info@panadisplay.com
Ανάλυση της τεχνικής διαδικασίας και κοινά προβλήματα της πλήρους τεχνολογίας

Ανάλυση της τεχνικής διαδικασίας και κοινά προβλήματα της πλήρους τεχνολογίας

Mar 20, 2018

Πρόσφατα, διάφορα εμπορικά σήματα μιας ποικιλίας νέων κινητών τηλεφώνων με ένα πάτημα, τα μικρά μάτια κοιτάζουν την καρδιά, σήμερα είναι να μιλήσουμε μαζί σας για την τεχνολογία πλήρους προσαρμογής οθόνης.


Από τη δομή της οθόνης του τηλεφώνου, μπορεί να χωριστεί σε 3 μέρη. Από πάνω προς τα κάτω, είναι η προστασία του γυαλιού, της οθόνης αφής και της οθόνης. Και αυτά τα τρία μέρη πρέπει να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον τρόπο τοποθέτησης μπορεί να χωριστεί σε πλήρη και πλαίσιο δύο.


Η πάστα πλαισίου ονομάζεται επίσης συγκολλητική συγκόλληση από το στόμα, η οποία είναι απλά στερεωμένη στις τέσσερις πλευρές της οθόνης αφής και στην οθόνη απεικόνισης με συγκολλητική ουσία διπλής όψης και υπάρχει μια στρώση αέρα μεταξύ της οθόνης και της οθόνης αφής.


Η πλήρης τεχνολογία είναι να επικολλήσετε την οθόνη από την οθόνη αφής με κόλλα νερού ή οπτική κόλλα.

 

Πλεονεκτήματα της διαδικασίας πλήρους προσαρμογής

Η οθόνη μπορεί να κόψει τη σκόνη και τον ατμό. Το στρώμα αέρα που είναι γενικά συνδεδεμένο με τον αέρα μολύνεται εύκολα από περιβαλλοντική σκόνη και υδρατμούς, γεγονός που επηρεάζει τη χρήση του μηχανήματος. Ωστόσο, η πλήρης συγκολλητική κόλλα OCA γεμίζει το κενό. Ο πίνακας οθόνης είναι σφιχτά συνδεδεμένος στην οθόνη αφής και η σκόνη και ο υδρατμός δεν μπορούν να εισέλθουν οπουδήποτε, έτσι ώστε να διατηρείται η καθαριότητα της οθόνης.


Καλύτερη απόδοση οθόνης. Η τεχνολογία πλήρους ελασματοποίησης εξαλείφει τον αέρα μεταξύ των οθονών, μειώνει σημαντικά την αντανάκλαση του φωτός και μειώνει την απώλεια φωτός, έτσι ώστε να βελτιωθεί η φωτεινότητα και να βελτιωθεί η επίδειξη των οθονών.


Μειώστε την παρεμβολή θορύβου. Ο συνδυασμός της οθόνης αφής και του πίνακα οθόνης μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη και ολόκληρη η συγκόλληση μπορεί να μειώσει την παρεμβολή θορύβου και να βελτιώσει την λειτουργία αφής ομαλά.


Κάντε τη λεπίδα της ατράκτου λεπτότερη. Η πλήρης οθόνη συγκόλλησης έχει λεπτότερο σώμα. Η οθόνη αφής και η οθόνη συνδέονται με οπτική κόλλα, η οποία αυξάνει μόνο το πάχος από 25 m έως 50 m και είναι 0,1 mm 0,7 mm σε σύγκριση με τη λειτουργία συνηθισμένης συγκόλλησης.


Πλήρης έλλειψη διαδικασίας εγκατάστασης

Η διαδικασία είναι πολύπλοκη, ο ρυθμός παραγωγής είναι χαμηλός, η ανακατασκευή είναι δύσκολη, το κόστος του εξοπλισμού είναι υψηλότερο και το περιβάλλον του εργαστηρίου είναι υψηλότερο.

Πλήρης τεχνική κατεύθυνση

Τεχνολογία In-Cell

Η λειτουργία αφής είναι ενσωματωμένη στα pixel LCD της τεχνολογίας αισθητήρα αφής, ενσωματωμένη στη λειτουργία απεικόνισης, έτσι ώστε το προστατευτικό στρώμα γυαλιού να είναι το αρχικό σφάλμα οθόνης 3 + στην προστατευτική στρώση δύο + με οθόνη αφής, η οποία μπορεί κάνει την οθόνη πιο λεπτή. Αυτή η τεχνολογία αναπτύσσεται κυρίως από τον κατασκευαστή του πάνελ και το όριο είναι σχετικά υψηλό.


Στη στρώση οθόνης Cell Technology: η οθόνη In-Cell είναι κολλημένη στο στρώμα LCD από το γυαλί επιφάνειας (η οθόνη αφής στο στρώμα LCD), με συνολικά 2 στρώματα.

