είναι διαφορετική, OLED χωρίς φίλτρο, έτσι σε σχέση με την οθόνη LCD δεν απαιτείται ο CF AOI , αλλά το OLED χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης Mura. Το Mura της LCD εμφανίζεται κυρίως στο CF, και τα ελαττώματα Mura διαφόρων ειδών Mura είναι πιο σοβαρά λόγω της διαφορετικής διαδικασίας του OLED.

Υπάρχει συνήθως μια υποκειμενική εκτίμηση για τα ελαττώματα του Mura, ο εξοπλισμός AOI αφενός μπορεί να συμβάλει στην ανίχνευση ελαττωμάτων, είναι σημαντικό για το σήμα φωτεινότητας που ανιχνεύεται από το AOI, σύμφωνα με την ανιχνευθείσα οπτική αντιστάθμιση Mura για την εξάλειψη ελαττωμάτων, τεχνολογία.


Υπάρχουν δύο βασικές δυσκολίες στην τεχνολογία αυτή.

1. Πώς να αναγνωρίζετε γρήγορα και με ακρίβεια όλα τα είδη των ελαττωμάτων Mura.

2, πώς να βελτιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ταχύτητα αντιστάθμισης για να μειώσετε την απώλεια χωρητικότητας.

Προς το παρόν, η τεχνολογία OLED Samsung και LG Demura είναι σχετικά προηγμένη, δυσκολότερη επειδή η απόδοση παραγωγής OLED είναι χαμηλή, η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά το ρυθμό παραγωγής OLED, με τη δημοτικότητα του OLED και την απόδοση της αυξανόμενης υψηλής ζήτησης, των συσκευών Demura AOI θα είναι ευπρόσδεκτη.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σύνολο AOI που απαιτείται για μια γραμμή OLED είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό της οθόνης LCD.

Ποτήρι

Εξοπλισμός AOI για γυαλί, εξοπλισμός BM AOI για ανίχνευση μακροσκοπικών ελαττωμάτων και Film AOI κ.λπ. Σύμφωνα με την πρόβλεψη OFweek, η ζήτηση για εξοπλισμό AOI στον τομέα της οθόνης αφής είναι περίπου 1600 σύνολα / σετ στο πεδίο CG, 4000 σύνολα / TP τομέα, 2000 σύνολα, μονάδες και ολόκληρη γραμμή, και η συνολική βιομηχανία θα ξεπεράσει τα 8000 σύνολα / σύνολα.

Ημιαγωγός

Οι συσκευές AOI χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ημιαγωγών για επιθεώρηση εμφάνισης πλακιδίων, ανίχνευση πρόσκρουσης, ανίχνευση συσκευασίας IC και σήμανση ή ανίχνευση λογοτύπου. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή ημιαγωγών.

Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας συσκευασίας IC σταδιακά από το αεροπλάνο στο 3D, όπως το 3D, ενισχύουν σημαντικά τη συσκευασία Fan-out συσκευασία επιπέδου wafer, SoC και SiP τεχνολογία για τις αυτόματες συσκευές εξοπλισμού ανίχνευσης, το μέλλον μπορεί επίσης να χ - συσκευές ανίχνευσης ακτίνων AXI που χρησιμοποιούν το X στο φως.