Στο στοιχείο "Κύτταρο" αναφέρεται ο τρόπος ενσωμάτωσης της οθόνης αφής στο υπόστρωμα φίλτρου χρώματος και στον πολωτή. Ο αισθητήρας αφής στην οθόνη LCD είναι πολύ λιγότερο δύσκολος από την τεχνολογία n Cell.


 

Το Cell θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα προϊόντα πάνελ AMOLED της Samsung και δεν είναι τεχνικά σε θέση να ξεπεράσει το πρόβλημα του ανομοιόμορφου χρώματος και του ανομοιόμορφου χρώματος.


Επί των επιπέδων οθόνης κυψέλης τεχνολογίας: επιφανειακή επιφάνεια αφής συγκόλλησης επιφανειών, στρώμα LCD, συνολικά 3 στρώματα.

Τεχνολογία OGS / TOL

Η τεχνολογία OGS είναι να ενσωματώσει την οθόνη αφής και το προστατευτικό γυαλί. Το αγώγιμο στρώμα TO τοποθετείται στο εσωτερικό του προστατευτικού γυαλιού, επικαλύπτεται άμεσα και φωτολιθογραφείται πάνω στο προστατευτικό γυαλί. Λόγω της εξοικονόμησης ενός γυαλιού και της τοποθέτησης, η οθόνη αφής μπορεί να καταστήσει πιο λεπτή και χαμηλότερη.


Το TOL αναφέρεται στη διαδικασία μικρών τσιπ του OGS, η οποία είναι κατασκευασμένη από το γυάλινο φύλλο γυαλιού αφού σκληρυνθεί στο πλαίσιο BM και το λειτουργικό ηλεκτρόδιο. Η ισχύς των προϊόντων της είναι υψηλότερη από τα OGS μεγάλης κλίμακας, αλλά το κόστος είναι υψηλό λόγω της χαμηλής απόδοσης της διαδικασίας. Πολλές εγχώριες μάρκες κινητών τηλεφώνων έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία OGS. Ωστόσο, η OGS εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της δύναμης και του κόστους επεξεργασίας, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν μέσω δύο εντάσεων.


Στρώμα οθόνης τεχνολογίας OGS: το στρώμα LCD είναι κολλημένο στο στρώμα OGS, με συνολικά 2 στρώματα.


Άλλη παραδοσιακή πλήρης τεχνολογία

GG, PG, GF, G1F, GF2, GFF και ούτω καθεξής χρειάζονται δύο φορές συγκόλλησης, το πάχος είναι παχύτερο και ο καλός ρυθμός δεν είναι υψηλός.

Η διαπερατότητα της οθόνης: Το OGS είναι το καλύτερο, το InCell και το OnCell είναι το δεύτερο, το GFF είναι το χειρότερο.

Ο βαθμός του φωτός: ένας από τους λόγους InCell το λεπτότερο και ελαφρύτερο που είναι γιατί I Phone και P7 κινητό τηλέφωνο μπορεί να κάνει σχετικά λεπτά, OGS και OnCell φορές, GFF είναι το χειρότερο.

Ένταση οθόνης: GFF>> OGS> InCell OnCell.

Αίσθηση αφής: Στα σοβαρά, η ευαισθησία αφής του OGS είναι καλύτερη από την On Cell / In Cell, αλλά η touchdown σχετίζεται επίσης με την υποκείμενη βελτιστοποίηση των κινητών τηλεφώνων, όπως το In Cell I Phone, το οποίο είναι πολύ ισχυρότερο από πολλά τηλέφωνα Android.

Κόστος τεχνική δυσκολία: Στο Cell / On Cell έχει μεγαλύτερη δυσκολία και υψηλότερο κόστος, ακολουθούμενη από OGS / TOL, και το GFF έχει το χαμηλότερο κόστος και τεχνική δυσκολία, έτσι χρησιμοποιείται κυρίως σε 1000 μηχανές.

Ταξινόμηση της διαδικασίας τοποθέτησης

Επί του παρόντος, χωρίζεται κυρίως σε δύο διαδικασίες:

Εγκατάσταση OCA

Σύνδεση LOCA (κόλλα νερού)

Εγκατάσταση OCA

OCA (οπτικά καθαρή κόλλα) για τη συγκόλληση ενός διαφανούς ειδικού συγκολλητικού οπτικού στοιχείου (όπως φακού). Έχει τα χαρακτηριστικά άχρωμης και διαφανής, διαπερατότητα φωτός άνω του 90% και καλή αντοχή τσιμεντοποίησης, η οποία μπορεί να σκληρυνθεί σε θερμοκρασία δωματίου ή μεσαία θερμοκρασία και η συρρίκνωση της σκλήρυνσης είναι μικρή.

Είναι κατάλληλο κυρίως για την τοποθέτηση προϊόντων μικρού μεγέθους και κάθε προϊόν πρέπει να ανοίγει, με υψηλό κόστος και υψηλό κόστος. Δεν υπάρχει ειδική απαίτηση για το υλικό των ελασματοποιημένων προϊόντων, το πάχος είναι γενικά 100um, 125um, 150um, 175um, 200um και ούτω καθεξής.

Πλεονέκτημα:

Υψηλή αποδοτικότητα παραγωγής, ομοιόμορφο πάχος, κανένα πρόβλημα υπερχείλισης, ελεγχόμενη περιοχή συγκόλλησης, κανένα πρόβλημα διάβρωσης, καμία κίτρινη αλλαγή.

Η πλήρης διαδικασία κλεισίματος της ροής επεξεργασίας OCA είναι πιο πολύπλοκη από την πλήρη διαδικασία συγκόλλησης της κόλλας νερού, επειδή απαιτείται η παρέμβαση της μονάδας κοπής μήτρας.

Επί του παρόντος, πολλά μεγάλα εργοστάσια πλήρους τοποθέτησης (συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων TP και αρθρωτών μονάδων) δεν έχουν τις δικές τους θέσεις κοπής, οπότε ο πρώτος προμηθευτής του OCA είναι μεγάλης και μεσαίας μονάδας κοπής μήτρας, επομένως υπάρχουν πολλά προβλήματα συνεργασίας.

Η μονάδα κοπής μήτρας θα είναι το κύριο πρότυπο αποδοχής και δοκιμαστική βάση για την απόδοση κοπής κοπής του OCA και την εμφάνιση του προϊόντος.

Τα βασικά κριτήρια αποδοχής και βάση δοκιμών είναι η πλήρωση, η επανεπεξεργασία και η αξιοπιστία του OCA.

Συνοπτικά, η ροή της διαδικασίας του OCA διαιρείται σε δύο τετράγωνα.

Διαδικασία κοπής του OCA

Η διαδικασία συγκόλλησης του OCA

Πλήρως τοποθετημένη διαδικασία κοπής μήτρας OCA

Πλήρης ροή διαδικασίας προσαρμογής του OCA


LOCA συγκολλητικό, υγρό οπτικό διαφανές συγκολλητικό, η αγγλική ονομασία είναι: Liquid Optical Clear Adhesive, είναι μια ειδική κόλλα για διαφανή οπτικά εξαρτήματα.

Είναι άχρωμο και διαφανές, η διαπερατότητα του φωτός είναι πάνω από 98% και η δύναμη συγκόλλησης είναι καλή. Μπορεί να θεραπευτεί σε κανονική θερμοκρασία ή μέτρια θερμοκρασία. Ταυτόχρονα, έχει τα χαρακτηριστικά μικρής συρρίκνωσης, αντοχής κιτρίνισμα και ούτω καθεξής.

Είναι κατάλληλο κυρίως για τοποθέτηση μεγάλου μεγέθους, επιφάνεια ή πιο σύνθετη δομή, υψηλότερο πάχος μελάνης ή επιφάνεια ανωμαλίας.

Πλεονεκτήματα: μπορεί να συνδεθεί με επιφανειακό ή ανώμαλο επιφανειακό υλικό, να μην είναι ευαίσθητο στο πάχος του μελανιού, εύκολο να επαναχρησιμοποιηθεί και να έχει χαμηλότερο κόστος από το OCA.

Το LOCA ακολουθεί τον τρόπο λειτουργίας:

LOCA στη συσκευασία και τη χρήση της προκαταρκτικής απαερίωσης, επιλέγοντας λογική μηχανή συσκευασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την πρώτη χρήση των πρώτων 24 ωρών μετά την πρώτη χρήση της διαδικασίας.


Σωματίδιο

Ινα

Βρώμικος

Φυσαλλίδα

Μη ορθή ευθυγράμμιση

Η δοκιμή λειτουργίας αποτυγχάνει

 

  

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των πηγών και της θεραπείας. Εάν η εμφάνιση δεν προσδιοριστεί, η σύνθεση του ξένου σώματος μπορεί να αναλυθεί και να συγκριθεί με τη βάση του υλικού.

Βρωμιά

Πρέπει να αναγνωρίζεται από το μηχάνημα, προκαλείται τεχνητά ή το ίδιο το υλικό.

Φούσκα αέρα

Κατατάσσεται κυρίως σε 3 μορφές:

Φυσικές φυσαλίδες αέρος, με πάχος μελάνης με OCA, παραμέτρους μηχανής και ούτω καθεξής.

Υπάρχει μια πυρηνική φούσκα: προκαλείται από ένα ξένο σώμα.

Καθαρές φυσαλίδες: ο αέρας παραμένει στην ελασματοποίηση για να σχηματίσει μια πραγματική καθαρή φυσαλίδα.

Δυσλειτουργικός

TP κακό: κακό άνοιγμα, τραυματισμός IC, τραυματισμός ESD και ούτω καθεξής.

Η εμφάνιση της μονάδας είναι άσχημη: μη φυσιολογική απεικόνιση, Mura, μαύρη οθόνη και ούτω καθεξής.